Ο καλόγερος που εμπιστευόταν το Θεό

jimijoop

RetroMaNiaC
Joined
28 Απρ 2011
Μηνύματα
690
Αντιδράσεις
96
Ένας αφελής μοναχός, που ονομάζεται αδελφός Αμβρόσιος (Marty Feldman), αποστέλλεται από τον ηγούμενο σε μια αποστολή για να αυξήσει $ 5.000 για να σώσει μοναστήρι τους από το κλείσιμο. Πηγαίνει στο Χόλιγουντ, όπου συναντά μια σειρά από εκκεντρικούς χαρακτήρες. Είναι στο πρώτο λήστεψαν και στη συνέχεια έγινε φίλος με καλλιτέχνης con Δρ Sebastian Melmoth (Peter Boyle), και συναντά μια πόρνη ονόματι Μαρία (Λουίζ Lasser) που σας επιτρέπει να μείνει στο διαμέρισμά της. Μαίρη μεγαλώνει με τη φροντίδα Αμβρόσιος και τον αποπλανά ενώ λαμβάνει ένα κρύο ντους για να προσπαθήσει να ανακουφίσει λάγνες σκέψεις του γι 'αυτήν.

Ενώ είναι στο Χόλιγουντ, επισκέπτεται διάφορες εκκλησίες συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας στην Εκκλησία της Θείας Κέρδος, που εκτελείται από τον Αρμαγεδδώνα televangelist Τ. Thunderbird (Andy Kaufman), στο οποίο βλέπει το επίκεντρο του κηρύγματος είναι η αίτηση για τα χρήματα σε αντάλλαγμα για τη σωτηρία . Αμβρόσιος είναι εξοργισμένοι από αυτό το μήνυμα και προσπαθεί να καλύψει αρκετές φορές με τον Thunderbird, να εκτινάσσεται κάθε φορά.

Ο Δρ Melmoth Αμβρόσιος και ταξιδεύουν την πόλη σε μια τροποποιημένη Σχολικό, στις οποίες κατέχουν οι υπηρεσίες εκκλησία για τις δωρεές. Κατά τη διάρκεια μιας υπηρεσίας, τα φρένα του λεωφορείου την απελευθέρωση και το λεωφορείο κυλά κατάβαση σε ένα ποτάμι. Οι επιβάτες διαφύγει με ασφάλεια στο ποτάμι και εμφανίζονται για τα τοπικά νέα βαπτιζομένου από το ζευγάρι, το οποίο τραβάει την προσοχή του Thunderbird. Προσεύχεται στο Θεό για την καθοδήγηση και του λέει να συνεργαστεί με τον Αμβρόσιο να κάνει περισσότερα χρήματα, επειδή ο Αμβρόσιος είναι αθώα και έχει μια καθαρή εικόνα.

Thunderbird έχει απαγάγει τσιράκια του Αμβρόσιος και να τον φέρει στο γραφείο του, όπου περιγράφει ένα σχέδιο για το δικό του εμπορικό σήμα της εκκλησίας πάνω σε τροχούς. Λέει ότι θα πληρώσει ο Αμβρόσιος $ 5.000 το μοναστήρι χρειάζεται αν τον βοηθά. Ενώ μιλούν, Thunderbird αναφέρει ότι ο Θεός (ο Richard Pryor) μιλάει για τον ήχο, όταν προσεύχεται για τον Αμβρόσιο και εκφράζει την έκπληξή του γιατί ο ίδιος ποτέ δεν έχει ακούσει από τον Θεό με αυτόν τον τρόπο. Αμβρόσιος συμφωνεί να δουλέψουν με τον Thunderbird και πάνε σε όλη τη χώρα από πόλη σε πόλη που κατέχουν οι υπηρεσίες στο δικό τους λεωφορείο.

Μια μέρα στα κεντρικά γραφεία του Thunderbird, Αμβρόσιος κρυφακούει τον Thunderbird προσεύχεται στο Θεό στην ιδιωτική αίθουσα του και όταν ακούει να μιλήσει ο Θεός πίσω σε αυτόν, έχει κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν αφήνει Thunderbird, αυτός γλιστρά μέσα στο θάλαμο και ανακαλύπτει ότι ο ΘΕΟΣ (Γενική Οργανωτική Directivatator) είναι ένα εξελιγμένο κύριο υπολογιστή, συνδέονται με το σύνολο των οικονομικών και λειτουργίες του Thunderbird. Μιλά με το Θεό και διαβάζει την Αγία Γραφή σε αυτό, δίνοντας ηθική και συνείδηση. Θεός αποφασίζει να δώσει όλα τα λεφτά του Thunderbird και μακριά λέει ο Αμβρόσιος τι να κάνει για να επιτευχθεί αυτό, η οποία οδηγεί σε σακούλες των χρημάτων που χύνεται έξω από το παράθυρο του γραφείου. Thunderbird ανακαλύπτει κάποιος έχει να παρεμβαίνει με τον υπολογιστή και τρέχει πίσω στην έδρα όπου προσπαθεί να συλλάβει Αμβρόσιος και καταστρέφει τον υπολογιστή. Αμβρόσιος αρπάζει την πληρωμένη πιστοποιητικό μοναστήρι υποθηκών από το γραφείο του Thunderbird και αποδράσεις σε ένα κυνηγητό μέσα από την πόλη.

Ενώ η Μαρία και ο Δρ Melmoth αναζητήσει Αμβρόσιος κατά τη διαφυγή του, μαθαίνει ότι Melmoth είναι ο πατέρας που άφησε την οικογένειά της όταν ήταν παιδί, λόγω διακριτικό τατουάζ βλέπει στο πόδι του. Βρίσκουν τελικά Αμβρόσιος και διάσωσης του από τους ανθρώπους που τον καταδιώκουν.

Αμβρόσιος πηγαίνει πίσω στο μοναστήρι και δίνει στον ηγούμενο το πιστοποιητικό υποθήκη, τότε αφήνει και παντρεύεται Μαίρη, που είναι έγκυος από ένα βράδυ μαζί τους. Οι τίτλοι τέλους δείχνουν λεωφορείο Melmoth που ταξιδεύουν κάτω από το δρόμο, λέγοντας ότι "όλοι ζούσαν ευτυχισμένοι στο εξής".

www.youtube.com/watch?v=dYpGUsDUGMk
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιος ρε φιλε πολυ ωραια αφηγηση της ιστοριας.Την εχω δει παλαιοτερα αυτη την ταινια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο ηθοποιός που έκανε το καλόγερο πνίγηκε τρώγοντας στρείδια κι έχασε τη ζωή του...
 
Πίσω
Μπλουζα