Παράξενα ελληνικά διηγήματα (ΕΡΤ/1981)

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.385
Αντιδράσεις
3.684
Μια σειρά που έτυχε να έχει μόνο 3 επεισόδια,ήταν τα "Παράξενα ελληνικά διηγήματα" σε σκηνοθεσία του "μετρ" του φανταστικού στην Ελλάδα , Δημήτρη Παναγιωτάτου.
Παραδόξως θυμάμαι κάποια λίγα στοιχεία απ' την ενδιαφέρουσα αυτή σειρά. Σίγουρα ήταν γυρισμένη σε φιλμ απ' το λίγο που θυμάμαι (όχι βίντεο δηλαδή που η διαφορά φαίνεται),και ήταν μεταφορά κάποιων διηγημάτων γνωστών συγγραφέων. Αυτό που έτυχε να δω είχε να κάνει με μια μοτοσυκλέτα ("η βέσπα" λεγόταν το επεισόδιο όπως διαβάζω στην retro db μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος ενός Τριαντάφυλλου Πίττα) και είχε μια σκηνή ατυχήματος που με είχε τρομάξει. Σίγουρα θυμάμαι την μορφή του Λευτέρη Βογιατζή που πρωταγωνιστούσε στο επεισόδιο και το διασταύρωσα στην retro db ότι ήταν αυτός που έπαιζε στο επεισόδιο.
Γενικά το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε πολύ παράξενη ατμόσφαιρα και ως παιδί σίγουρα με είχε τρομάξει αρκετά.
Ψάχνω το συγκεκριμένο διήγημα να το διαβάσω αλλά κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται.
Τα άλλα δύο επεισόδια ("η δασκάλα" και "η επίσκεψη" ) δεν τα θυμάμαι καθόλου,αν και για την δασκάλα υπάρχει ένα ενδιαφέρον κείμενο του σκηνοθέτη της σειράς Δημήτρη Παναγιωτάτου,το οποίο ήταν βασισμένο σε διήγημα του Γιώργου Ιωάννου. Η σειρά σώζεται κάπου στα υπόγεια του Ραδιομεγάρου και δεν έχει διαγραφεί όπως διευκρινίζει ο σκηνοθέτης.
Θυμάται κανείς σας αυτή την μίνι σειρά;
 
Πίσω
Μπλουζα