Παράξενα,περίεργα και γενικά διάφορα που ίσως δεν ξέρετε για τα Videogames

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
1) Στην σειρα Mortal kombat ο jax κανονικα θα εμφανιζοταν απο το πρωτο παιχνιδι αλλα τελικα αυτο δεν εγειναι και αντικατασταθηκε απο την sonya επειδη ηθελαν και εναν χαρακτηρα γυναικα στο παιχνιδι.Επισης στην αρχη ο σχεδιασμος ητσν με καστανα μαλια και οχι ξανθα.

Στο Mortal kombat 4 η Κitana θα εμφανιζοταν κανονικα σαν χαρακτηρας αλλα τελικα αντικατασταθηκε απο την tanya και ο λογος ηταν επειδη η Midway πιεσε την Mortal kombat team να προστεθει νεος χαρακτηρας στο παιχνιδι.

Το αρχικο ονομα του Mortal kombat ηταν Dragon Fire.

Στην ταινια mortal kombat τον ρολο του Johnny Cage ηταν να τον παρει αρχικα ο Βrandon lee αλλα δυστηχως απεβιωσε.

2) H sega στην Dreamcast εποχη αντι οι εταιριες να πληρωνουν ωστε να διαφημιστουν στα παιχνιδια της πληρωνε η ιδια η sega της εταιριες για να της κανουν την χαρη και να τοποθετησουν τα προιοντα τους.Τimex(shenmue),Pizza Hut(crazy taxi)

3) Στα pokemon gold/silver αν δει καποιος προσεκτικα το γυμναστηριο Goldenrod city θα δει οτι ειναι η εικονα του pokenon clefairy

4) Στα παιχνιδια Duke Nukem 1 & 2 στο pc εχουν αντιγραψει γραφικα απο το Turrican της amiga και λιγο απο το savage.

http://www.nemmelheim.de/turrican/news/duke/duke_rips.png (πατε στην τοποθεσια και καντε ζουμ)

5) Στο Banzo tooie ο σχηματισμος των βραχων μπροστα απο το Μumbo's Hut κατι μας θυμιζει.Περιτο ειναι να πω τι :D

Προβολή συνημμένου 53687

6) Η ιστορια του πρωτου Wild Arms ειναι βασισμενη στα αγαπημενα βιβλια του stephen king ''Dark Tower''.

7) Η μελωδια του Zelda ειναι εμπνευσμενη απο το April των Deep purple μοιας και ο Koji Kond ειναι μεγαλος φαν τους.Ακουστε το παρακατω κομματι απο το 2:00 και μετα μεχρι το 2:12.

14) Oποιος εχει παιξει το Lode Runner για το NES θα παρατηρησει οτι οι εχθροι μοιαζουν με τους εχθρους του Bomberman.Oταν τερματιζουμε το Bomberman στο NES ο χαρακτηρας μας γεινεται ανθρωπος και γεινεται στην ουσια ο ηρωας του Lode Runner(κατι που βλεπουμε πιο ξεκαθαρα στην ιαπωνικη εκδοση του παιχνιδιου).Mε λιγα λογια το Bomberman ειναι prequel του Lode Runner και ο Runner και ο Bomberman ειναι ο ιδιος χαρακτηρας.

Προβολή συνημμένου 53693Προβολή συνημμένου 53694

15) Η φοτωγραφια του snake στο πρωτο Metal Gear ειναι στην ουσια ο Kyle Reese.Kαι στο contra φαινεται να ειναι ο σταλονε και ο σβαρτζενεγκερ και στο super contra ο σταλονε.

Προβολή συνημμένου 53695Προβολή συνημμένου 53696

16) Το πραγματικο sequel του strider ειναι το osman/cannon Dancer της Mitchell που για την δημηουργια του πηραν μερος οι περισσοτεροι απο την ομαδα του strider.

17) To σπαθι του Gannon στο zelda the windwaker κατι εχει γραμμενο πανω.Στην γλωσσα Hylian σημαινει Ζubora Gabora.Zubora και Gabora ειναι τα ονοματα απο τους σιδεραδες που βρισκονται στο snowpeak στο zelda majora's mask και ειναι αυτη που φτιαχνουν το Gilded sword.

18) Στο sonic the hedgehog 2 η Deat egg zone ειναι στην ουσια η chemical plant zone απλα η sonic team προσθεσε λιγο διαφορετικο backround και μπλε χρωμα.

Προβολή συνημμένου 53697Προβολή συνημμένου 53698

19) Επισης η Emerald hill και η Ηill top zone ειναι το ιδιο πραμα με διαφορετικο χρωματισμο

Προβολή συνημμένου 53699Προβολή συνημμένου 53700

20) Στην Game cube εκδοση του zelda twilight princess η χυλιανες ονομασιες απο της τοποθεσιες στον χαρτη ειναι στα αγγλικα κατι που πρωτη φορα συνανταμε στην σειρα.

21) Στο super mario bros στην πιστα 5-2 οπως φαινεται και στην φωτογραφια αν περιμενετε περιπου 1 λεπτο ο hammer bro θα βαρεθει να σας περιμενει και θα φυγει απο την πλευρα που ειστε εσεις.Στην αρχικη οθονη του παιχνιδιου η σκια του αριθμου 3 ειναι η στολη του mario.

Προβολή συνημμένου 53701

22) Στο παιχνιδι Bayou Billy(Tο γουσταρω πολυ αυτο το παιχνιδι)στο NES οι ιαπωνες κλασικα εκτος απο αλαγη στο ονομα(Μad city)εχουν και την καλητερη εκδοση που σε επιτρεπει να την κανεις μακρια απο την ψυχασθενη γκομενα που μολις εσωσες.Αυτο δεν υπαρχει στης αλλες εκδοσεις.Μολις νικησουμε τον τελικο αρχηγο του παιχνιδιου μας δηνει την επιλογη να μπορουμε να κινηθουμε και μολις βγει η γκομενα απο την πορτα αν περπαταμε γυρω γυρω και δεν περιμενουμε να ερθει κοντα μας θα βαλει τα κλαματα και θα δουμε τον κακο τερματισμο.Κακος ξεκακος εγω αυτον γουσταρω παντως.

Προβολή συνημμένου 53703Προβολή συνημμένου 53704

23) Ο David bowie ειναι ο sephiroth.

Προβολή συνημμένου 53705

24) To παρακατω εφε στο super mario bros 3 ληπει απο την αμερικανικη εκδοση με αποτελεσμα να ξεκιναει πιο γρηγορα το παιχνιδι.Επισης στο ιδιο παιχνιδι ο world 3 ειναι στην ουσια η ιαπωνια και εκει που βρισκεται το καστρο ειναι και το kyoto η εδρα της NINTENDO.

Προβολή συνημμένου 53708

25) To Final Fight προοριζοταν για sequel του street fighter γιαυτο και το ονομα του ηταν street fighter 89.

Προβολή συνημμένου 53710

26) Στο kid ikarus του NES καποιοι απο τους εχθρους ειναι τα metroids που συνανταμε στα metroid.Στο manual τα ονομαζε komayto και ελεγε οτι ηταν απο αλλο πλανητη.

Προβολή συνημμένου 53711

27) Στο famicom υπηρχε gamepad με μικροφωνο.Αυτο χρεισιμοποιοταν στο zelda καθως με την φωνη του ο παικτης μπορουσε να σκοτωσει τα kill pols.Σε καμια αλλη εκδοση δεν υπηρχε αυτο.Προβολή συνημμένου 53712

28) Στο Akex kid in miracle world αν νικησουμε τον janken the great με την πρωτη προσπαθεια αυτος λεει SDIA EM EVAG RELTIH.Αν το διαβασουμε αναποδα σημαινει hitler gave me aids.

29) Στο Donkey kong country 2 στον τερματισμο αναλογα ποσα νομισματα εχομε μαζεψει περνουμε μια απο της κορυφαιες θεσεις που της κατεχουν ο mario ο link και ο yoshi.Κατω δεξια υπαρχει ενας σκουπιδοντενεκες οπου υπαρχουν τα παπουτσια του sonic και το οπλο του Eartworm jim και διπλα του υπαρχει η λεξη NO HOPERS.

