Alucard
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 555

Η πρώτη μου επαφή με το Renegade υπήρξε ταυτόχρονα και μια από τις πρώτες μου απόπειρες να μάθω να τρέχω παιχνίδια στον C64. Για το φόβο των Ιουδαίων οι οδηγίες για το loading σημειώθηκαν (από κάποιο μαγαζί κάτω στην Αθήνα, τέλη 80) πάνω στην ετικέτα της 5,25 δισκέτας. Μαζί με τις οδηγίες για Load κλπ υπήρχαν μαζί και το εξής σύμβολο και οι αριθμοί ← 1 2
Δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτά, μιας και το παιχνίδι φόρτωσε μια χαρά με τις οδηγίες που υπήρχαν πάνω στη δισκέτα. Το παιχνίδι άρχισε. Όλα καλά με την κίνηση κλπ αλλά έλειπαν τα χτυπήματα. Προσπαθώντας να ανακαλύψω «πως βαρούσε» με το γνωστό σύστημα του εκνευρισμού (πατάω όλα τα κουμπιά μαζί με μίσος χρησιμοποιώντας τις παλάμες

Επίσης το να πετάς τον αντίπαλο από την αποβάθρα στην πρώτη πίστα και από το γκρεμό στη δεύτερη, σου έδινε την ευκαιρία να ξεμπερδεύεις γρήγορα κι εύκολα από τους αντιπάλους. Αρκεί να μην έκαναν το ίδιο, σε εσένα πρώτοι

Η μουσική του παιχνιδιού ιδιαίτερα αγχωτική και «αλήτικη» σε κρατούσε σε συνεχή ένταση. (Κάποτε αστειευόμασταν πως η μουσική αυτή θα προλογίζει το ξύλο που θα πέφτει στην Αθήνα αν συνεχιστούν να ελαττώνονται τα χρήματα στις τσέπες του Έλληνα και παράλληλα αυξάνονται τα νεύρα του

Η δυσκολία με την οποία «έβγαινε» ο κακός με το πιστόλι στο τέλος του παιχνιδιού ήταν τεράστια. Ειλικρινά δεν ξέρω αν τα κατάφερε ποτέ κάποιος να το τελειώσει χωρίς άπειρες ζωές.
Το φινάλε του Renegade; χμμμμ όλα για τις γυναίκες δε γίνονται;;;
Η μήπως τελικά για τη δική μας διασκέδαση;