Παλιο πικαπ αγνωστης εταιριας-μπορω να το κανω να δουλεψει?

sokratisx

RetroN00b
Joined
14 Μάρ 2010
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Γεια σε όλους στο φόρουμ. είμαι νέο μέλος και ομολογώ ότι την έχω καταβρεί εδώ, ως λάτρης και νοσταλγός του ρετρό.

Αυτές τις ημέρες ξέθαψα από το πατρικό μου ένα πικάπ που είχαν αγοράσει οι γονείς μου, πριν από 30 χρόνια. Το πικάπ όμως δεν δουλεύει. Από τα προβλήματα που διέκρινα με μια πρώτη ματιά είναι ότι δεν πρέπει να έχει βελόνα και ο δίσκος του πλατώ δεν γυρνάει.

Θα μου ήταν χρήσιμη η βοήθειά σας, καθώς ανέκαθεν ήθελα να ασχοληθώ με το βινύλιο και το πικάπ αυτό είναι μια καλή αρχή.

Θα ήθελα ειλικρινά να το διορθώσω και όχι να πάρω κάποιο καινούριο, γιατί για μένα έχει συναισθηματική αξία. Μπορώ να βρώ ανταλλακτικά?

Περιμένω τη βοήθειά σας και ευχαριστώ προκαταβολικά! #)

picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Δες αν το μοτέρ γυρίζει κανονικά - θα πρέπει να δείς απο κάτω.

Αν δέν γυρίζει και είναι directdrive την εκατσες, αν έχει ιμάντα μπορεί να έχει φθαρεί και με μια αλλαγή να παίξει,
 
Στο "Ράδιο ΚΑΤΟΥΜΑ" στην Αθήνα (Κλαυθμώνος) θα βρεις ιμάντες. Τουλάχιστον πριν κανά χρόνο είχαν και με το παραπάνω.

Δεν το κόβω για direct drive το μηχάνημα, αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Βελόνες τώρα: Θα βρεις στην αρχή της Πατησίων (προς Ομόνοια) σε καταστήματα που πουλάνε κονσόλες ήχου, ηχητικά και άλλα μπιχλιμπίδια.
 
Παιδια ευχαριστω για τη βοήθεια.

Τελικά ο δισκος του πλατώ γυρνάει, το πρόβλημα ήταν στο διακόπτη, δούλεψε όταν τον γύρισα στο off και έκλεισε όταν τον γύρισα στο 45 (ανάποδα πράγματα έ)...

Οταν ομως γυρναει ο δισκος ακουγεται ένας παράξενος θόρυβος σαν να έχει κάτω από το δίσκο του πλατώ ένα μεταλλικό αντικείμενο που χτυπάει.

Επίσης πως θα καταλάβω αν είναι directdrive ή αν μπορώ απλά να αλλάξω ιμάντα για να δουλέψει καλύτερα?

Να και μια φωτογραφια για το πως ειναι απο κατω το πικαπ

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε pooky ειμαι απο θεσ/νικη. Μήπως ξέρει κανείς παρόμοια καταστήματα στη Θεσ/νίκη?
 
Directdrive = χωρίς ιμάντα. Αυτά με ιμάντα λέγονται beltdrive. Γενικά τα πικάπ, ειδικά τα παλιά, θέλουν σέρβις και μάλιστα προσεκτικό γιατί πρέπει να ρυθμίσεις τις στροφές, το βάρος του βραχίονα κλπ. Σίγουρα θα χρειάζεσαι και καινούργια βελόνα, και ιμάντα.
 
Τελικά σήκωσα το δίσκο και είναι έτσι όπως τη φωτογραφία. Μάλλον δεν έχει ιμάντα έ

picture.php


Και ο θόρυβος όταν γυρνάει ο δίσκος έρχεται απο εδώ:

picture.php


Τι μπορώ να κάνω? Επίσης μπορώ να του βάλω μια καλή βελόνα και να έχει πολύ καλή ακουστική? Θα χρειαστεί και προενισχυτή? Ολα αυτά μαζί με το service θα βγουν πολλά?
 
χμμμ Σωκράτη... Μήπως μετά από κάθε στροφή ακούγεται ένα "γντουπ" κάτω από το πλατό;
 
Διακρίνω φθαρμένο λαστιχάκι; (αυτό το στρογγυλό που δίνει την κίνηση στο πλατό). Τα πλατό στα συγκεκριμένα πικάπ αφήνουν έναν χαρακτηριστικό ήχο είναι αλήθεια (το δικό μου κάνει ένα ασταμάτητο κρρρρρρρρρρικκκκκκκ). Μην διανοηθείς να λαδώσεις τον λαστιχένιο δίσκο γιατί θα "χάνεις στροφές".

Τέτοια κεφαλοβελόνα έχω δει μια και μόνο φορά στην ζωή μου σε ένα πικάπ βαλιτζάκι (με χάρτινη επένδυση παρακαλώ).

Αν θες αν ασχοληθείς με βινύλιο αυτή η κεφαλοβελόνα πίστεψέ με δεν κάνει. Θεωρώ ότι είναι πολύ χοντροκομένη και θα κάνει ζημιά στους δίσκους. Αν βιδώνει πάνω στον βραχίονα με στροφές καλό θα ήταν να προμηθευτείς μια κεφαλοβελόνα πιο σύγχρονη...

Συμφορουμίτες συμφωνείται ή διαφωνείται;;;;
 
Οντως μετα απο καθε στροφη ακουγεται ενα "γκτουπ" και απ'οτι παρατηρησα οφειλεται στο φθαρμενο λαστιχακι. Μπορω να το αντικαταστησω?

Φιλε playmolover μπορω να αλλαξω κεφαλοβελονα ετσι? Συμφερει να το κανω? αν ναι εχεις καμια καλη υποψιν σου?
 
Οι μόνες κεφαλοβελόνες που ξέρω, γιατί τις δούλευα πάρα πολύ μικρός όταν είχα και εγώ "δισκοπάθια" ήταν οι Stanton που είχαν τα Technics MK2.

Οι στροφές του βραχίονα ενδεχομένως να είναι οι ίδιες, αλλά το βάρος της κεφαλοβελόνας πιστεύω ότι θα είναι υπορβολικό (και η τιμή λίγο τσουχτερή μάλλον),
 
Kαλησπερα!Το πικαπακι δεν αξιζει τον κοπο..Με την λογικη δεν θα το εφτιαχνα αλλα υπαρχει και το συναισθημα..Εσυ αποφασιζεις!Παντως για να λειτουργησει "σωστα"θελεις τουλαχιστον 100 ευρω ενω με 250 ευρω παιρνεις ολοκαινουριο που θα παιζει κλασεις καλυτερα!!!!!!
 
Συμφωνω με το Βιργιλιο. Και δεν ειναι μονο το Technics-Stanton που ολοι ξερουμε εδω. Δες το Rega Planar 3 (Rega P3) . Μεταχειρισμενο θα το βρεις με 250. Εδω και δεκαετιες φαινομενο.

Τολης
 
Πίσω
Μπλουζα