Ο πόλεμος της Χάνα - Hanna's war (1988)

mela

RetroWannaBe
Joined
13 Σεπ 2010
Μηνύματα
46
Αντιδράσεις
15
Ταινία σε σκηνοθεσία του Μεναχέμ Γκολάν και σενάριο του ιδίου και του Στάνλεϋ Μαν, η οποία αναφέρεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Χάνα Σένες. Η ουγγροεβραία Χάνα, αν και έχει κατορθώσει να διαφύγει στις αρχές του πολέμου από την Ευρώπη στην υπό βρετανικό έλεγχο Παλαιστίνη, στρατολογείται και εκπαιδεύεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να διασώσει όσους περισσότερους ομοεθνείς της μπορεί. Την άνοιξη του 1944 αυτή και μία ομάδα συνεργατών της πέφτουν με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Γουγκοσλαβία, αναλαμβάνοντας μια παράτολμη αποστολή. Αποφασίζουν να συνεχίσουν και να περάσουν στην επίσης κατεχόμενη από τους Ναζί Ουγγαρία,αψηφώντας τον κίνδυνο. Σύντομα η νεαρή Χάνα συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο και τους ούγγρους συνεργάτες της. Δεν υποκύπτει παρά τα βασανιστήρια και εκτελείται, χωρίς ουσιαστικά να αποκαλύψει άλλο στοιχείο εκτός από το όνομά της.

Η ταινία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς, παρά το τόσο λεπτό θέμα, αποφεύγει τόσο το ηρωικό πομπώδες ύφος όσο και τους μελοδραματισμούς. Η νεαρή Μαρούσκα Ντέτμερς στο ρόλο της πρωταγωνίστριασ είναι εξαιρετική.
 

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
680
Απλά να παρακαλέσω για κάθε θέμα που ανοίγετε να προσπαθήσετε να συμβαδίσετε όσο μπορείτε με αυτήν την οδηγία: Ενημέρωση - Οδηγία: Ανάρτηση Θεμάτων σε Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο. Mela, αν μπορείς πρόσθεσε κανένα βίντεο/trailer/εικόνα, οτιδήποτε, για να μην είναι έτσι ξερό το θέμα.
 
Μπλουζα