Ο κατά φαντασίαν ασθενής (το θέατρο της εβδομάδας)

alexis

RetroNoob
Joined
29 Σεπ 2024
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
7
Περιγραφή: Διασκευή (1962) του έργου του Μολιέρου από τη Μέλπω Ζαρόκωστα. Πρωταγωνιστής ο φιλάργυρος Αργκάν ο οποίος αισθάνεται συνεχώς άρρωστος χωρίς όμως να έχει κάτι. Επιθυμία του είναι να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με ένα πλούσιο γιατρό (εδώ κολλάει το με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια) εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με ένα φτωχό. Ο αδελφός του Αργκάν τον πείθει να παραστήσει τον νεκρό για να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν και μεγάλες αλήθειες βγαίνουν στο φως.
Ηθοποιοί: Χριστόφορος Νέζερ (Αργκάν), Άννα Κυριακού (Τουανέτ, οικιακή βοηθός), Μαρία Ζαφειράκη, (Μπελίνα, σύζυγος του Αργκάν), Νίκος Καζής (Κλεάνθης, αγαπητικός της κόρης του Αργκάν), Κώστας Μπάκας (Ντιαφουαρούς, γιατρός), Σπύρος Κωνσταντόπουλος (υιός Ντιαφουαρούς, τον οποίον ο Αργκάν προξενεύει στη μεγάλη κόρη του), Μέλπω Ζαρόκωστα (Ανγκέλικα, η μεγάλη κόρη του Αργκάν), Μύρτα Πολίζου (Λουίζα, η μικρή κόρη) Γιάννης Αργύρης (Μπεράλντ, αδελφός του Αργκάν) και Τρύφων Καρατζάς (αφηγητής).
Εντύπωση: Ο Χριστόφορος Νέζερ είχε ερμηνεύσει ήδη το ρόλο στο θέατρο και η ερμηνεία του εδώ είναι εντυπωσιακή. Από τους υπόλοιπους δε θα ξεχώριζα κάποιον συγκεκριμένα, όλοι τους ήταν εξίσου υπέροχοι. Το έργο βέβαια είναι πολύ συμπυκνωμένο και στο τέλος όταν όλα έρχονται στο φως καταλήγει με ένα ευχάριστο, παιδικού ρυθμού, τραγούδι (είναι βλέπετε παρόν και ο Καζής). Για την ακρόαση του μπορείτε να πατήσετε ο κατα φαντασίαν ασθενής ραδιόφωνο και να επιλέξετε το σχετικό βίντεο. Αναμένω εντυπώσεις.
Μια ερώτηση για διασταύρωση απόψεων: τώρα τελευταία διαψεύδεται η γνώμη που θέλει τον Μολιέρο να πεθαίνει κατά τη διάρκεια της παράστασης. Γνωρίζει κανείς σχετικά με αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα