Ο μικρός λόρδος - The Adventures of Little Lord Fauntleroy (1982)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
βασισμένο στην ιστορία της Frances Burnett (η μικρή πριγκήπισσα): Ένα αγόρι, ο Σέντρικ, ζει πάμφτωχο στην Αμερική. Μαθαίνει πως είναι κληρονόμος Αγγλου λόρδου. Αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον εγωιστή, περήφανο και άσπλαχνο λόρδο. Και τότε εμφανίζεται ένας ιδιόρυθμος αντίζηλος.

http://www.imdb.com/title/tt0945312/
 
Ομολογώ ότι δεν έχω δει την αμερικανική εκδοχή. Πάντως, η πιο άρτια τηλεοπτική μεταφορά του παιδικού μυθιστορήματος της Frances Hodgson Burnett (1849-1924), που ήταν τόσο δημοφιλές όταν κυκλοφόρησε το 1885-6 ώστε να χαρακτηρίζεται ως το "Χάρυ Πόττερ" της εποχής του, θεωρείται ότι είναι η βρετανική παραγωγή του John Cromwell δύο χρόνια νωρίτερα (1980) με το "παιδί-θαύμα" Ricky Schroeder, τη γλυκύτατη γυναίκα του John Cleese (τότε) Connie Booth, και τον θαυμάσιο, επιβλητικό Alec Guinness στο ρόλο του Earl of Dorincourt.

http://www.imdb.com/title/tt0081062/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt0081062/?ref_=nv_sr_1

Σε χώρες όπως η Γερμανία η ταινία έχει γινει "θεσμός", αφού προβάλλεται κάθε Χριστούγεννα, αλλά στην Ελλάδα έχουν πολλά χρόνια να την προβάλουν -- αν και σαν να θυμάμαι ότι παίζει να την είχαν δείξει προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980 μια-δυο φορές στις γιορτές.

Είναι κρίμα που δεν έχει βγει ακόμα σε DVD αλλά όποιος την πετύχει σε VHS ή την τηλεόραση, πραγματικά αξίζει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα