Παιχνίδια που δεν ευχαριστιέμαι σε ανώτερο τεχνολογικά μηχάνημα.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Σκέφτηκα αρκετά να βρω ένα τίτλο σχετικό με αυτό το θέμα που ήθελα να ανοίξω. Πριν λίγο έπαιζα το NBA JAM T.E. στο Saturn. Στα πρώτα 5 λεπτά ένιωσα ότι αυτό το παιχνίδι δεν το ευχαριστιέμαι όσο όταν το έπαιζα στα 16bit, Mega Drive ή SNES μην πω ακόμη και στο ταπεινό Game Gear. Οι αιτίες που εξετάζω να συμβαίνει αυτό είναι

α) Το έπαιξα τόσο πολύ στις "μικρότερες" κονσόλες που στο Saturn απλά δεν έχω αναμνήσεις και δε μου άφησε κάτι καινούριο.

β) Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για τις κονσόλες 16bit.

γ) Απλά το παιχνίδι δεν είναι τόσο καλό στο Saturn και προτιμώ τις άλλες εκδόσεις.

Έχετε νιώσει ποτέ παρόμοια συναισθήματα, ένα παιχνίδι στην "νέα" καλύτερη κονσόλα να δείχνει χειρότερο απ'ότι στην παλαιότερη;
 
Φίλε Johhny από αυτά που είπες ισχύει κυρίως το πρώτο. Το δεύτερο δεν ισχύει γιατί το παιχνίδι δεν ήταν σχεδιασμένο για τις 16bit κονσόλες αλλά για το arcade board στο οποίο εμφανίστηκε η original έκδοση, το οποίο είναι πολύ πιο ισχυρό από τις 16bit κονσόλες, για να μην πω και από τις 32bit στα 2D γραφικά.

Επίσης μάλλον ισχύει το ότι ήσουν μικρός και όταν ήμασταν μικροί ενθουσιαζόμασταν πιο πολύ για αυτά τα πράγματα. Πλέον έχουμε μπουχτίσει τόσο πολύ που βλέπουμε games που ούτε τα ονειρευόμασταν πριν από 15-20 χρόνια και λέμε "ντάξει μωρέ, καλό είναι".

Εγώ για αρχή θα επιλέξω τα σύγχρονα Rayman. Προτιμώ 1000 φορές την original μορφή που είχε στο Jaguar παρά τις τρελοκαρικατούρες του Origins και άλλου του πιο καινούριου. Το ίδιο ισχύει και για τα pop-culture references των καινούριων τα οποία μόνο αστεία δεν είναι (πχ τα τραγουδάκια που έχουν μιξάρει από γνωστά κομμάτια και έχουν βάλει αστείες φωνούλες).

Επήσεις υπάρχει και το Doom στο 3DO και το Saturn των οποίων οι εκδόσεις είναι χειρότερες από του 32X στην ταχύτητα, πράγμα αδικαιολόγητο ειδικά στο πολύ πιο ισχυρό Saturn που μπόρεσε και σήκωσε καλές εκδόσεις του Quake και του Duke Nukem 3D.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, ακούγεται ίσως περίεργο αλλά είναι μερικά arcade conversions που είχα γνωρίσει στον Spectrum και τα ευχαριστήθηκα εκεί περισσότερο από το ίδιο το arcade. Δεν ξέρω, μου φαίνονται πιό playable και ας είναι αισθητά χειρότερα τα γραφικά και ο ήχος...

Green Beret, Mikie (εδώ πρέπει να ήταν το μαγικό χέρι του μακαρίτη Jonathan Smith), Commando (αν θυμάμαι καλά το ίδιο πρέπει να έχει πει παλιότερα και ο Wally) και Bomb Jack είναι τα τέσσερα που μου έρχονται αυτή την στιγμή στο μυαλό.
 
Συμφωνώ απολύτως για το Commando στο Spectrum.
 
Μπραβο ρε Ντοκ!

