Ο πόλεμος της Χάνα - Hanna's war (1988)

mela

RetroWannaBe
Joined
13 Σεπ 2010
Μηνύματα
57
Αντιδράσεις
35
Ταινία σε σκηνοθεσία του Μεναχέμ Γκολάν και σενάριο του ιδίου και του Στάνλεϋ Μαν, η οποία αναφέρεται στην πραγματική ιστορία της ηρωίδας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Χάνα Σένες. Η ουγγροεβραία Χάνα, αν και έχει κατορθώσει να διαφύγει στις αρχές του πολέμου από την Ευρώπη στην υπό βρετανικό έλεγχο Παλαιστίνη, στρατολογείται και εκπαιδεύεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να διασώσει όσους περισσότερους ομοεθνείς της μπορεί. Την άνοιξη του 1944 αυτή και μία ομάδα συνεργατών της πέφτουν με αλεξίπτωτο στην κατεχόμενη Γουγκοσλαβία, αναλαμβάνοντας μια παράτολμη αποστολή. Αποφασίζουν να συνεχίσουν και να περάσουν στην επίσης κατεχόμενη από τους Ναζί Ουγγαρία,αψηφώντας τον κίνδυνο. Σύντομα η νεαρή Χάνα συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο και τους ούγγρους συνεργάτες της. Δεν υποκύπτει παρά τα βασανιστήρια και εκτελείται, χωρίς ουσιαστικά να αποκαλύψει άλλο στοιχείο εκτός από το όνομά της.

Η ταινία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς, παρά το τόσο λεπτό θέμα, αποφεύγει τόσο το ηρωικό πομπώδες ύφος όσο και τους μελοδραματισμούς. Η νεαρή Μαρούσκα Ντέτμερς στο ρόλο της πρωταγωνίστριασ είναι εξαιρετική.
 
Απλά να παρακαλέσω για κάθε θέμα που ανοίγετε να προσπαθήσετε να συμβαδίσετε όσο μπορείτε με αυτήν την οδηγία: Ενημέρωση - Οδηγία: Ανάρτηση Θεμάτων σε Ελληνικό & Ξένο Κινηματογράφο. Mela, αν μπορείς πρόσθεσε κανένα βίντεο/trailer/εικόνα, οτιδήποτε, για να μην είναι έτσι ξερό το θέμα.
 
Πίσω
Μπλουζα