Παλιές διαφημίσεις από την Adel

warrior21

Banned
Joined
17 Οκτ 2013
Μηνύματα
166
Αντιδράσεις
17
Κι ενώ περιμένουμε απαντήσεις, στο προηγούμενο μας θέμα για την ενότητα των παλιών καλών διαφημίσεων απο κάθε διαφημιστική εταιρεία, αποφάσισα να κάνω κι ένα ακόμη, αυτή την φορά, με την Adel, μία από τις παλαιότερες και πολυβραβευμένες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, θυμάστε ποιες διαφημίσεις έφτιαχνε η εταιρεία αυτή;

Εδώ και το λογότυπο αυτής:

Προβολή συνημμένου 89545
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To προβλημα φιλε warrior ειναι οτι σχεδον κανεις δεν ξερει αυτες τις εταιριες,αφου ακομη και τα παλια logo που βλεπαμε στην εναρξη των παλιων διαφημισεων,δεν γνωριζαμε σε ποιον ανηκουν...Προσωπικα,θελω να δω μια παλια διαφημιση για τις αναμνησεις που μου φερνει οταν την εβλεπα στην ασπρομαυρη τηλεοραση μου,χωρις να με ενδιαφερει ποια εταιρια την εκανε...(sorry παντως που δεν μπορω να βοηθησω :( ...)
 
Άκου για να καταλάβεις angel_grig:

Όλοι θυμόμαστε αυτά τα σήματα με τα οποία μεγάλωσαμε, όπως κι εγώ μετά:

ΑΡΩΝΗΣ - ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ&#9.jpg

Αυτό το σήμα ανήκει στην Αρώνης - Ευθυμιάδης, μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες διαφημιστικών ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Το πότε έκλεισε δεν τον ξέρουμε.

Kino.jpg

Το σήμα αυτό με το τόξο ανήκει στην Kino, μία επίσης σημαντική εταιρεία στον τομέα αυτό, έζησε μέχρι το 2008 - 09 περίπου, όποτε και χρεωκόπησε κι αυτή.

STEFI.jpg

Αχά, αυτό το S, ξέρουμε είναι της Stefi, επίσης σημαντική εταιρεία σε διαφημίσεις, ταινιές και παραγωγές για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ευτυχώς ζει και βασιλεύει!!!

MOVIELAB (SPOT THOMPSON).jpg

Και αυτό το βέλος, ανήκει στην MOVIELAB, εταιρεία παραγωγής της επίσης γνωστής SPOT THOMPSON. Επίσης ζει κι αυτή!!!

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ - ΧΡΟΝΟΠ&#9.jpg

Το & σε τετράγωνο πλαίσιο, ανήκει στην Παπαδάκης - Χρονόπουλος, μια πολύ παλιά εταιρεία του τομέα αυτού.

CINEGRAM2.jpg

Και για να πάμε στην μετέπειτα εποχή, να και το σήμα της CINEGRAM, η οποία έκλεισε το 2011, λόγω της περίφημης οικονομικής κρίσης.

Τώρα καταλάβατε ποιανού είναι τα σήματα των εταιρειών αυτών που ξέρουμε, έτσι δεν είναι;

Είμαι και παντογνώστης σ' αυτά.
 
Φίλε warrior, αυτές οι εταιρείες είναι ως επί το πλείστον εταιρείες παραγωγής.

Όπως είπαμε και στο άλλο thread, είναι δύσκολο να βρούμε τις διαφημίσεις με βάση τη διαφημιστική εταιρεία. Απαιτεί πολύ δουλειά και, πολύ περισσότερο, γνώσεις.

Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να βοηθήσω στο εγχείρημα, γιατί δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις, παρότι η διαφήμιση είναι για μένα αγάπη!

Ακόμα κι αν μπορούσαμε κουτσά στραβά να κάνουμε μια κατηγοριοποίηση ανά εταιρεία παραγωγής, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθούσε τους άλλους χρήστες στις αναμνήσεις τους, καθώς, όπως ανέφερε και ο φίλος angel_grig, σχεδόν όλοι θυμούνται τη διαφήμιση, όχι τη διαφημιστική. Οπότε δεν ωφελεί να στήσουμε μια "αντίστροφη αναζήτηση διαφημίσεων" ξεκινώντας από τις διαφημιστικές εταιρείες.