Commando και Bomb Jack δεν μπορω να παιξω πουθενα αλλου πλην Spectrum.

Tωρα που το σκεπτομαι το ιδιο ισχυει και για το Green Beret!

Διαβαζεις το μυαλο μας :)
 
Σε παρακαλώ...απολιθώματα είμαστε!!! :D
 
Αν δεν ειναι θεμα νοσταλγιας για τα μηχανηματα που παιζαμε τοτε ωστε να επηρεασει την ορεξη για το παιχνιδι σε αλλο μηχανημα πιο καινουργιο μετα παιζει ρολο πως βολευει και το gamepad η το arcade stick στα παιχνιδια.Οσο καλυτερα ειναι τα χειριστηρια τοσο καλυτερα θα ευχαριστηθεις και το παιχνιδι.

Απο εκει και περα αφου εχει γραφτει και 1000αδες φορες στο retromaniax ξερουμε οτι παιζει ρολο σ αυτο η οθονη/γραφικα στην εμφανιση του παιχνιδιου και η συνδεσεις rgb scart - rca - rf.Αλλη τεχνολογια τοτε αλλη τωρα.οποιος δεν εχει καποιο θεμα με τα γραφικα το gameplay παραμενει το ιδιο στα παιχνιδια και ισα ισα που οι arcade μεταφορες ειναι καλυτερες στο saturn - playstation απο τα snes - mega drive.Εγω τουλαχιστον πιο πολυ εχω ευχαριστηθει στο playstation τα nba jam - captain commando και αλλες μεταφορες απο τα arcades.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όταν είσαι πιτσιρικάς τα βλέπεις όλα αλλιώς, δηλαδή παίζαμε παιχνίδια άθλια πχ εγώ είχα λιώσει το Human killing Machine σε αμστραντ που δεν παίζεις τώρα που να σε πληρώνουν. Μετά έρχεται ο κορεσμός, παίζεις ένα παιχνίδι 10 χρόνια το μαθαίνεις απ' έξω, μετά όπου και να το παίξεις δεν σου κάνει εντύπωση.
 
Μετά έρχεται ο κορεσμός, παίζεις ένα παιχνίδι 10 χρόνια το μαθαίνεις απ' έξω, μετά όπου και να το παίξεις δεν σου κάνει εντύπωση.

Σ αυτο προσθεσε και τα γραφικα που εχουν αλλαξει σημερα προς το πολυ χειροτερο σε σχεση με τοτε λογο lcd οθονης με τις ακριβως ιδιες συνδεσεις απο τις retro κονσολες.

Και στους emulators δεν εχουν ολοι τις γνωσεις τις δικες σου η του imgema κλπ που ασχολουνται με τα καλυτερα φιλτρα οθονης για πιο εντυπωσιακα αποτελεσματα ωστε να μην χανει πολυ στα γραφικα και να επηρεαζει την συνολικη εντυπωση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Με emulators είναι άλλη η αίσθηση, δηλαδή να πιάνεις τώρα ποντίκι και να ανοίγεις μενού για να φορτώσεις μια rom, πολλές φορές μέσα σε χιλιάδες άλλα που δεν ξέρεις καν ποιο παιχνίδι είναι. Η εικόνα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Για να ευχαριστηθεις παιχνίδι πρέπει να σεταρεις ένα front end (retropie, retroarch, emulation station κλπ), να βρεις screenshots (για να ξέρεις τι είναι η κάθε μία από τις χίλιες rom), και 1-2 χειριστήρια ασύρματα. Μετά έρχεται η εικόνα, αφού τα έχεις φτιάξει αυτά και μετά πάμε σε άλλο κεφάλαιο, θες τηλεόραση 4Κ για να δείξουν πολύ καλά τα φίλτρα. Δηλαδή δεν είναι απλά τα πράγματα. Για να παίξεις και να γουστάρεις χωρίς ταλαιπωρίες
 
Πίσω
Μπλουζα