Προβολή συνημμένου 53713

30) Στο super mario rpg αν παμε για υπνο στο ξενοδοχειο στο Mushroom kingdom το πρωι στο διπλανο κρεβατι κοιμαται ο link και αν παμε και τον μιλησουμε θα ακουσουμε γνωστο ηχο απο το zelda.

Προβολή συνημμένου 53714

31)Στο Mega man 3 στο NES αν βαλουμε και το δευτερο gamepad και το δωσουμε σε καποιον φιλο και πατησει τα κουμπια με συγκεκριμενο τροπο τοτε ο χαρακτηρας μας θα μπορει να κανει αλμα 5 φορες μεγαλητερο απο το κανονικο να κανει τους εχθρους να κινουνται σε slow motion αλλα και να ειναι ο ηρωας μας αορατος.

32) Στο zelda majora's mask το skullkid που τον εχει κυριεψει η μασκα ειναι το ιδιο skullkid που παιζει το saria's song στο lost woods στο ocarina of time.

33) To παιχνιδι system shock 2 ηταν να κυκοφορησει για το Dreamcast αλλα ματεωθηκε.Ωστοσο ενας τυπος που εχει στην κατοχη του Dreamcast Dev kit βρηκε μεσα εναν port code απο το παιχνιδι.

Προβολή συνημμένου 53715

34) Στο final fantasy VII βλεπουμε τα εξης λογια για το jenova project.

JENOVA

MADE IN HONG KONG

ALL RIGHTS RESERVED 1996

SQUER COMPANY LIMITED

Προβολή συνημμένου 53716

35) To μενταγιον που εχει κρεμασμενο στο λαιμο της η Malo απο το ocarina of time ειναι ο Bowser.

Προβολή συνημμένου 53717

36) Στο second quest του Προβολή συνημμένου 53721 zelda τα Dungeons σχηματιζουν την λεξη ZELDA.

37) Στο παιχνιδι του snes uniracers αν βαλετε για ονομα σας της λεξεις sonic η sega εμφανιζεται η φραση Not cool enough.

Προβολή συνημμένου 53718

38) Στο Βioshock βλεπουμε το pacman.

Προβολή συνημμένου 53719

39) Στο Tron βλεπουμε τον pacman.

Προβολή συνημμένου 53720

40) Στο Megaman II του ΝΕS καποια στιγμη μεσα στο παιχνιδι φαινεται ενας αληθεινος αστερισμος.Τωρα ποιος ειναι δεν εχω ιδεα απο αυτα.

Προβολή συνημμένου 53722Προβολή συνημμένου 53723

41) Στο παιχνιδι Prey του xbox360 βλεπουμε κατι πολυ γνωστο.Δεν ξερω βεβαια αν το βλεπω μονο εγω επειδη εχω πονηρο μυαλο ;)

Προβολή συνημμένου 53724Προβολή συνημμένου 53725

42) Στο secret of mana ο συγκεκριμενος αρχηγος στην ιαπωνικη εκδοση χρεισιμοποιη αλυσοπριωνο.Στης αλλες εκδοσεις εχεις αντικατασταθη με σφυρια.

Προβολή συνημμένου 53726Προβολή συνημμένου 53726Προβολή συνημμένου 53727Προβολή συνημμένου 53728

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο τοπικ Βασιλη!!! Ολα αυτα μονος σου τα βρηκες;;; :D αν τα βρηκες μονος σου τα εχεις ΚΑΨΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!(πλακα κανω ετσι! :P )

Xα-Χα απλα κορυφαιο ποστ.

Απορω ποιος καθισε να ψαξει και να τα βρει!

@sephirothson ε ναι ρε φιλε ακου εκει David Bowie.Παντως μολις ειδα την ομοιοτητα επαθα πλακα.

Γιαννη δεν τα βρηκα εγω φιλε εννοοιται αυτο αλλα να πω την αληθεια καποια απο αυτα ειδικα για το Mario τα ειχα βρει πριν χρονια.

metalcandyman είπε:
40) Στο Megaman II του ΝΕS καποια στιγμη μεσα στο παιχνιδι φαινεται ενας αληθεινος αστερισμος.Τωρα ποιος ειναι δεν εχω ιδεα απο αυτα.

