ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SEGA SATURN EMULATION

kmanikas13

RetroN00b
Joined
8 Ιουλ 2008
Μηνύματα
8
Αντιδράσεις
0
μπορει να μου πει καποιος με απλα ελληνικα πως θα σεταρω εναν sega saturn emulator ειναι κριμα να παιζω τα παιχνιδια του wii κ να μην μπορω να εξομοιωσω το saturn οποιονδηποτε emulator πειτε μου αρκει να δουλευει!!! στα ελληνικα παρακαλω. Πρεπει να σας πω πως εχω εξομοιωσει σχεδον ολες τις κονσολες μονο το sega saturn μου γλιτωσε.................... :cry:
 
Αυτος ο SSF να δουμε ποτε θα γινει λειτουργικος.

Ο Dolphin τον εχει δοκιμασει κανεις ,ειναι ενταξει;

Παιζει kai Wii και Gamecube;
 
Aardvark είπε:
Αυτος ο SSF να δουμε ποτε θα γινει λειτουργικος.
Τι λες; 8)

Μακράν ο καλύτερος εξομοιωτής για Saturn με πολύ μεγάλη συμβατότητα και πάρα πολύ καλή ταχύτητα.
 
LOL.

Δεν είναι πιά και τόσο δύσκολο να σεταριστεί ο SSF. (ο Aardvark εξαιρείται, τον απορρίπτει ο emulator ως Sony fanboy)

Δεν έχω χρόνο τώρα, από βδομάδα ίσως κάνω έναν αναλυτικό οδηγό αν δεν προλάβει κανένας άλλος.
 
Ρε παιδιά το BIOS του Saturn χρειάζεστε( που ούτε καν απαραίτητο δεν είναι , απλώς για καλύτερη συμβατότητα) και τον SSF. Googlάρετε λίγο και είναι πανεύκολος.
 
Aardvark είπε:
Αυτος ο SSF να δουμε ποτε θα γινει λειτουργικος.

f2bnp είπε:
Τι λες; 8)Μακράν ο καλύτερος εξομοιωτής για Saturn με πολύ μεγάλη συμβατότητα και πάρα πολύ καλή ταχύτητα.
f2bnp ,μην ψαρωνεις ...

Αυτο περι SSF ειναι inside Joke .

Το πως ξεκινησε ,χανετε στα βαθη της ιστοριας του GRM ...

Εντελως αβασιμες κι ανεπιβεβαιωτες φημες το θελουν ,να σχετιζεται/εμπνευστηκε απο

το .. "EMULATE DECATHLETE NOW!!!" :p

κι οποιος καταλαβε ,καταλαβε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εντελως αβασιμες κι ανεπιβεβαιωτες φημες το θελουν ,να σχετιζεται/εμπνευστηκε απο το .. "EMULATE DECATHLETE NOW!!!"

κι οποιος καταλαβε ,καταλαβε...
Αθανατο mame.gr! ;)
 
O SSF ειναι πολύ καλός emulator (τουλάχιστον ο καλύτερος που κυκλοφορεί, θέλει ακόμα πολυ δουλεια) αλλα μου φαινεται οτι όσο γίνεται update, τόσο χειροτερεύει (τουλάχιστον στο PC μου). Η έκδοση που δουλευει καλυτερα σε μένα είναι η 009 alpha R4. Απο τότε, οι πιο νέες εκδόσεις ή είναι πιο αργές, ή παιζουν λιγότερα παιχνίδια.

Για παράδειγμα, 2-3 νεότερες εκδόσεις που δοκίμασα δεν έτρεχαν καθόλου το Quake, ότι setting και να άλλαζα, ενώ η 0.09 R4 το έτρεχε τέλεια, σχεδόν full speed σε Pentium 4 3.0ghz. H τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί (0.11 R5), δεν έτρεχε ούτε αυτή το Quake (επιμένω σε αυτό το game γιατι είναι απο τα καλύτερα ports μαζί με το Duke Nukem) ενώ καποια άλλα τα έτρεχε αργά σε σχέση με την 0.09, πχ το Duke Nukem(Pal) και το Sega Rally.

Δεν ξέρω τι να πώ, ίσως να φταιει και ο υπολογιστής μου γιατί ειναι λίγο παλιός (αν και όλα είναι updated)... Τέλος, να πώ ότι καμία έκδοση δεν σου επιτρέπει να ανεβάσεις την native ανάλυση της κονσόλας όπως οι περισσότεροι N64 και PSX emulators με αποτέλεσμα τα γραφικά να τρεχουν με την ανάλυση του πραγματικού Saturn οπότε σε PC μονιτορ τα χοντροκομμένα pixels δίνουν και παιρνουν....

