[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Saphire 5850

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας divined
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

divined

RetroNuts!
Αντιδράσεις
46
Καλημέρα σε όλους

Την προηγούμενη βδομάδα απέκτησα μία νέα Saphire 5850 1GB. Με το που την έβαλα έκανε το εξής πολύ περίεργο. Ο Η/Υ έκανε κανονικά μπιπ αλλά η κάρτα δεν έβγαζε σήμα καθόλου. Επίσης το fan δούλευε ασταμάτητα στο 100% και έκανε τρελό θόρυβο. Ότι και να έκανα δεν κατάφερα να την κάνω να δουλέψει.

Την επέστρεψα ως προβληματική και μου την αντικατέστησαν. Με το που έβαλα την νέα κάρτα το σύστημα ξεκίνησε κανονικά και έπαιζε κανονικά μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε όταν πήγα να το ανοίξω έκανε ακριβώς το ίδιο και με αυτήν την κάρτα. Αυτή τη φορά όμως κλείνωντας το PSU από τον διακόπτη έπαιξε κανονικά. Επειδή, όμως με ανησύχησε το γεγονός ότι βρήκα πολλά posts σε διεθνή forum ήθελα να ρωτήσω εάν κανένας άλλος εδώ μέσα έχει παρόμοιο πρόβλημα με κάρτα 5850;

Άλλοι λένε ότι φταίει το PSU άλλοι πάλι ότι είναι θέμα motherboard. Τελικά, δεν κατάφερα να καταλήξω κάπου.

Το σύστημα μου έχει τα εξής components : ASUS M3N-H/HDMI mobo, Mushkin 4GB DRR2 1066MHz, AMD Phenom 2 955,2 x 500Gb WD HD, SAPHIRE ATI RADEON 5850 1GB, PSU THermaltake 700W toughpower.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βγάλε τις μνήμες, καθάρισέ τες, καθάρισε όλο το μηχάνημα και πες μου τι έγινε.

Παλαβό με τις μνήμες, ξέρω, μου έχει τύχει 2 φορές. Επίσης κάνε ένα bios reset καλού κακού, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μπορεί να γλυτώσεις με κάτι τόσο απλό.

---------------EDIT---------------------

Μόλις διάβασα review για το mobo σου. Θα το χαρακτήριζα επιεικώς μέτριο.

Πρώτα από όλα έχει το Geforce 8X00 chipset. Ολόψυχα καλό κουράγιο (που είναι και της μόδας). Γενικά AMD με nVidia chipset είναι σαν να βάζουμε το διάολο να ψάλει σε εκκλησία.

Τώρα, 99% για όλα ευθύνεται το mobo. Μπες στην ASUS και κατέβασε το τελευταίο bios που θα βρεις. Πέρνα το, θα γίνει reset από μόνο του. Για κάνε αυτά τα δύο πραγματάκια και εδώ είμαι.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pooky(1) είπε:
Γενικά AMD με nVidia chipset είναι σαν να βάζουμε το διάολο να ψάλει σε εκκλησία.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα με πεθανες πρωινιατικα!!

hehe. Έτσι φαίνεται. Τελικά αν δεν έχεις σωστό motherboard τι να τα κάνεις όλα τα υπόλοιπα components.

Πίσω
Μπλουζα