Ο χασοδίκης (1988)

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Ο χασοδίκης (1988)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_χασοδίκης_(1988)

Ωωω, ας γράψω σε αυτό το τόπικ ό,τι θυμάμαι απ'αυτήν την βιντεοταινία !!! Εννοώ την ταινία με Σωτήρη Μουστάκα, Mιχάλη Μουστάκα και Κλαίρη Κατσαντώνη !!!

Ο Μουστάκας υποδύεται έναν δικηγόρο που έχει έναν γιο,τον Στέλιο [τον υποδύεται ο Μιχάλης Μουστάκας] !!! Αυτός είναι καλοκάγαθο παιδί, ευκολόπιστο, απονήρευτο και γι' αυτό .... συνεχώς κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη !!! Είναι, επίσης, ανίκανος για οποιανδήποτε εργασία. Κι αυτό επειδή ... το μυαλό του το έχει στη μουσική, έχει το "ψώνιο" να γράφει τραγούδια !!! Μάλιστα, έχει γράψει ένα πολύ ωραίο ποπ τραγούδι [πάντα σύμφωνα με την ταινία, έτσι ??? ], απ' το οποίο ο ο μόνος στίχος που θυμάμαι είναι απ' το ρεφρέν που λέει : "καμιά φορά με τη σιωπή λέμε πολλά" !!! Ο ίδιος, όμως, ως καλοκάγαθος που είναι, δεν έχει επίγνωση ότι έγραψε ... ένα τραγούδι "προορισμένο για σουξέ" [πάντα σύμφωνα με την ταινία, έτσι ???]!!!

Αποτέλεσμα : Τον Στέλιο τον διπλαρώνει μια παρέα νεαρών, μέλος της οποίας είναι η Κλαίρη Κατσαντώνη !!! Ο Στέλιος την ερωτεύεται τρελά [και μάλλον ... όχι άδικα :flower: :flower: :flower: :flower:] !!! Αλλά, όπως λέει η ίδια στην υπόλοιπη παρέα : "Για ποιον λόγο νομίζετε ότι του κάνω τα γλυκά μάτια, επειδή μου αρέσουν τα μούτρα του ??? Το κάνω επειδή μου αρέσουν τα τραγούδια του" !!! Και πράγματι .... Ο Στέλιος, παρασυρμένος απ' τη γοητεία της Κλαίρης Κατσαντώνη, αφήνει το τραγούδι του "Καμιά φορά με τη σιωπή λέμε πολλά" έρμαιο στην παρέα της, τους επιτήδειους νεαρούς !!! Αυτοί αρπάζουνε το τραγούδι απ' τον καλοκάγαθο Στέλιο, το δισκογραφούνε στο όνομά τους και ... το κάνουνε "γκραν σουξέ" , βγάζοντας χρήμα στην πλάτη του πραγματικού δημιουργου του !!! Όμως .... η παρέα έκανε ένα λάθος, το οποίο θα τους οδηγήσει στην καταδίκη τους στο δικαστήριο και τον "χασοδίκη" μπαμπά του Στέλιου σε μια δικηγορική επιτυχία, και, φυσικά, τον ίδιο τον Στέλιο στη δικαίωσή του !!! Αλλά ... καλύτερα να μην γράψω περισσότερα, ίσως κάποιοι να θέλουν να αναζητήσουν την ταινία .....

Μακάρι να διασωθεί στο YouTube βιντεάκι με τον Στέλιο [Mιχάλη Μουστάκα] να τραγουδά το τραγούδι της ταινίας "Καμιά φορά με τη σιωπή λέμε πολλά" ζωσμένος με μια ηλεκτρική κιθάρα !!! Σού βγάζει τόση μα τόση συμπάθεια :flower: :flower: .... Εντάξει, το τραγούδι [γύρω απ' το οποίο "περιστρέφεται" η ταινία] δεν λέει και πολλά πράγματα αλλά ... για "τραγούδι βιντεοταινίας" είναι μια χαρά ..........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Μακάρι να διασωθεί στο YouTube βιντεάκι με τον Στέλιο Μουστάκα να τραγουδά το τραγούδι της ταινίας "Καμιά φορά με τη σιωπή λέμε πολλά" ζωσμένος με μια ηλεκτρική κιθάρα !!! Σού βγάζει τόση μα τόση συμπάθεια :flower: :flower: .... Εντάξει, το τραγούδι [γύρω απ' το οποίο "περιστρέφεται" η ταινία] δεν λέει και πολλά πράγματα αλλά ... για "τραγούδι βιντεοταινίας" είναι μια χαρά ..........
Να διορθώσω λίγο , μάλλον ενοείς τον ηθοποιό Μιχαλη Μουστάκα ο οποιος και φιμολογείται οτι είταν και συγγενής με τον Μουστάκα.

