Ο ασπροδόντης - White Fang (1991)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.422
Την θυμόσαστε αυτή την ταινία, ειναι παραγωγής 1991!

Παίζουν ο νεαρούλης τότε Ηθαν Χωκ ( ο φιλοσοφημένος κατα κάποιο τρόπο ηθοποιός του Χόλυγουντ) αλλα και ο Κλάους Μαρία Μπραντάουερ!

Περίληψη: ο ασπροδόντης είναι μια ταινία που βασίστηκε στο αριστουργηματικό μυθηστόρημα του Αμερικανού Τζακ Λόντον! Μας μιλά για την περιπέτεια του ασπροδόντη που είναι κατα τρια τεταρτα λύκος και κατά ενα σκύλος! από κουτάβι επιβιώνει στην άγρια φυση που είναι γεμάτι χρυσοθήρες και αδίστακτους κυνηγούς και είναι συνιθησμένος στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, μαθαινει σιγά, σιγά οτι θα πρέπει ειτε να σκοτωσει , ειτε θα τον σκοτώσουν! Στην αρχή τον παραλαμβάνει ένας Ινδιανος και μετά τον πουλά σε έναν αδιστακτο λευκό που τον χρησιμοποιεί για σκυλομαχίες..βαριά πληγωμένο θα τον βρει ο Γουινστον Σμιθ, ένας νεαρούλης που έρχεται στην Αλάσκα του περασμένου αιώνα ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του να βρει χρυσάφι σε μια σπηλιά! ο λύκος θα γνωρίσει την ανθρώπινη κακία στα χερια του φιλοχρήματου λευκου που θα τον μετατρεψει σε αιμοδηψή δολοφόνο αλλα και την καλοσύνη και την αγάπη στα χερια του νεαρού χρυσοθήρα και του μεγαλύτερου φίλου του!

Η φιλία τους περνά απο πολλά στάδια, στην αρχή απο τον αμοιβαίο φόβο, την δικαολογημένη καχυποψία, τον δισταγμό , την απογοήτευση και εξελίσσεται σε μια βαθιά φιλία.. :) ο Σμιθ δεν είναι σαν τους άλλους, έχει τρυφερότητα και καλοπροαιρετα συναισθήματα!



Uploaded with ImageShack.us

o λύκος μέσα απο την επιβίωση θα αποδείξει οτι έχει πολλά κοινά με τους ανθρώπους! Θ α αποβάλλει τα κακά στοιχεία του και θα κρατήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό για τον νεαρό αφέντη του!

Με φοντο το χιονισμένο τοπίο της Αλάσκας μια υπέροχη ταινία για την ομορφια της ανθρωπινης καρδιάς και φιλίας! O ασπροδόντης εγραψε το βιβλίο αυτο γυρω στα 1906!

εγραψε και άλλα περιπετειωδη βιβλία , όπως π.χ. το ''κάλεσμα της άγριας φύσης'', η ''κορη του χιουνιόυ'' γενικά ηταν ο ίδιος πολυ περιπετειωδη φύση και πολυταξιδευμένος! o ''θαλασσόλυκος'' αποτελεί και δικά του βιώματα!!

Προβολή συνημμένου 57575
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με εκανε να κλάψω.....τιποτε αλλο δεν λεω
 
Πόσες φορές το είχα δει στο φροντιστήριο, πόσες;!
 
Θυμάμαι να το παίζει πολύ συχνά τα πρωινά του Σαββάτου στο Μέγκα. ΠΟΤΕ δεν έκατσα να το δω ολόκληρο...
 
Μου αρεσε κι εμενα πολυ αυτη η ταινια ηταν πολυ συγκινητικη παιζει μαλιστα και ο αγαπημενος μου ηθοποιος ο Ethan Hawke που τοτε ηταν νεαρουλης.
 
quiz:στην ταινια τι ρατσα ειναι ο πρωταγωνιστης-ασπροδοντης?

βιβλιο,ταινια,μεχρι και κλασσικα εικονογραφημενα..ολα υπεροχα..
 
don dokken είπε:
quiz:στην ταινια τι ρατσα ειναι ο πρωταγωνιστης-ασπροδοντης?
Συνήθως τα μπερδεύουν με τα Σιβηρικά Χάσκυ αλλά η ράτσα του είναι Alaskan Malamute Όμορφα σκυλιά!

Όσο για την ταινία... πολύ κλάμα. Και είναι από τις ταινίες που δε βαριέμαι να βλέπω και να ξαναβλέπω
 
Kambia είπε:
Συνήθως τα μπερδεύουν με τα Σιβηρικά Χάσκυ αλλά η ράτσα του είναι Alaskan Malamute Όμορφα σκυλιά! Όσο για την ταινία... πολύ κλάμα. Και είναι από τις ταινίες που δε βαριέμαι να βλέπω και να ξαναβλέπω
σαφως,σωστη απαντηση.

αν τη γυριζαν με χασκυ,μαλλον τα γυρισματα θα τελειωναν φετος.
 
[video=youtube;miZqfo6Hn-k]

παιδιά υπήρχε και νουμερο 2, νατο και ο αγαπημένος μας ασπροδόντης γίνεται γλυκός μπαμπάς! :)
 
Την πρόβαλλε συνήθως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Πολύ ωραία ταινία που έχω χρόνια να την πετύχω.
 
Την πρώτη φορά που την είδα πλάνταξα στο κλάμα στη σκηνή του αποχωρισμού.
 
Πίσω
Μπλουζα