Ο καλύτερος τρόπος ανάγνωσης περιοδικών & comics

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
199
Χάρη στο φιλότιμο και το μεράκι των μελών του GRM, μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε περιοδικά και κόμιξ της νιότης μας όπως Pixel, User, Η Μάχη των Πλανητών κτλ. Όμως το να έχεις έναν φάκελο με φωτογραφίες τις οποίες περνάς διαδοχικά με το image viewer που χρησιμοποιείς (ή ακόμα χειρότερα, με τον default viewer των Windows) δεν είναι ιδανικός τρόπος ούτε ανάγνωσης ούτε αρχειοθέτησης. Σκέφτηκα λοιπόν να γράψω τον τρόπο που χρησιμοποιώ εγώ ελπίζοντας πως κάποιοι μπορεί να τον βρουν χρήσιμο. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια δύο μικρών δωρεάν προγραμμάτων και πολύ λίγου χρόνου έχω τα τεύχη μου σωστά αρχειοθετημένα και έτοιμα για άμεση ανάγνωση.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι το Comical, ένας απλός και γρήγορος E-book reader. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το εγκαταστήσετε και στη συνέχεια να μετονομάσετε την κατάληξη του αρχείου που κατεβάζετε από το GRM σε .cbr (αν πρόκειται για αρχείο RAR) ή .cbz (αν πρόκειται για αρχείο ZIP). Για παράδειγμα, μετονομάστε το Pixel issue 001.rar σε Pixel issue 001.cbr. Έτσι χωρίς καν να το αποσυμπιέσετε το μετατρέπετε σε ένα αρχείο πάνω στο οποίο μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ. Όταν το κάνετε αυτό, ανοίγει αυτόματα με το Comical και γρήγορα θα διαπιστώσετε πως λειτουργίες όπως το να μεταβαίνετε σε όποια σελίδα θέλετε με ένα κλικ, να διαβάζετε μία μία σε full screen ή δύο μαζί δίπλα-δίπλα κτλ θα κάνουν την ανάγνωσή σας πολύ πιο ευχάριστη.

picture.php


Το κακό με κάποια archives που υπάρχουν στο GRM είναι ότι σε μερικά δεν έχει προσεχθεί το pad, δηλαδή ο αριθμός των ψηφίων στην αρίθμηση. Έτσι αντί για σελίδες 001, 002, 003 έχουμε 1,2,3 και κατά συνέπεια η ταξινόμηση δεν γίνεται σωστά. Αυτό μπορεί να διορθωθεί πολύ εύκολο με το χρήσιμο πρόγραμμα που ονομάζεται Bulk Rename Utility και πραγματοποιεί μαζική μετονομασία αρχείων.

picture.php


Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδανικό και για άλλες χρήσεις, πχ για μαζική μετονομασία φωτογραφιών που έχουν περαστεί από ψηφιακή μηχανή. Απλά λοιπόν αποσυμπιέζουμε το αρχείο ZIP ή RAR, μετονομάζουμε τις φωτογραφίες έτσι ώστε να ταξινομούνται σωστά, τις ξανασυμπιέζουμε και μετονομάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο σε cbz ή cbr.

Πιστέψτε με, όλα τα παραπάνω παίρνουν πολύ λιγότερο χρόνο να γίνουν από ότι μου πήρε να τα περιγράψω και το αποτέλεσμα αξίζει.
 
Αλκη επειδη προσεχουμε (εκτος των αλλων) και το θεμα του naming convention στα αρχεια που ανεβαζουμε (κυριως με σκοπο το σωστο ordering στην επισκοπηση) αν θες στειλε μου ενα PM να μου πεις σε ποιο/α μας εχει ξεφυγει ωστε να διορθωθει αμεσα
 
Δυστυχώς τα έχω πλέον μετονομάσει όλα επομένως δεν γνωρίζω ποια είχαν αυτό το θεματάκι, πάντως θυμάμαι ότι επρόκειτο για τεύχη που είχαν σκαναριστεί χρόνια πριν. Έχω προσέξει κι εγώ ότι πλέον δεν γίνεται.
 
Άλκη σ΄ευχαριστούμε πολύ!!! :flower:

Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι και να το εφαρμόσω σε άλλα περιοδικά που έχω και μου έβγαινε το λάδι να τα δω!!! :cheers:
 
Πολύ καλός και χρήσιμος οδηγός Άλκη ,συγχαρητήρια. :bow:

Εναλλακτικοί κομικ readers από εμένα οι : CdDisplayEx (ελαφρύ και πολύ γρήρορο για XP) καθώς και Comix (Για τα περισσότερα Linux Distros).
 
Thanks για τον οδηγό alki. Kι εγώ προτιμώ το CdDisplay, ειναι πολύ γρήγορο και ευχρηστο. Επεισης δεν χρειαζεται να μετονομασεις όλα τα .rar σε κάτι άλλο. Απλώς κάνεις "open with" το rar με το προγραμμα που χρησιμοποιεις ή κανεις drag & drop το rar μεσα στο προγραμμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
picture.php


Αν και δεν το αγόρασα για αυτό τον λόγο, το ebook της Sony PRS505 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολαμβάνετε τα τεύχη σας PIXEL στην παραλία το καλοκαίρι ή δίπλα στο τζάκι το χειμώνα.

Προυπόθεση: η μετατροπή σε pdf, αν και διαβάζει και jpg, αλλά στο pdf έχει πιο γρήγορη απόκριση.