Άλλη μια κοριφέα στιγμή της "Ανδρομέδα φίλμ" με σουρεαλ -αυθορμιτισμό ,αλλά και με όμορφα τραγουδάκια ,οπως το "καμιά φορά..." ,τραγουδίθηκε απο τον Μιχάλη μουστάκα και απο την Κλαιρη Κατσαντώνη.

Η βιντεοταινία κοσμεί τη συλλογή μου.
 
Μιας και αναφερόμαστε σε διαφορετικές ταινίες, έκανα το ποστ σου αυτόνομο θέμα! :)

Επίσης, μόλις ανακάλυψα ότι ο Μιχάλης Μουστάκας που παίζει το γιό του είναι ανηψιός του! Κοίτα να δεις! :D
 
Προκειται για ταινια κατω του μετριου αλλα χωρις αιτια και αφορμη μου αρεσει και οποτε την πετυχαινω την βλεπω και περνα η ωρα ευχαριστα.Η πλακα ειναι πως ο τιτλος της ειναι παραπλανητικος αφου η υποθεση περιφερεται γυρω απο το Μιχαλη Μουστακα και τις καλλιτεχνικες του ανησυχιες.Το τρομερο ειναι οτι ο Σωτηρης Μουστακας κανει guest εμφανιση.Επισης τα τραγουδια της μπαντας με το ευφανταστο ονομα ''Ιπταμενες Σακαρακες'' τα βρισκω συμπαθητικα.
 
Deathshadow είπε:
Προκειται για ταινια κατω του μετριου .
Μην είσε τόσο αυστηρός. Είναι απο τις λίγες βιντεοταινίες που καθεσε και βλέπεις ξανά και ξανά χωρίς να τι βαριέσε.

Για μένα είναι απο τις κοριφέες στιγμές του Σωτήρη μουστάκα στη βιντεοκαριέρα του.

(χθές την ξαναείδα και ο λόγος είταν γιατί είθελα λίγο να παρατηρήσω την τάση της μόδας!)
 
Deathshadow είπε:
Προκειται για ταινια κατω του μετριου αλλα χωρις αιτια και αφορμη μου αρεσει και οποτε την πετυχαινω την βλεπω και περνα η ωρα ευχαριστα.Η πλακα ειναι πως ο τιτλος της ειναι παραπλανητικος αφου η υποθεση περιφερεται γυρω απο το Μιχαλη Μουστακα και τις καλλιτεχνικες του ανησυχιες.Το τρομερο ειναι οτι ο Σωτηρης Μουστακας κανει guest εμφανιση.Επισης τα τραγουδια της μπαντας με το ευφανταστο ονομα ''Ιπταμενες Σακαρακες'' τα βρισκω συμπαθητικα.
Ακριβώς έτσι αν και είναι μία μέτρια ταινία την βρίσκω και εγώ πολύ συμπαθητική και μου αρέσει αρκετά και δεν έχω καταλάβει ακριβώς γιατί μου αρέσει :D .Ίσως επειδή μόνο και μόνο λόγο του αείμνηστου Σωτήρη Μουστάκα ο οποίος μόνο και μόνο με την παρουσία του και το παίξιμο ανέβαζε την κάθε ταινία του στην οποία έπαιζε και γενικώς εγώ προσωπικά τον Μουστάκα τον έμαθα και τον λάτρεψα μέσα από αυτές τις ταινίες τις οποίες έπαιζε...ΑΘΑΝΑΤΟΣ
 
video80 είπε:
Μην είσε τόσο αυστηρός. Είναι απο τις λίγες βιντεοταινίες που καθεσε και βλέπεις ξανά και ξανά χωρίς να τι βαριέσε. Για μένα είναι απο τις κοριφέες στιγμές του Σωτήρη μουστάκα στη βιντεοκαριέρα του.

(χθές την ξαναείδα και ο λόγος είταν γιατί είθελα λίγο να παρατηρήσω την τάση της μόδας!)
Μα ειπα οτι την εχω δει πολλες φορες ευχαριστα.Εξαλλου δεν νομιζω οτι ειμαι αυστηρος με το να πω οτι ειναι μετρια η ταινια.Αυτη την εικονα εχω και πιστευω πως ο Μουστακας εχει κανει καλυτερες βιντεοταινιες απο αυτη.Ειμαι σιγουρος πως αν δεν επαιζε ο Σωτηρης θα μου ηταν αδιαφορη.
 
ΕΧΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΙΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΥΠΕΡΟΧΑ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!!

[edit] Σε παρακαλώ μην γράφεις κεφαλαία. Είναι κουραστικά στην ανάγνωση και επιπλέον υποδηλώνουν πως φωνάζεις :) [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα