Ο φιλαράκος μας (1981 ΕΡΤ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rinus Cesar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rinus Cesar

RetroNuts!
Αντιδράσεις
319
Ο φιλαράκος μας (1981 ΕΡΤ)

RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CE%B1%CF%82

Αυτή τη σειρά τη θυμάστε φίλοι μου ???

Τη θυμάμαι να προβαλλόταν στις αρχές των 80ς, με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο, τρισμέγιστο κλπ κλπ [πώς φαίνεται ότι είμαι θαυμαστής του, ε??? #) #) #) ] Νίκο Ρίζο !!!! Δυστυχώς, δεν θυμάμαι πολλά από αυτή τη σειρά. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ο Ρίζος υποδυόταν έναν καλόψυχο, καθημερινό άνθρωπο ["της διπλανής πόρτας"] που, όσο μπορούσε, βοηθούσε τους άλλους ..... Επίσης, θυμάμαι ότι η σειρά αυτή είχε δεχθεί πολύ δυσμενείς κριτικές από τηλεοπτικά περιοδικά εκείνη την εποχή για την αφέλειά της !!! Έτσι, με αυτά και με κείνα η σειρούλα αυτή ... δεν έπιασε !!! Το πολύ να παίχθηκαν 3 - 4 επεισόδια .... Μετά ... τον χάσαμε τον "φιλαράκο μας" ..... Προσωπικά, πάντως, στα τόοοτε παιδικά μου μάτια δεν φαινόταν άσχημη σειρά !!! Θα τη χαρακτήριζα αρκετά τρυφερή και ανθρώπινη [πάντα με βάση τα πολύ λίγα που θυμάμαι] !!!

Αυτό, πάντως, που έχω συγκρατήσει είναι ότι το γλυκύτατο τραγούδι των τίτλων το είχε γράψει η πολυ - αγαπημένη Αρλέτα !!! Και, φυσικά, το τραγουδούσε η ίδια, παίζοντας την κιθάρα της !!! Το ρεφρέν του πήγαινε κάπως έτσι :"κι είχε μια μικρή καρδιά κι όμως χωρούσε όλη τη γειτονιά, ο φιλαράκος μας" !!!! Αν και, να σας πω την αλήθεια, έχω την "υποψία" ότι η ίδια η Αρλέτα δεν αποκλείεται αυτό το τραγούδι της να το έχει "αποκηρύξει" ... Εμένα, πάντως πολύ μού άρεσε [και μου αρέσει ακόμη, παρόλο που δεν μπορώ, πλέον, να το βρω πουθενά !!! Πάντως, αρκετές φορές σιγομουρμουρίζω τη μελωδία του, βασιζόμενος στις παιδικές αναμνήσεις μου .... ] ...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε Rinus Cesar δεν σταματας να μας εκπλησεις με τις καλογραμμενες διηγησεις των αναμνησεων σου. Σ΄ευχαριστουμε παρα πολυ. Συνέχισε ετσι.

Rinus Cesar είπε:
Αυτή τη σειρά τη θυμάστε φίλοι μου ???
Τη θυμάμαι να προβαλλόταν στις αρχές των 80ς, με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο, τρισμέγιστο κλπ κλπ [πώς φαίνεται ότι είμαι θαυμαστής του, ε??? #) #) #) ] Νίκο Ρίζο !!!! Δυστυχώς, δεν θυμάμαι πολλά από αυτή τη σειρά. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ο Ρίζος υποδυόταν έναν καλόψυχο, καθημερινό άνθρωπο ["της διπλανής πόρτας"] που, όσο μπορούσε, βοηθούσε τους άλλους ..... Επίσης, θυμάμαι ότι η σειρά αυτή είχε δεχθεί πολύ δυσμενείς κριτικές από τηλεοπτικά περιοδικά εκείνη την εποχή για την αφέλειά της !!! Έτσι, με αυτά και με κείνα η σειρούλα αυτή ... δεν έπιασε !!! Το πολύ να παίχθηκαν 3 - 4 επεισόδια .... Μετά ... τον χάσαμε τον "φιλαράκο μας" ..... Προσωπικά, πάντως, στα τόοοτε παιδικά μου μάτια δεν φαινόταν άσχημη σειρά !!! Θα τη χαρακτήριζα αρκετά τρυφερή και ανθρώπινη [πάντα με βάση τα πολύ λίγα που θυμάμαι] !!!

Αυτό, πάντως, που έχω συγκρατήσει είναι ότι το γλυκύτατο τραγούδι των τίτλων το είχε γράψει η πολυ - αγαπημένη Αρλέτα !!! Και, φυσικά, το τραγουδούσε η ίδια, παίζοντας την κιθάρα της !!! Το ρεφρέν του πήγαινε κάπως έτσι :"κι είχε μια μικρή καρδιά κι όμως χωρούσε όλη τη γειτονιά, ο φιλαράκος μας" !!!! Αν και, να σας πω την αλήθεια, έχω την "υποψία" ότι η ίδια η Αρλέτα δεν αποκλείεται αυτό το τραγούδι της να το έχει "αποκηρύξει" ... Εμένα, πάντως πολύ μού άρεσε [και μου αρέσει ακόμη, παρόλο που δεν μπορώ, πλέον, να το βρω πουθενά !!! Πάντως, αρκετές φορές σιγομουρμουρίζω τη μελωδία του, βασιζόμενος στις παιδικές αναμνήσεις μου .... ] ...

Ο φιλαράκος μας
προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1981 (πρώτο επεισόδιο στις 20/6/1981) και το τελευταίο επεισόδιο στις 2/1/1982. Ήταν μια κωμική σειρά ("σειρά κωμωδιών" αναγράφεται στα προγράμματα της εποχής), σε σκηνοθεσία του Κώστα Λυχναρά. Στο πρόγραμμα της ΕΡΤ πήρε την θέση στο σαββατιάτικο "Εδώ Χόλλυγουντ", το τελευταίο πρόγραμμα του οποίου (6/6/1981) ήταν αφιερωμένο στην οικογένεια Φόντα.

1ο επεισόδιο: 20/6/1981 στις 10:40

5ο επεισόδιο: Στις 10:40 το βράδυ, 18/7/1981

8ο επεισόδιο: 14/8/1981

15ο επεισόδιο: 17/10/1981

26ο (τελευταίο): 2/1/1982 στις 10:55 το βράδυ.

Σε ευχαριστώ, πραγματικά, που με διορθώνεις !!!

Πολύ χαίρομαι που διαβάζω ότι ο "Φιλαράκος μας", παρόλο που δέχθηκε τόσες δυσμενείς κριτικές, κατάφερε κι έφτασε τα 26 επεισόδια !!! Τον θυμόμουν για "λιγότερα επεισόδια" !!!

Rinus Cesar είπε:
Σε ευχαριστώ, πραγματικά, που με διορθώνεις !!!Πολύ χαίρομαι που διαβάζω ότι ο "Φιλαράκος μας", παρόλο που δέχθηκε τόσες δυσμενείς κριτικές, κατάφερε κι έφτασε τα 26 επεισόδια !!! Τον θυμόμουν για "λιγότερα επεισόδια" !!!
Εγώ ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις αναμνήσεις σου με γλαφυρό και βιωματικό τρόπο.

Ο Φιλαράκος Μας - ΥΕΝΕΔ

Κωμική σατυρική σειρά 13 ημίωρων επεισοδίων. Ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου 1981 στην ΥΕΝΕΔ. Σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του Κώστα Λυχναρά.

Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Ρίζος , Μπέττυ Βαλάση , Ντίνος Καρύδης , Θάλεια Παπάζογλου , Πέτρος Ζαρκάδης κ.α.

31.jpg

32.jpg

30.jpg

Να πούμε καταρχήν οτι η σειρά ξεκίνησε στην ΕΡΤ και όχι στην ΥΕΝΕΔ στις 20-6-1981.

Περίληψη: Ο Θωμάς, ένας μικροαστός που πιστεύει πως ήταν φτιαγμένος για "μεγάλα πράγματα" αλλά οι περιστάσεις δεν τον βοήθησαν καθόλου όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να μείνει στον άσσο, ετοιμάζεται μετά Βαΐων και κλάδων να υποδεκτεί ένα αδελφικό του φίλο, τον Χρηστάκη, που επιστρέφει απο την Αμερική. Είναι βέβαιος πως τουλάχιστον αυτός πρόκοψε στην ξενιτειά πραγματοποιώντας το κοινό τους όνειρο, αλλά γρήγορα θα διαπιστώσει πως το τίμημα της επιτυχίας ήταν πολύ ακριβό και ο Χρηστάκης δεν μπόρεσε να το πληρώσει.

Εδώ οι τίτλοι αρχής όπως κατάφερε να τους διασώσει ο αδερφός του Ηθοποιού Δημήτρη Μεταξά ο Λουκάς Μεταξάς και τον οποίο ευχαριστώ γιατί μας δίνει την ευκαιρία να δούμε ξανά κάτι ύστερα απο 34 χρόνια:

[video=youtube_share;fA_0s6SowHo]https://youtu.be/fA_0s6SowHo

Eυχαριστούμε και εσένα Νίκο, αλλά κυρίως τον κ. Μεταξά που κράτησε κάτι από αυτή την σειρά και το μοιράζεται μαζί μας ύστερα από 34 χρόνια

Βγαίνουν στην επιφάνεια εξαφανισμένες σειρές και εκπομπές, μιας που ''κάποιοι φωστήρες'' φρόντισαν για αυτό.

Οι ολοκληρωμένοι τίτλοι αρχής:

[video=youtube_share;_7A0oI4sovE]

Πίσω
Μπλουζα