Παιχνίδι στο φροντιστήριο Αγγλικών: "I spy"

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.970
Θυμάμαι ένα παιχνίδι που παίζαμε στο φροντιστήριο Αγγλικών και πήγαινε ως εξής. Λέγαμε I spy with my little eye something beginning with... και λέγαμε το αρχικό γράμμα ενός αντικειμένου που βρίσκετε στην τάξη και οι υπόλοιποι έπρεπε να μαντέψουν ποιο είναι. Π.χ. για μία καρέκλα λέγαμε I spy with my little eye something beginning with c. Έτσι ψάχναμε αντικείμενα που ξεκινούσαν με το γράμμα c. Το παίζατε αυτό το παιχνίδι;
 
Χαχα, όχι αλλά το θυμάμαι από μια σκηνή του Blackadder.

Captain Blackadder: I spy with my bored little eye something beginning with "T".

Private Baldrick: Breakfast.

Captain Blackadder: What?

Private Baldrick: My breakfast always begins with tea. Then I have a little sausage, then a egg with some little soldiers.

Εμείς στο φροντιστήριο είχαμε έναν Commodore 64 και παίζαμε κρεμάλα με αγγλικές λέξεις.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμείς παίζαμε ένα άλλο..

Καθηγητρια:-ποιος πέταξε την φλεγόμενη σαιτα στα μαλλιά μου?

Ταξη: -..........

Καθηγητρια:- Βασίλη, έξω!!!!
 
Σαν παιχνιδι το ξερω σαν "βλεπω βλεπω ενα πραμα..." αλλα καμια σχεση με αγγλικά ή φροντιστήριο :)
 
δεν γνώριζα το παιχνίδι του αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, στην τάξη μας, θυμάμαι, παίζαμε scrabble στο μάθημα των Γαλλικών στην Γ' Γυμνασίου...(με γαλλικές λέξεις!!!)
 
Δεν θυμάμαι να το παίζουμε το συγκεκριμένο, αλλά παίζαμε ένα άλλο που πάλι μάντευες μία λέξη, από γενική περιγραφή που μας έκανε η δασκάλα, δεν μας έδινε όμως τα γράμματα, κι ούτε ήταν αντικείμενα που βρίσκονταν στην τάξη. Και θυμάμαι μία φορά που μας είπε ότι η λέξη που ψάχνουμε είναι στον πληθυντικό, ότι συνήθως τα αποκτάνε οι άνθρωποι αργότερα στη ζωή τους, κι ότι η ίδια έχει μερικά, αλλά εμείς δεν έχουμε ακόμα. Η λέξη ήταν "qualifications", αλλά ένα παιδί πετάχτηκε και είπε "children", κι εκείνη τον κοιτούσε σαν χαμένη :) Επίσης παίζαμε το "Simon says", όπου η δασκάλα μας έλεγε να κάνουμε διάφορα πράγματα, και έπρεπε να τα κάνουμε μόνο αν έλεγε στην αρχή της πρότασης τη συγκεκριμένη φράση. Αν δεν την έλεγε, κι έδινε μία εντολή σκέτη, όποιος μπερδευόταν και την εκτελούσε έχανε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
δεν γνώριζα το παιχνίδι που αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, στην τάξη μας, θυμάμαι, παίζαμε scrabble στο μάθημα των Γαλλικών στην Γ' Γυμνασίου...(με γαλλικές λέξεις!!!)
επίσης θυμάμαι στο βιβλίο των Αγγλικών μας (ENGLISH TODAY) σε ένα τεύχος (το β' ή γ' τεύχος δηλαδή το πράσινο ή το μπλε βιβλίο) ήταν ένα δισέλιδο με το παιχνίδι ΦΙΔΑΚΙ, snakes and ladders στα Αγγλικά...είχαμε παίξει στην τάξη...

(εικόνα από Διαδίκτυο)

448009.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, το θυμάμαι κι εγώ πολύ καλά το φιδάκι από το English Today, μου άρεσε πολύ. Το είχα κόψει από το βιβλίο και το έπαιζα μόνη μου.
 
Πίσω
Μπλουζα