Ο εμπρηστής είναι μεταξύ μας

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.557
Αντιδράσεις
28.288
Ο ποιητης και συγγραφεας Φιλιπ Λεβιν εγραψε μια ολοκληρη σειρα θεατρικων εργων με τον γενικο τιτλο "Το κυνηγι των εμπρηστων".

Ενα απο τα εργα της σειρας με το οποιο θα ασχοληθουμε σημερα, ειναι και το "Ο εμπρηστης ειναι μεταξυ μας".

Λιγα λογια για την υποθεση:

Δυο ξαδελφια, ο Γκαβιν και η Τζανετ παιρνουν το τραινο με σκοπο να επισκεφθουν στο νοσοκομειο τον θειο τους, Μαρτιν, που ειχε ενα ατυχημα.

Ο θειος χηρεψε προσφατα και τα ξαδελφια προσβλεπουν στην περιουσια του, κατι που δε δισταζουν να το ομολογησουν ο ενας στον αλλον. Στο νοσοκομειο συναντουν και τον τριτο ξαδελφο της υποθεσης, τον Χαρβεϊ, που τους λεει ενα ευχαριστο και ενα δυσαρεστο γι' αυτους νεο: Ο θειος Μαρτιν μολις υπεκυψε στα τραυματα του χωρις να τον προλαβει κανεις ζωντανο αφηνοντας πισω του μια χηρα συζυγο, τη Νορα, την οποια παντρευτηκε κρυφα προ εξαμηνου.

Υστερα απο το πρωτο σοκ εγκαθιστανται κι οι τρεις για λιγες μερες στην επαυλη του θειου τους με σκοπο να γνωρισουν τη νεα συζυγο και φυσικα να ακουσουν τι λαμβανει καθενας απ' αυτους απο την κληρονομια. Συμφωνα με τη διαθηκη, παιρνουν ολοι καποιο καλουτσικο ποσο, συμπεριλαμβανομενης και της οικονομου, αλλα τα περισσοτερα χρηματα και το σπιτι περιερχονται στη θεια Νορα. Υπαρχει ομως κατι πολυ ενδιαφερον στη διαθηκη. Συμφωνα με την επιθυμια του θειου, εαν το σπιτι για οποιονδηποτε λογο καταστραφει, τοτε τα η θεια και τα τρια ανηψια θα μοιραστουν εξισου το ποσο που θα καταβληθει απο την ασφαλεια, το οποιο δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο.

Οι μερες κυλουν και η μια αποπειρα εμπρησμου διαδεχεται την αλλη. Τοτε η θεια Νορα αποφασιζει να απευθυνθει στον ιδιωτικο ντετεκτιβ, Κιου Μπαρναμπι και τη συνεργατιδα του, Βαλ, ζητωντας τη βοηθεια τους. Λαμβανουν την αποφαση να παραστησουν ο μεν Μπαρναμπι, εναν παλιο φιλο και συνεργατη του θειου Μαρτιν και η δε Βαλ, τη μνηστη του. Ετσι εγκαθιστανται κι αυτοι στη βιλλα κι ενω διαφορες παραξενες καταστασεις αρχιζουν να συμβαινουν η μια μετα την αλλη, ο ντετεκτιβ Μπαρναμπι κανει μυστικα τις ερευνες του και στην κορυφωση του εργου, αποκαλυπτει τον ενοχο.

Ενα εργο αγωνιωδες, διασκεδαστικο, γρηγορο και ευχαριστο, ιδανικο για ενα ενδιαφερον ημιωρο.

Ακουγονται οι ηθοποιοι: Δεσποινα Μπεμπεδελη, Γιωργος Ζενιος, Ελλη Κυριακιδου, Μαχη Καζαμια, Αντωνης Κατσαριδης, Μαρουσα Αβραμιδου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συντομο αρκετα και νομιζω πως και αν δεν υποψιάζεσαι τον δραστη, αντιλαμβάνεσαι κάποια πραγματα προς το τέλος...5 ανθρωποι που επωφελούνται από την διαθηκη και μεταξυ και αυτων και η θεια και η γρια καμαριερα/ γρηγορη πλοκη και γρηγορο τελος, όμως περνας ένα ευχαριστο ημιωρο
 
Θεατρικο διαρκειας μολις 27 λεπτων. Ο,τι πρεπει για τωρα το καλοκαιρι!

Τα μυθιστορηματα και τα μεγαλης διαρκειας ραδιοφωνικα εργα τα αφηνω για το χειμωνα. Με τις ζεστες προτιμω παντα τα μικρα και συντομα.
 
καλη η ηχογραφηση πάντως να λέμε και αυτο :)
 
Πίσω
Μπλουζα