Aardvark είπε:
Αυτος ο SSF να δουμε ποτε θα γινει λειτουργικος.Ο Dolphin τον εχει δοκιμασει κανεις ,ειναι ενταξει;

Παιζει kai Wii και Gamecube;
Ναι, παιζει και τα δύο και μάλιστα πολλά παιχνίδια παίζουν πολυ καλα, χωρίς πολλά bugs. Βεβαια έχει ακόμα μέλλον. Θα έλεγα ότι το compatibility είναι παρόμοιο με του SSF. Σου δίνει επεισης την δυνατότητα να ανεβάσεις την native resolution της κονσόλας και να παιξεις τα παιχνίδια στην διπλάσια ανάλυση. Ενας φίλος τερμάτισε τα New Super Mario Bros και Muramasa σε high definition, (βεβαια εχει και δυνατό υπολογιστή).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Περίεργο, εμένα μια χαρά μου παίζει!

Αλλά ειλικρινά γιατί να παίξεις Quake και Duke Nukem στο Saturn, ενώ μπορείς να τα βάλεις στο PC μέσω dosbox και το quake μάλιστα να το παίξεις και σε 3dfx mode που δείχνει φανταστικό;
 
f2bnp είπε:
Περίεργο, εμένα μια χαρά μου παίζει!Αλλά ειλικρινά γιατί να παίξεις Quake και Duke Nukem στο Saturn, ενώ μπορείς να τα βάλεις στο PC μέσω dosbox και το quake μάλιστα να το παίξεις και σε 3dfx mode που δείχνει φανταστικό;
Ευλογη η ερώτηση. Καταρχάς μου αρέσει να έχω όλες τις εκδοσεις των αγαπημένων μου games. Τα Quake, Doom, Duke Nukem είχαν πολλά ports και μου αρέσει να τα συγκρίνω. Καμια φορά παιζω το Doom στο SNES και μετά βάζω καπάκι το zDoom για να νιώσω την διαφορά :p

Οσον αφορά τα Quake και Duke Nukem στο Saturn, πιστευω οτι είναι τα καλύτερα console ports. Το Duke μαλιστα ειναι ανώτερο απο το original του PC σε πολλά σημεία. Πχ η 3D engine ειναι ανώτερη, σχεδιασμένη απο την αρχή για την εκδοση του Saturn. Σου επιτρέπει πχ να βλέπεις πανω και κάτω, χωρίς το warping της original εκδοσης. Ο φωτισμός ειναι και αυτός πολύ καλύτερος ενω και η μουσική ειναι βελτιωμένη. Αν είχε καλύτερη ανάλυση, θα ήταν η καλύτερη οfficial έκδοση (εξαιροντας τα συγχρονα mods). Γι αυτό περιμένω πως και πως το SSF να υποστηρίζει καλύτερες αναλύσεις...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για το Duke θα συμφωνήσω ήταν εξαιρετική έκδοση. Αλλά οκ το Quake ήταν πολύ εντυπωσιακό τότε, τώρα ε οκ δεν λέει και πολλά.

Έχω πάντως και γω αυτό το κόλλημα, δηλαδή αυτό με το Doom που λες το έχω κάνει. Έχω παίξει και την έκδοση για Saturn η οποία είναι το επιεικώς άθλια!
 
-1 για την συμβατοτητα επισης. Εχω αλλαξει 3 συνθεσεις και αρνειται πεισματικα να τρεξει στους υπολογιστες μου! ΚΑΘΕ φορα μου πεταει και διαφορετικο error!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oντως τοτε υπαρχει προβλημα με τον emu.
 
ρε παιδια ελεος ο ssf δεν παιζει.... η τουλαχιστον εγω δεν ξερω να τον σεταρω

σας παρακαλω δλδ πειτε μου τα βηματα σεταρισματος για οποιονδηποτε sega saturn emulator ειναι αμαρτια ρε !!!!
 
Καταρχάς ο SSF δεν εχει δικό του ISO loader οπότε ο μόνος τροπος να διαβάζει ISO ειναι με καποιο virtual drive πχ Daemon tools. Εκτος και αν βαζεις δισκάκια στο DVD drive σου. Επησεις, αν κατεβασες καποια καινουρια έκδοση, κάνε update το directX.

Ριξε και μια ματιά εδώ μηπως σε βοηθήσει:

http://evilboris.sonic-cult.net/SSF/index.php?x=options
 
Πίσω
Μπλουζα