Ο άνθρωπος από το Τσερνομπίλ (1986)

Serafeim είπε:
Η ταινία αυτή είναι του 1985 (πριν το πυρηνικό δυστύχημα);
Προφανώς όχι.

Κατά πάσα πιθανότητα γιρισμένη το καλοκέρι του 1986 ,διακομοδόντας την τότε κατάσταση που επικρατούσε στα super market ,οπου ειπήρχε η μεγάλη έξαρση του κόσμου να αγοράζει απο τα ράφια προιόντα που παρασκευάστηκαν πρό Τσέρνομπιλ. Μια κατάσταση που θυμάμε και γώ μικρός.
 
Την είδα χθες. Ευχάριστη βιντεοκασέτα κυρίως λόγω Τσάκωνα με λίγο σουρεαλ καταστάσεις. Δυνατή η σκηνή με τον Τζελέπη στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών που κάνει μπαμ από μακρυά οτι τα περισσότερα είναι αυτοσχεδιασμοί της στιγμής...
 
video80 είπε:
Είναι λάθος. Υπάρχουν & άλλα λάθη σε χρονολογίες εκεί. Πολλές φορές "χτυπητά".
Κανείς δεν είναι τέλειος...
Το διόρθωσα σε 1986 προς το παρόν, μιας και το ατύχημα έλαβε χώρα στις 26/4/1986 και δε μπορεί να είναι back to the future η ταινία. Ωστόσο, επειδή έφαγα το internet & βρήκα χρονολογίες 1985 ΚΑΙ 1986, όποιος βιντεόφιλος έχει κανένα εξώφυλλο με το έτος παραγωγής να μας ενημερώσει (για να διορθώσω και τη RetroDB μας) θα είμαι ευγνώμων! :)
 
Πολυ καλη κωμωδια με το διδυμο Τσακωνα-Πιτσουλη να δινει ρεστα.Διακωμωδει την κατασταση της εποχης(σιγουρα γυριστηκε το 86 αφου αναλυει τα γεγονοτα του τσερνομπιλ οπου εγιναν εκεινη τη χρονια)εχωντας ταυτοχρονα και εντονο επικριτικο χαρακτηρα για τις κρατεες δυναμεις της εποχης(Η.Π.Α. και Σοβιετικη Ενωση).
 
Απολαυστική, τρελή ταινία, με αποκορύφωμα έναν Τσάκωνα να γαυγίζει και να βγάζει ουρά. Επίσης, η απάντησή του όταν η γυναίκα του τον ρωτάει που βρήκε τόσο γάλα, είναι εκπληκτική: "Έχω πιάσει γκόμενα αγελάδα!" :rofl:
 
Aπό τις λίγες βιντεοταινίες που μου είχαν αρέσει. Κυρίως λόγω του δίδυμου Τσάκωνα-Πιτσούλη...
 
Αυτή η ταινία μου θύμισε την υστερία που είχε ακολουθήσει μετά το τσέρνομπιλ , που άδειαζαν τα σουπερμάρκετ από τρόφιμα και γάλατα.
 
Εγώ πάλι πήγα μια φορά να την ξεκινήσω και για λόγους που δε θυμάμαι δεν την τελείωσα. Όπως είπε και η Σπιρτούλης, αν και ήμουν μικρός, θυμάμαι την υστερία.
 
ευχάριστη κωμωδία όπου παρουσιάζεται η αναστάτωση που είχε προκαλέσει το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, δεν θυμάμαι όμως τίποτα από εκείνο το γεγονός...

γενικά ο Κώστας Τσάκωνας και η Πινελόπη Πιτσούλη μου αρέσουν ως κινηματογραφικό δίδυμο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Cult η σκηνή με τον Τσάκωνα να του πέφτουν ξαφνικά τα μαλλιά από τη ραδιενέργεια σε ένα ξέφωτο (φορούσε περούκα για τις ανάγκες της ταινίας!)
 
Πίσω
Μπλουζα