Προβολή συνημμένου 53722Προβολή συνημμένου 53723
Αριστερά είναι η μεγάλη άρκτος! ;) Αν είναι ίδια και η δεξιά (δε μπορώ να τη διακρίνω καλά), τότε είναι ο ίδιος αστερισμός. Αν όχι, τότε στη δεξιά εικόνα, είναι η μικρή άρκτος (πιο πολύ για τη μικρή μου κάνει, αλλά αφού δε διακρίνω καλά, τι να σας πω! :) )

Θεϊκό θρεντ, Big Bill! :thumb:

Πάρα πολύ καλό!! :D

Αν και κάποια τα ήξερα... :darkglasses:

Ε λοιπόν δεν υπάρχεις ! Καταπληκτικό, αν και τα ήξερα όλα ....πλάκα κάνω...LOL.... :D

43)Ξεχασα ενα απο τα κορυφαια να βαλω.Ολοι ωσοι εχετε παιξει το super mario bros θα συναντησατε το παρακατω μηνυμα απο τον toad μολις βγαζατε τον αρχηγο του εκαστοτε κοσμου ''Τhank you Mario! But our princess is in another castle''.Αυτο το μηνυμα εκτος απο την πληροφορια οτι η πριγκιπησα δεν ειναι εδω οποτε συνεχιζουμε την περιπετεια μας ακουγεται σαν κοροιδευτικο σαν να μας ειρωνευεται ο toad.Tελικα οπως φαινεται αν μεγενθυνουμε τον toad οντως μας κοροιδευει και μας ειρωνευεται αυτο το μικρο καθικι :D

8_bit_Toad_by_Commander_Lilacs.jpg

mariocastle.png

Ωραίος metalcandyman! Αν και τα περισσότερα από αυτά είναι ευρέως γνωστά, υπήρχαν αρκετά που δεν τα γνώριζα...

//Μια διευκρίνιση για το (11) μόνο... Είμαι 100% σίγουρος πως ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή ο Dan Bunten είχε γεννηθεί άντρας και στην πορεία άλλαξε φύλο κι έγινε Danielle, νομίζω μετά από έναν αποτυχημένο γάμο... Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί είχα γράψει πριν από χρόνια τη βιογραφία του/της για το PC master. Επίσης από ό,τι θυμάμαι, πέθανε (από καρκίνο νομίζω) λίγα χρόνια μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλου...

//Επίσης χειριστήριο του MD στο Atari 2600 το είχα δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσω όταν ήμουν πιτσιρικάς στο σπίτι ενός φίλου που είχε χάσει το δεύτερο joystick του και δούλευε κανονικότατα... ;)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Olorin είπε:
Ωραίος metalcandyman! Αν και τα περισσότερα από αυτά είναι ευρέως γνωστά, υπήρχαν αρκετά που δεν τα γνώριζα...
//Μια διευκρίνιση για το (11) μόνο... Είμαι 100% σίγουρος πως ισχύει το αντίστροφο. Δηλαδή ο Dan Bunten είχε γεννηθεί άντρας και στην πορεία άλλαξε φύλο κι έγινε Danielle, νομίζω μετά από έναν αποτυχημένο γάμο... Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί είχα γράψει πριν από χρόνια τη βιογραφία του/της για το PC master. Επίσης από ό,τι θυμάμαι, πέθανε (από καρκίνο νομίζω) λίγα χρόνια μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλου...

//Επίσης χειριστήριο του MD στο Atari 2600 το είχα δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσω όταν ήμουν πιτσιρικάς στο σπίτι ενός φίλου που είχε χάσει το δεύτερο joystick του και δούλευε κανονικότατα... ;)
Αφου το εγραψες φιλε τοτε λογικα το γνωριζεις καλητερα και εχεις δικειο.Μαλον η πηγη απο οπου το πηρα θα το ειχε γραμμενο λαθος.Και γω οταν το διαβασα αυτο με το gamepad του megadrive στο Atari 2600 κατευθειαν το δοκιμασα και δουλευε κανονικοτατα :D

Πίσω
Μπλουζα