Πάμφθηνη επισκευή Drive STF/STFM

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
Με τους τελευταιους STFM που πηρα, ηρθα αντιμετωπος με ενα ιδιαζον προβλημα. Τα Drive τους (SF 354/SF 314) μπορει να εχουν την wow αισθηση με το φαρδυ eject button, αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα υπολοιπα με το μικρο κουμπακι που φορουσαν οι μεταγενεστεροι STFM. Τα Drives των τελευταιων εχουν δικο τους μοτερακι που περιστρεφει τον δισκο χωρις προβληματα. Τα παλιοτερα ομως εχουν λαστιχενια κορδελα, που οπως γνωριζουν οι κατοχοι CPC, μετα απο καιρο ξεραινονται, λιωνουν, κοβονται.. κοινος φερνουν την καταστροφη οπως και την αχρηστια των μηχανηματων μας.. Ολα αυτα μεχρι προτινος!

Μεσα στην απελπισια μου και ενω ετοιμαζομουν να πεταξω τα αχρηστα αυτα drives (καθως δεν αξιζει τον κοπο καν να παραγγελθουν λαστιχα για αυτα), και με την σκεψη μου να περιστρεφεται γυρω απο τον desert camo STFM που φοραει ενα ολοιδιο drive.. καπου εκει μου ηρθε επιφοιτηση απο εκει που δεν περιμενα. Απο τα Καστρα και Πολιορκητες! Ακουγεται τρελο? You are on for a big surprise!

picture.php


Το διαφορετικο drive που εχει την κεφαλη σε μορφη τοστιερας!

picture.php


Και η "παπατζηδικη" λυση αναβιωσης του drive, με ενα λαστιχακι που μπορει να βρεθει οπουδηποτε (σχολικα ειδη, μαρκετ).

Ψαχνοντας στην warfare καβα μου (Crossbows & Catapults, Battleground), διαπιστωσα οτι ειχα εναν τυπο απο λαστιχακια, που μπορει και να ταιριαζε στον τυπο που φορουσε το drive! Χωρις να εχω πολλες ελπιδες, φορεσα ενα επανω και το εφερα μερικες βολτες με τα δακτυλα. Ουτε πανω, ουτε κατω. Σταθερο φαινεται. Ο οδηγος εχει ακριβως το σωστο παχος.. ισως και να πιασαμε λοττο! Επομενη κινηση ηταν να δεσω προχειρα εναν STFM (καθως ειναι ολα χιλια κομματια εφοσον ειναι σε σταδιο φρεσκαρισματος. Δισκετα με το Degas Elite μεσα, και power on. Πρωτη εντυπωση.. IT FREAKIN' WORKS!! Desktop και ολα στο δευτερολεπτο. Για δευτερη επιβεβαιωση, ανοιχθηκε το Degas Elite και μετα απο μερικα δευτερολεπτα ειχα στην τηλεοραση το panel του Degas Elite να περιμενει οδηγιες!

Με δεδομενο οτι εχω περιπου 500 λαστιχακια σε ενα σακουλακι του ιδιου τυπου, και επειδη δεν εχω ιδεα ποσο θα μπορει να αντεξει ενα απλο λαστιχακι τα δρωμενα ενος drive, οπως και να εχει ειμαι καλυμενος φανταζομαι εφ ορου ζωης! Ισως με την ιδια φιλοσοφια να δουλευουν και τα drive του CPC εφοσον εχουν ενα μοτερ που δινει κινηση και ενα μεγαλυτερο "τροχο" που περιστρεφει τον δισκο. Με την γνωση απο τα ποδηλατα μας οτι μικρος κινητηριος δισκος μπροστα, με μεγαλυτερο δισκο πισω δινει μικροτερη ταση στην αλυσιδα οποτε και περισσοτερη μακροζωια. Οποιος εχει ιδιο drive στον STF/STFM του ας το δοκιμασει, η τουλαχιστον να ειναι σιγουρος οτι αν τυχον γινει κατι ασχημο οπως η καταστροφη του λαστιχου/οδηγου, η λυση ειναι ανεξοδη. Η εστω μπορει να γινει και ευχαριστη παραγγελνοντας μια πιτσα με απ'ολα και με φαρδυ λαστιχακι στο κουτι!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...το περίφημο "λαστιχάκι" (a.k.a."λαστιχάκι του μπακάλη" :D ) μου θύμησε ένα παλιότερο cpc-related thread.

Πάντως ότι και ο STFM χρησιμοποιούσε drives με ιμάντες, ομολογώ πως δεν το γνώριζα !!

Για δώσε πληροφορίες phil, τι drives είναι αυτά; Ηταν τα παλιότερα single-sided, ή μήπως υπήρχαν και double-sided τέτοια;
 
Τι είπες τώρα!!! :eek:

Απίστευτο!

Μπράβο phil_vr! Πραγματικά πολύ χρήσιμη η πληροφορία! :clap:

Το drive λογικά είναι το single sided που είχε συμπεριληφθεί στους πρώτους STF/FM, έτσι δεν είναι;
 
Υπάρχει και στα καταστήματα ηλεκτρονικών αντίστοιχος ιμάντας αν θες πολύ φθηνός...

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το μήκος, καλύτερα να πας με το drive να το δοκιμάσεις...
 
billy είπε:
...το περίφημο "λαστιχάκι" (a.k.a."λαστιχάκι του μπακάλη" :D ) μου θύμησε ένα παλιότερο cpc-related thread.
Πάντως ότι και ο STFM χρησιμοποιούσε drives με ιμάντες, ομολογώ πως δεν το γνώριζα !!

Για δώσε πληροφορίες phil, τι drives είναι αυτά; Ηταν τα παλιότερα single-sided, ή μήπως υπήρχαν και double-sided τέτοια;
Νομίζω και οι παλιότεροι 1040 STf έχουν τον ίδιο μηχανισμό, αλλά DD drive.
 
Rygar, με προλαβες κατα κρατος στην πατεντα στο thread σου!! Σωστο σκεπτικο που οπως φαινεται μας εβγαλε ασπροπροσωπους! :)

Τα drive που ανεφερα ειναι το single sided SF354, αλλα ακριβως το ιδιο (και παλι με ιμαντα) ειναι και το επομενο double sided SF314. Και τα δυο βγηκαν στις εκδοσεις με το φαρδυ eject button (προσωπικα μονο σε STF το εχω δει στην Ελλαδα). Το μεγεθος τους ειναι διπλασιο στο παχος απο τα αντιστοιχα λεπτα drive που φορουν οι κανονικοι STFM με το μικρο κουμπι΄στο πλαι.
 
Πίσω
Μπλουζα