Όλοι εδώ μέσα έχουν όρεξη να βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να στηθεί κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση. οπότε θα σου πρότεινα να μην παιδεύεσαι ανοίγοντας Thread που δυστυχώς δε μπορούν να υποστηριχθούν για την ώρα.

Επειδή βλέπω ότι έχεις εντρυφήσει στη διαφήμιση, έχω να σου προτείνω τα εξής, σαν "δώρο" και σαν "εργασία για το σπίτι":

1)το κανάλι στο Youtube της διαφημιστικής του Λεούση, όπου θα βρείς ένα ωραιότατο αφιέρωμα με διαφημίσεις της εταιρείας από τη δεκαετία του 80 μεχρι αρχές της δεκαετίας του 1990. (Δες

το βίντεο και μετά ψάξε τις διαφημίσεις που έχουν περάσει εξτρά στο κανάλι τους)2)το κανάλι του φίλτατου συμφορουμίτη mhmerotategiatipino στο Youtube, όπου με τη βοήθεια της Κατερίνας ανέβηκε ένα αφιέρωμα στα 20 χρόνια της Bold Ogilvy, σε 6 μέρη.

Πραγματική απόλαυση και τα δύο αφιερώματα (με καλύτερο αυτό της Bold Ogilvy).

Μόνο ένα πράγμα: δε χρειάζεται να ανεβάσεις εδώ το υλικό που σου προτείνω παραπάνω, γιατί έχει ήδη αναρτηθεί μέσα δω. Απλά στο προτείνω κι εδώ, για γρήγορη πλοήγηση!

Αν επιτρέπεται, με τι ασχολείσαι; Κάτι πάνω στη διαφήμιση;
 
Πράγματι, είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε αυτά τα σηματάκια σε ποιά εταιρία ανήκουν και σε ευχαριστούμε φίλε warrior21 ! :thumbup:

Κατά τα άλλα, ο nwntas από πάνω μου, έχει απόλυτο δίκιο...

Μια αντίστροφη αναζήτηση διαφημίσεων, δεν είναι και το καλύτερο.

Φυσικά θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα πινακάκι από μέρους σου (ποστ, excell, word, οτιδήποτε), με τις εταιρίες αυτές και ποιές διαφημίσεις έχει κάνει η κάθε μια.

Σε αυτό, όποιο μέλος μπορεί να βοηθήσει, ας βοηθήσει...

:)
 
Ευχαριστώ πολύ, και πως μπορώ να ποστάρω ένα πινακάκι με τις διαφημιστικές;
 
warrior21 είπε:
Ευχαριστώ πολύ, και πως μπορώ να ποστάρω ένα πινακάκι με τις διαφημιστικές;
Για να φτιάξεις ένα πίνακα στο ποστ σου, θα κάνεις το εξής:

Στο πλαίσιο που έχεις στο κάτω σημείο της οθόνης σου για να ποστάρεις (με τον τίτλο "Γρήγορη Απάντηση"), θα δεις ότι έχει 3 κουμπιά: το "Υποβολή", το "Επεξεργαστής Κειμένου" και το "Ακύρωση".

Επιλέγεις το "Επεξεργαστής Κειμένου" και σε πηγαίνει σε μια άλλη σελίδα, όπου έχεις μόνο ένα πλαίσιο για να γράψεις την απάντησή σου.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις του editor που έχεις επιλέξει (θα το δούμε αυτό), θα σου εμφανίζονται 3 σειρές στο πλαίσιο: η τρίτη σειρά - πρώτο κουμπί είναι για την εισαγωγή πίνακα. Μόλις το πατήσεις, σου ανοίγει ένα πινακάκι και αφού του πεις πόσες σειρές / στήλες και τι πλάτος / περίγραμμα θες να έχει θα στο δημιουργήσει. Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι (αφορά παράδειγμα και τα αναγραφόμενα είναι φανταστικά):

Διαφημιστική ΕταιρείαΔιαφημίσεις
ABCΠειραϊκή - Πατραϊκή
Cutty Shark
Ευρωπαϊκή Πίστη
Παπαδόπουλος - ΠετρόπουλοςΜάντεψε Ποιος (παιχνίδι)
Νέα Φυτίνη

Ό,τι βοήθεια χρειαστείς, pm me! ;)
 
Ευχαριστώ πολύ D@redevil, ξέρω τί θα κάνω.
 
Πίσω
Μπλουζα