Μειονέκτημα: Ασπρόμαυρη οθόνη, τα jpg δεν προσφέρονται για ανάγνωση ιδίως αν έχετε πρεσβυωπία. Καλό μόνο μόνο για φωτογραφίες χωρίς γράμματα.

Άριστο για διάβασμα pdf βιβλίων και εγγράφων. Δυνατότητα zoom.
 
Κορυφαιο! Ζηλευω! Πρασινισα! το θελω!
 
Wally είπε:
Κορυφαιο! Ζηλευω! Πρασινισα! το θελω!
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά για συγκεκριμένη χρήση. Μην παρασυρθείς από την φωτό!! Έχω διαβάσει αρκετά ebooks αγγλικά κυρίως
 
Έχω διαφορετική άποψη αλλά σίγουρα γούστα είναι αυτά... κι εγώ έχω διαβάσει άπειρα e-books αλλά σε PDAs. Τα ebook readers θα ήταν μια χαρά αν κάποιος μου έκανε δώρο ένα, αλλά τα θεωρώ εξωφρενικά πανάκριβα και οι τιμές τους δεν πέφτουν και ποτέ! Δεν είναι δυνατόν ένα gadget που έχει μόνο μία χρήση να κάνει σχεδόν όσο ένα netbook. Και με μονόχρωμη οθόνη θεωρώ πως το κόστος κατασκευής θα είναι αρκετά χαμηλό, ειλικρινά τουλάχιστον με τη δική μου λογική δεν έχει νόημα η τιμή τους. Άσε που θα όφειλαν αν μη τι άλλο να υποστηρίζουν όλους τους τύπους e-books αλλά ούτε αυτό δεν κάνουν! Τι θα τα κάνω εγώ όλα τα βιβλία σε PRC format που αγόραζα τόσα χρόνια;
 
WoooooooW!!! (Eλπίζω να μην ακούγομαι σα λύκος την πανσέληνο... :p )

Mόλις κατάφερα να δω επιτέλους την αγαπημένη μου Κάντυ σα να ξεφύλλιζα περιοδικό!!! :cheers: :cheers: :cheers:

:go: πάω να διαβάσω και άλλα!!!

Thanks Alki!!!! :thanx2:
 
Στα περισσότερα έχεις δίκιο. Και τα prc θα πρέπει να τα μετατρέψεις. Όπως και τα doc. Εγώ το πλήρωσα 300 αλλά δεν το μετάνοιωσα γιατί το e-ink σου δίνει την αίσθηση χαρτιού κατά 99% όταν διαβάζεις. Και έχω ήδη διαβάσει αρκετά. Εντελώς ξεκούραστο, χωρίς backlight. Βέβαια έχουν ακόμη δρόμο εξέλιξης και χαμηλότερων τιμών.
 
Να' σαι καλά Juanita. :)

Cauldron μια ερώτηση, η συσκευή που έχεις ήρθε με κάποιο software που εγκαθίσταται στο PC κι αν ναι, τι κάνει αυτό το software σε γενικές γραμμές;
 
εγώ χρησιμοποιώ συνήθως το cdisplay το οποίο με έχει καλύψει σε αρκετά μεγάλο βαθμό,το τελευταίο καιρό όμως τα μετατρέπω σε pdf λόγω της άμεσης δυνατότητας zoom
 
alkis21 είπε:
Cauldron μια ερώτηση, η συσκευή που έχεις ήρθε με κάποιο software που εγκαθίσταται στο PC κι αν ναι, τι κάνει αυτό το software σε γενικές γραμμές;
Alki21 έχει το eBook Library της Sony για να μεταφέρεις και να οργανώνεις τα βιβλία στη συσκευή, να κάνεις preview πριν τα μεταφέρεις και ένα Online book store. Δεν κάνει μετατροπές. Τρίχες δηλαδή!!! Για μετατροπή σε pdf χρησιμοποιώ το openoffice
 
cauldron είπε:
Για μετατροπή σε pdf χρησιμοποιώ το openoffice
Σου συνιστώ το PrimoPDF, είναι δωρεάν και εξαιρετικό. Σκέψου ότι στο γραφείο έχουμε το Acrobat Professional και το Primo πολλές φορές μετατρέπει πολύπλοκα αρχεία ακόμα καλύτερα!
 
alkis21 είπε:
Σου συνιστώ το PrimoPDF, είναι δωρεάν και εξαιρετικό. Σκέψου ότι στο γραφείο έχουμε το Acrobat Professional και το Primo πολλές φορές μετατρέπει πολύπλοκα αρχεία ακόμα καλύτερα!
Thanks! Το δοκίμασα και είναι όντως πολύ καλό.
 
Σε συνέχεια της συζήτησης που είχα με τον Cauldron, να πω για όποιον ενδιαφέρεται πως η Amazon έριξε την τιμή του [ame=http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wireless-Reader-Wifi-Graphite/dp/B002Y27P46/ref=amb_link_157708327_3/279-1385908-7803256?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0A1P7ZQNXKWW0E1PN9YW&pf_rd_t=101&pf_rd_p=212408687&pf_rd_i=468294]Kindle στις £109 . Αυτή μάλιστα, είναι μια λογική τιμή που μπορεί να με βάλει σε σκέψεις αγοράς.
 
To εχει δοκιμασει κανεις τι ψαρια πιανει σε PDF?
 
Πολύ άνετη ανάγνωση PDF, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν μιλάμε για σκαναρισμένες εικόνες με πολύχρωμα backgrounds αφού η οθόνη παραμένει μονόχρωμη.
 
Πίσω
Μπλουζα