Πήρα Dreamcast και εγώ

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.708
Αντιδράσεις
170
Μετά από πολύ σκέψη τσίμπησα και εγώ ένα:

).

Και τώρα οι ερωτήσεις:

α) Από που θα καταλάβω εάν παίζει Backups? (Μέχρι Νοέμβριο 2000 νομίζω, αλλά στο κουτί και στο ίδιο το Dreamcast δεν βλέπω ημερομηνία).

β) Πως γράφονται τα .cdi σε κανονικά CDs?

γ) .cdi ή .nrg ?
 
Captain Kal είπε:
Μετά από πολύ σκέψη τσίμπησα και εγώ ένα:
).

Και τώρα οι ερωτήσεις:

α) Από που θα καταλάβω εάν παίζει Backups? (Μέχρι Νοέμβριο 2000 νομίζω, αλλά στο κουτί και στο ίδιο το Dreamcast δεν βλέπω ημερομηνία).

β) Πως γράφονται τα .cdi σε κανονικά CDs?

γ) .cdi ή .nrg ?

Με γειές... :D

1.backups παίζουν όλα με boot cd.

2.cdi = discjuggler.

3.cdi=best dc backup.
 
1. backups παίζουν όλα ανεξαρτήτως boot cd. Με τα original υπάρχει πρόβλημα με το region oπότε και θέλει τσιπάρισμα για να παίζει όλα τα original.

2 & 3 ότι είπε και ο pitsunami.

Γιατί λές ότι είναι Ιαπωνική? Μια χαρά Ευρωπαϊκή είναι (μπλέ σηματάκι).
 
Αδέλφια ευχαριστώ :D . Με bootcd δεν παίζουν τα original inports?

Γιατί λές ότι είναι Ιαπωνική? Μια χαρά Ευρωπαϊκή είναι (μπλέ σηματάκι).
Σαν κουλτούρα games και προέλευση εταιρείας. :D :D
 
Δεν το καλοκατάλαβα αυτό με την καθαρόαιμη Ιαπωνική, το DC στην φωτό είναι το Ευρωπαικό μοντέλο...

Για τις ερωτήσεις για να καλυφθεί σωστά το θέμα:

α) πρακτικά backups παίζουν σχεδόν όλα τα DC που κυκλοφορούν παγκοσμίως πλην ελαχίστων επιβεβαιωμένων εξαιρέσεων και σίγουρα όλα τα PAL όπως το δικό σου. Δεν έχει αναφέρει κανένας ποτέ PAL κονσόλα που να μην παίζει backups.

β) είτε Diskjuggler, είτε Alcohol 120% (σε RAW DAO και όχι DAO/SAO που είναι το default), είτε mount σε οποιοδήποτε virtual drive και copy cd με Nero ή ότι άλλο χρησιμοποιείς (αυτό μόνο αν δεν θέλεις να εγκαταστήσεις επιπλέον προγράμματα). Προσωπικά χρησιμοποιώ Alcohol 120% με απόλυτη επιτυχία, αλλά ξέρω άλλους που έχουν φάει τα μούτρα τους. Εξαρτάται και από το recorder που έχεις σε κάποιο βαθμό το αποτέλεσμα.

γ) το .cdi είναι μακράν το scene standard αλλά και ένα καλοφτιαγμένο .nrg λειτουργεί το ίδιο. Πάντως αν βλέπεις .nrg πρόκειται 99,9% για repack οπότε εξαρτάται από το ταλέντο του δημιουργού του.

EDIT: στην ερώτηση μου, με κάλυψες. Ποστάραμε ταυτόχρονα! :)

EDIT 2: τα originals παίζουν με boot disc. Το κλασσικό Utopia τα καταφέρνει σε περίπου το 70% των imports και τα φορτώνει στα 50 Hz. Προσωπικά συνιστώ Codebreaker ή DC-X με ποσοστά επιτυχίας 100% και καρφί 60 Hz.
 
Καλωριζικο. Παρε μια καθαριστικη παστα για να φυγη η κιτρινιλα, κατα 70% θα εισαι κομπλε.

1) Μονο το τελευταιο Ιαπωνικο μοντελο δεν επαιζε cd.Δεν υπαρχει λοιπον κανενα προβλημα στη περιπτωση σου.

2) Η επιλογη μου ειναι το img burn. Ειναι εντελως δωρεαν, και ειδικα φτιαγμενο για να γραφει images.

3) Αν θες να δεις τις δυνατοτητες τους, δες το αρθρο στη wikipedia. Αν θες να δημιουργησεις images απο original gdroms, θες σε καθε περιπτωση ειδικο hardware.

Εχει υποψην οτι καλο ειναι να γραφεις τα παιχνιδια σε οσο χαμηλη ταχυτητα μπορεις, καθως και παντα, μα παντα, να χρησιμοποιεις καλης ποιοτητας δισκακια.
 
EDIT: στην ερώτηση μου, με κάλυψες. Ποστάραμε ταυτόχρονα!
Ως γνωστόν τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται (στο retromaniax.gr :D )

Προσωπικά συνιστώ Codebreaker ή DC-X με ποσοστά επιτυχίας 100% και καρφί 60 Hz.
Που μπορώ να τα βρω εκτός e-bay? (Γιατί παρακολουθώ ένα DC-X εκεί).

To VGA box τί λέει? (Περιμένω ένα να μου έρθει). Τώρα μπαίνει στην κεραία, αλλά θα πάρω και κανένα SCART. (Και πάμε και για SCARTιέρα :D )

Προσωπικά χρησιμοποιώ Alcohol 120% με απόλυτη επιτυχία, αλλά ξέρω άλλους που έχουν φάει τα μούτρα τους. Εξαρτάται και από το recorder που έχεις σε κάποιο βαθμό το αποτέλεσμα.
Το recorder είναι το PX-7605A της Plextor. Και συνήθως χρησιμοποώ TDK CD/DVDs. Με ταχύτητα Χ4 όταν φτιάχνω για κονσόλες CD/DVDs
 
To έχω μπανίσει και γω το CD-X του playasia αλλά είναι το Γαλλικό ρε γμτ...
 
DC-x πουλαει το play-asia, πολυ φτηνα κιολας.
Έψαξα εκεί αλλά δεν βρήκα. :cry:

vga box, εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτο εδω:http://www.racketboy.com/store/dream...-svideo-av.htm
Ένα τέτοιο περιμένω από Hong Kong. :D

Έχω ακούσει ότι γενικά τα Dreamcast είναι ευαίσθητα στον μηχανισμό του CD. Που μπορώ να αγοράσω κανα δύο να τους έχω καβάντζα?
 
Για το cdx θες αυτο εδω:

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-w-49-en-15-cdx-70-236s.html

Laser φτηνο και απο καλο μαγαζι, απο εδω:

http://moeroshop.net/index.php?main_page=product_info&cPath=196_8_35&products_id=15044

Δεν ειναι ακριβως ευεσθητα.. οπως των playstation πχ, απλα θελουν τον τροπο τους. Δες αυτο εδω το θεμα:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=4718

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=4717

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=4712
 
Αν δεν σε πειραζει να βλεπεις γαλλικο menu καθε φορα που θες να παιζεις καποιο παιχνιδι, δεν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.

Btw, μπορεις να βαζεις patch στα backups σου ωστε να ειναι selfboot, δλδ να παιζουν χωρις να κανεις swap καθε φορα.
 
Captain καλώς ήλθες στο Team!!!!

Εξαιρετική αγορά για μια εξαιρετική κονσόλα.

1). Για το Laser. Μην σε απασχολεί και πολύ, αν ακολουθήσεις την τακτική του σωστού reset και μια καλή λιπανσούλα πότε - πότε δεν θα πάθει για δεκαετίες τίποτε. Ειδικά το κεντρικό μοτέρ είναι αθάνατο. Όσο για το θόρυβο κατά το διάβασμα είναι φυσιολογικό να ακούγεται και μάλιστα αρκετά έντονα, μη σε φοβίζει το γεγονός.

2). Για την κιτρινίλα: Προσωπικά έχω κάνει φύλο και φτερό και τα τρία μηχανάκια μου και έχω καθαρίσει τα cases με παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα και κρεμοσάπουνο για τα χέρια. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Προσοχή μεγάλη αν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορεί να καταστρέψεις το μηχάνημα. Μακριά από ασετόν και βαριά χημικά που θα κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

3). Τσέκαρε με ένα φακό την κατάσταση που βρίσκεται το ανεμηστηράκι. Αν έχει μαζέψει αρκετή μπίχλα αυτό σημαίνει πώς η κονσόλα σου έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και καλό είναι να την σενιάρεις από πλευράς εμφάνισης και μηχανικής κατάστασης. (Κοινώς να της κάνεις σέρβις!!!!!!! )

4). Κατά το λύσιμο της κονσόλας σημείωσε πάνω στο εσωτερικό μεταλλικό κάσωμα που πάει η κέθε βίδα με ένα μαύρο μαρκαδοράκι σαν και αυτό που γράφουμε σε CD, είναι σωτήριο για να μη ψάχνεσαι μετά.

Καλό λοιώσιμο αδερφέ και μη ξεχνάς ότι στο Dreamcast ποτέ τα δύο ή τα τρία ή τα τέσσερα ή τα άπειρα, δεν είναι αρκετά.

P.S. Ο Giama πουλάει αρκετά πράγματα για Dreamcast. Τσέκαρε μαζί του τι θες.
 
Όχι Action Replay CDX, το DC-X είναι διαφορετικό πράγμα!

Το ARP CDX πρακτικά έχει παρόμοια συμβατότητα με το Utopia boot CD που είναι τζάμπα.

Πάντως αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει μόνο αν ασχοληθείς με original imports, όχι με CDR backups. Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, στείλε μου ένα pm και θα σε fix κάπως.

Με το VGA box έχεις εξαιρετική απόδοση εικόνας απλώς υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια που δεν είναι συμβατά. Για TV το SCART το θεωρώ must, είναι πολύ καλύτερη η εικόνα από ότι με RF. Ακόμα και τα official Sega καλώδια δεν είναι ούτε δυσεύρετα ούτε ακριβά.
 
3). Τσέκαρε με ένα φακό την κατάσταση που βρίσκεται το ανεμηστηράκι. Αν έχει μαζέψει αρκετή μπίχλα αυτό σημαίνει πώς η κονσόλα σου έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και καλό είναι να την σενιάρεις από πλευράς εμφάνισης και μηχανικής κατάστασης. (Κοινώς να της κάνεις σέρβις!!!!!!! )
4). Κατά το λύσιμο της κονσόλας σημείωσε πάνω στο εσωτερικό μεταλλικό κάσωμα που πάει η κέθε βίδα με ένα μαύρο μαρκαδοράκι σαν και αυτό που γράφουμε σε CD, είναι σωτήριο για να μη ψάχνεσαι μετά.

και έχω καθαρίσει τα cases με παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα και κρεμοσάπουνο για τα χέρια
Πάντα ένα καλό πλύσιμο, κάνει καλό. Ευτυχώς οι κιτρινίλες δεν με πειράζουν πολύ. :D

Αυτό ήθελα να κάνω, αλλά δεν είχα οδηγίες πως να το αποσυναρμολογήσω. Υπάρχουν πουθενά (ίσως και με εικόνες)? (Μέχρι Α1200 - CD32 φτάνουν οι γνώσεις μου για αποσυναρμολόγηση. Άντε και κανένα XBOX :D ).

Ο Giama πουλάει αρκετά πράγματα για Dreamcast. Τσέκαρε μαζί του τι θες.
Του έστειλα PM για το καλώδιο SCART. :D

Αν αυτός είναι ο σκοπός σου, στείλε μου ένα pm και θα σε fix κάπως.
Μόνο το Armada αγόρασα από τις ΗΠΑ. Αυτό με ενδιαφέρει να τρέξει. (Και εάν με το bootdisk δουλέψει με VGA (γιατί έτσι διάβασα) ακόμα καλύτερα. :D

Ευχαριστώ για τις ευχές σας πάντως. :beer: :beer:
 
Εμένα πάντως με χαλάει να είναι Γαλλικό το μενού του action replay και γιάυτό δεν το πήρα παρόλο που είναι φθηνό.

Επίσης, όλα τα images που σέβονται τον εαυτό τους (τα περισσότερα cdi πια), είναι έτσι και αλλιώς selfbootable και δε χρειάζονται utopia disk. Εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να κάψω ένα image που δεν είναι selfbootable.
 
Εγώ απτην άλλη δεν μπαίνω στον κόπο να κάψω ένα cd, παίζω μόνο ότι έχω original...αυτό όμως είναι μία άλλη περίπτωση καψίματος! :D :D
 
Μιας και υπαρχει εδω το θεμα, εχει βρει καποιος σε λογικη τιμη modchip για dreamcast? Μονο τον απατεωνα τον Rob Webb εχω δει να πουλαει (μακρυα) και κατι γερμανους..

τι συμβαινει; Εδω για sega cd βρισκεις, του dreamcast εξαφανιστηκαν ολα; :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Πίσω
Μπλουζα