Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.872
Στην παιχνιδιστικη μου εμπειρια (gaming experience ) εχω ξεχωρισει την υπαρξη καποιου βραχυβιου υπο-ειδους adventures. Δεν εχω δει κανεναν να τα κατηγοριοποιει με καποιο συγκεκριμενο ονομα, παρολαυτα τα χαρακτηριστικα τους, που τα διαφοροποιουν απο τα υπολοιπα 'αδελφακια' τους, ειναι εμφανη και για εμενα θα αρμοζε να εβγαινε καποιο ονομα ειδικα για αυτα. Απο την αλλη δε νομιζω οτι αυτο το ειδος ηταν ιδιαιτερα δημοφιλες, οποτε μαλλον το ανοιγμα μια καινουργιας κατηγοριας για χαρη τους να ειναι περιττο Ας εξηγησω ομως τι παιχνιδια εννοω.
Φυσικα τα παραπανω (πηγαινέλα, διαλογοι κλπ) υπαρχουν σε σχεδον ολα τα adventures αλλα στα συγκεκριμενα παιζουν πολυ μεγαλυτερο ρολο. Η δραση παταει πανω σε αυτα.
Προσωπικα αντιπαθω αυτα τα παιχνιδια. αν και μου αρεσει το ποσο 'εγκεφαλικα' ειναι, η εξερευνηση και η αποκαλυψη της ιστοριας, μου χαλαει τη διαθεση τα ψυχαναγκαστικα πηγαινελα, ψαξιματα και οι επαναληψεις, χωρις να υπαρχει πουθενα κανενα hint τί αλλαξε και που πρεπει να ψαξεις αυτη τη φορα. Σε καθε σου 'γυρα' ελπιζεις απεγνωσμενα να εκανες κατι σωστα και επιτελους να εμφανιστει καπου ενας χαρακτηρας η αντικειμενο που δεν υπηρχε πριν.
Οι αντιπροσωποι που εχω υποψη ειναι οι εξης:
Η ερωτηση μου: πως μπορει να ονομαζεται αυτο το ειδος; Υπαρχουν και αλλοι αντιπροσωποι του που δεν ξερω; Ξεκινησε απο το Colonel's Bequest ή υπηρχαν αλλα παρομοια παλιοτερα;
- Ειναι τριτου προσωπου
- Ειναι μυστηριου, αφορουν συνηθως ενα φονο και ενα υποπτο στα χnαρια της Αγκαθα Κριστι
- Ειναι ανοιχτα: απο την αρχη μπορεις να εξερευνησεις σχεδον ολο το χωρο του παιχνιδιου
- Εισαι καπου 'κλεισμενος' με συγκεκριμενους υποπτους χαρακτηρες
- Πρεπει να τους γνωρισεις μιλωντας τους, να διασταυρωσεις πληροφοριες, να 'ανοιξεις' νεες επιλογες και να μαθεις περισσοτερα για το παρελθον και τις σχεσεις τους.
- Δεν υπαρχει ιδιαιτερη εξελιξη, ταξίδια, αλλαγές, ανατροπές ή δράση. Όμως υπάρχει πλουσιο παρασκηνιο που καλεισαι να αποκαλυψεις
- Δεν υπαρχουν παραδοσιακοι adventurιστικοι γριφοι που αφορουν inventory και χρηση αντικειμενων ή εφευρετικότητα
- Καθε φορα που κανεις κατι, σε καποιο σημειο του παιχνιδιου 'κατι' αλλαζει. Μπορει να ειναι ανοιγμα μιας επιλογης σε διαλογους, η εμφανιση καποιου αντικειμενου ή χαρακτήρα σε καποια οθονη
- Απαιτειται συχνο πηγαινελα σε ολες τις οθονες προκειμενου να ανακαλυψεις τι αλλαξε και να προχωρησεις
Φυσικα τα παραπανω (πηγαινέλα, διαλογοι κλπ) υπαρχουν σε σχεδον ολα τα adventures αλλα στα συγκεκριμενα παιζουν πολυ μεγαλυτερο ρολο. Η δραση παταει πανω σε αυτα.
Προσωπικα αντιπαθω αυτα τα παιχνιδια. αν και μου αρεσει το ποσο 'εγκεφαλικα' ειναι, η εξερευνηση και η αποκαλυψη της ιστοριας, μου χαλαει τη διαθεση τα ψυχαναγκαστικα πηγαινελα, ψαξιματα και οι επαναληψεις, χωρις να υπαρχει πουθενα κανενα hint τί αλλαξε και που πρεπει να ψαξεις αυτη τη φορα. Σε καθε σου 'γυρα' ελπιζεις απεγνωσμενα να εκανες κατι σωστα και επιτελους να εμφανιστει καπου ενας χαρακτηρας η αντικειμενο που δεν υπηρχε πριν.
Οι αντιπροσωποι που εχω υποψη ειναι οι εξης:
- Colonel's Bequest (ισως το πρωτο)
- Dagger of Amon-Ra
- Cruise for a Corpse
- Orion Conspiracy
- The Last Express
Η ερωτηση μου: πως μπορει να ονομαζεται αυτο το ειδος; Υπαρχουν και αλλοι αντιπροσωποι του που δεν ξερω; Ξεκινησε απο το Colonel's Bequest ή υπηρχαν αλλα παρομοια παλιοτερα;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: