[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] CMOS!!!!

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
Παιδια εχω εναν amd64Χ2 4200 και ενα amd64 3000 ενω λειτουργουσαν μια χαρα ξαφνικα ο amd 3000 μου εβγαλε μηνυμα στο boot "CMOS Checksum error Defaults loaded" "press f1 to continue" και απο τοτε ανα βδομαδα μου βγαζει αυτο το μηνυμα,ενω ενδιαμεσα μπουταρει μια χαρα! και τωρα αρχισε το ιδιο βιολι και AMD 4200 τι φταιει? (τους εχω συνδεμενους μεσω δικτιου hub) εχει τυχει σε κανεναν παρομια περιπτωση? :help: :help:
 

pitsunami

RetroAdept
Joined
22 Αύγ 2007
Μηνύματα
838
Αντιδράσεις
8
vagosgta3 είπε:
Παιδια εχω εναν amd64Χ2 4200 και ενα amd64 3000 ενω λειτουργουσαν μια χαρα ξαφνικα ο amd 3000 μου εβγαλε μηνυμα στο boot "CMOS Checksum error Defaults loaded" "press f1 to continue" και απο τοτε ανα βδομαδα μου βγαζει αυτο το μηνυμα,ενω ενδιαμεσα μπουταρει μια χαρα! και τωρα αρχισε το ιδιο βιολι και AMD 4200 τι φταιει? (τους εχω συνδεμενους μεσω δικτιου hub) εχει τυχει σε κανεναν παρομια περιπτωση? :help: :help:

bios battery??? :confused:
 

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα και οι δυο? μου φανεται περιεργο
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
134
Κοίτα,για μπαταρία δείχνει και μακάρι να είναι αυτό,διότι μετά πάμε σε μητρικής θέμα...

Κι επειδή πιο πιθανό θεωρώ να θέλουν αλλαγή και οι δυο μπαταρίες από τις δυο μητρικές,δοκίμασε το για αρχή και βλέπεις...

Να σου πω,στο σπίτι σου,η τάση του ρεύματος είναι σίγουρα ΟΚ..;
 

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
51
vagosgta3 είπε:
Παιδια εχω εναν amd64Χ2 4200 και ενα amd64 3000 ενω λειτουργουσαν μια χαρα ξαφνικα ο amd 3000 μου εβγαλε μηνυμα στο boot "CMOS Checksum error Defaults loaded" "press f1 to continue" και απο τοτε ανα βδομαδα μου βγαζει αυτο το μηνυμα,ενω ενδιαμεσα μπουταρει μια χαρα! και τωρα αρχισε το ιδιο βιολι και AMD 4200 τι φταιει? (τους εχω συνδεμενους μεσω δικτιου hub) εχει τυχει σε κανεναν παρομια περιπτωση? :help: :help:
Κάνε Clear το CMOS..αν το πρόβλημα παραμένει βάλε καινούρια μπαταρία....
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.104
Αντιδράσεις
2.767
Χωρίς να θέλω να αποκλείσω το θέμα της μπαταρίας που λένε τα παιδιά, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό να θες μπαταρία τόσο νωρίς, ταυτόχρονα και στα 2 PC. Κάτι άλλο θα συμβαίνει. Από εμπειρία μου, πιθανόν να φταίει κάτι που βραχυκυκλώνει τη μητρική. Θυμάσαι να εκανες τίποτα αλλαγές και στα 2 συστήματα ταυτόχρονα; Οποιαδήποτε αλλαγή, και την πιο μικρή, η οποία να αφορά το ίδιο το hardware όμως, όχι εγκατάσταση προγραμμάτων. Ακόμα και που τα δικτύωσες (δηλαδή που συνέδεσες επάνω στις μητρικές τα καλώδια δικτύου), θεωρείται αλλαγή. Για θυμίσου.....
 

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
Σε θεμα hardware δεν τους εχω πειραξει καθολου και τους εχω στο hub εδω και μηνες,τωρα στο θεμα ρευματος τι να σου πω δεν μου εχει τυχει πτωση ρευματος και να τους εχω ανοιχτους,παρα μονο στον pentium 3 που εχω αλλα δεν επαθε τιποτα,η πλακα ειναι οτι ειτε τον ενα ειτε τον αλλον το ανοιγω κανενα σαββατο να παιξω κανενα multi με τον αδερφο μου,κατα τα αλλα τους κλεινω και το κουμπακι πισω απο το τροφωδοτικο.

Τωρα που εβαλα το ubuntu και εβαλα ενα battery monitor εδειχνε αδειο τωρα ποσο εγκυρο ηταν δεν ξερω.

Clear to cmos θα το κανω μεσα απο το motherboard ετσι? οπως τα παλια pc?

Λετε να κανω και κανενα bios update?

Παντως ευχαριστω για την βοηθεια παιδια!
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
134
Κάνε ένα clear CMOS -συμβουλέψου το manual της μητρικής σου για το πώς θα το κάνεις (σωστά)-,τώρα bios update να χρειάζεται έτσι ξαφνικά,ε δε γίνεται !

Εγώ επιμένω για την μπαταρία προσωπικά...

Να σου πω,το ρολόι του PC χάνει στην ώρα καθόλου;
 

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
Την πρωτη φορα που το εκανε εχασε ωρα και ημερομηνια μετα ηταν ενταξει,περιεργα πραγματα. Θα κανω clear cmos και βλεπουμε.Παντως ειναι τρελο λες και ειχαν timing και τα δυο μηχανιματα.Ευχαριστω για την βοηθεια μανο.
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.104
Αντιδράσεις
2.767
vagosgta3 είπε:
Παντως ειναι τρελο λες και ειχαν timing και τα δυο μηχανιματα.
Δεν είναι τρελό. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, ότι κάτι άλλο πιθανόν να συμβαίνει. Γιατί το ένα από τα 2 έχει καινούρια μπαταρία. Οι λιθίου αντέχουν 5 χρόνια τουλάχιστον σε καλές συνθήκες. Γι'αυτό και σε ρώτησα εάν άλλαξες κάτι που να έχει σχέση και με τα 2. Τεσπα, εύχομαι να το βρεις. Το ubuntu σε ποιό από τα 2 το έχεις εγκατεστημένο και σου έδειχνε άδεια τη μπαταρία; Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι κάτι τέτοιο, και όχι δεν το λέω για το Linux.
 

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
134
vagosgta3 είπε:
Την πρωτη φορα που το εκανε εχασε ωρα και ημερομηνια μετα ηταν ενταξει,περιεργα πραγματα.
Όταν μια μπαταρία τα φτύνει,δε μπορεί να κρατήσει σωστά την ώρα,χάνει λεπτά σταδιακά....

Αν εσένα κρατάει σωστά,τότε μάλλον φεύγουμε από την περίπτωση αυτή...
 

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.104
Αντιδράσεις
2.767
vagosgta3 είπε:
Την πρωτη φορα που το εκανε εχασε ωρα και ημερομηνια μετα ηταν ενταξει,περιεργα πραγματα
Εννοείς ότι μετά ναι μεν έχανε το CMOS, την ώρα όμως την κρατούσε, σωστά;

Καλά Μανο, το ίδιο πράγμα ρωτάμε σχεδόν....
 

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
Αυτο με την ωρα εγινε στον 3000,και μετα οταν ξαναεβγαλε το cmos error η ωρα ηταν ενταξει.Παντως του ubuntu το battery monitor ψυλο μουφα φανηκε γιατι το temp monitor στο ubuntu εγραφε 14 βαθμους ενω στο bios 36 βαθμους.ΑΧΧ! ο AMSTRAD PC1512 δεν εχει τετοια προβληματα.
 

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
51
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχε ο πεθερός μου στο PC του και άλλαξε μπαταρία και όλα έστρωσαν...και εγώ πίστευα πως ήταν νωρίς για αλλαγή αλλά να που δεν ήταν...ίσως να φορούσε από την μάνα του ελαττωματική μπαταρία!!!
 

vagosgta3

RetroNuts!
Joined
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.887
Αντιδράσεις
21
θα παω να τις αλλαξω,αυτες τις μπαταριες απο τον [edit] θα βρω ε?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.104
Αντιδράσεις
2.767
Ναι....αλλα όχι μόνο εκεί....
 

teflon

RetroMasteR
Joined
22 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.215
Αντιδράσεις
20
vagosgta3 είπε:
Σε θεμα hardware δεν τους εχω πειραξει καθολου και τους εχω στο hub εδω και μηνες,τωρα στο θεμα ρευματος τι να σου πω δεν μου εχει τυχει πτωση ρευματος και να τους εχω ανοιχτους,παρα μονο στον pentium 3 που εχω αλλα δεν επαθε τιποτα,η πλακα ειναι οτι ειτε τον ενα ειτε τον αλλον το ανοιγω κανενα σαββατο να παιξω κανενα multi με τον αδερφο μου,κατα τα αλλα τους κλεινω και το κουμπακι πισω απο το τροφοδοτικο.
Και όταν τα ανοίγεις, σου βγάζει το σφάλμα του CMOS.....Ετσι δεν είναι?

Οι μπαταρίες δεν είχαν τη δύναμη να κρατήσουν τις ρυθμίσεις του CMOS τόσο μεγάλο διάστημα. Αν δεν έκλεινες την τροφοδοσία ρεύματος στον H/Υ οι ρυθμίσεις θα υπήρχαν κανονικά και δε θα καταλάβαινες τπτ, γιατί η μητρική τροφοδοτείται μόνιμα με ρεύμα. Οταν, όμως θα κλείσεις τον διακόπτη του τροφοδοτικού, αναλαμβάνει η μπαταρία για τις ρυθμίσεις του BIOS. ;)

Τίποτα άλλο δεν είναι, παρά μονάχα η μπαταρία. :)

Είναι πολύ εύκολο να αποφορτιστούν αυτές οι μπαταρίες, παρά τη μεγάλη τους ζωή, ακόμα και όταν την πιάσεις στα δάχτυλά σου αυτή αποφορτίζεται. Ισως στην περίπτωσή σου να ήταν παλιές....ποιός ξέρει? :102:

Τώρα πως έτυχε και τα δύο συστηματάκια να βγήκαν off από μπαταρίες είναι λίγο κουφό. :D

Δε πα' να ρίξεις κανα ΤΖΟΚΕΡ..?...:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Μπλουζα