Παράξενη συμπεριφορά της τηλεόρασης σε παλιές Ελληνικές ταινίες

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.344
Εχω παρατηρήσει ότι στην τηλεόρασή μου (μία Samsung Β650) όταν δείχνει παλιές Ελληνικές ταινίες (κυρίως ασπρόμαυρες) αρκετά συχνά, σε διάφορες σκηνές τρεμοπαίζει. Σαν να χάνεται ο συγχρονισμός του φίλμ με την οθόνη ένα πράγμα. Για παράδειγμα στον Μπακαλόγατο, σχεδόν σε όλη την εισαγωγή (με τον Χατζηχρήστο στο ποδήλατο) τρεμοπαίζει. Τυχαίνει να είναι και οι σκηνές που φαίνονται πειραγμένες, με νέες γραμματοσειρές πάνω από τις original στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σχέση.

Είπα να κάνω post για αυτό το πρόβλημα για να δω αν είναι κάτι που όντως συμβαίνει και σε άλλους...
 
Το εχω παρατηρησει κι εγω

Συμβαινει σχεδον σε ολες τις ταινιες που εχουν υποστει ψηφιακη επεξεργασια

Ειναι σαν η ταινια να ειναι τρισδιασταση και το φοντο να κινειται ξεχωριστα απο το πρωτο πλανο

Υποθετω οτι οφειλεται στην ψηφιοποιηση
 
Αν εχετε φρεσκιας παραγωγης τηλεοραση δοκιμαστε να απενεργοποιησετε τα ψηφιακα φιλτρα αποθορυβοποιησης
 
τώρα μου θυμίσατε κάτι σχετικό που πάθαινε η ασπρόμαυρη (αλλά και η παλιά έγχρωμη) τηλεόραση που είχαμε περίπου αρχές '90.Όποτε πρόβαλλε ελληνική ταινία (κυρίως το mega) και έπεφτε πλάνο σε λευκό φόντο έβλεπες την εικόνα να ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα να κάνει έναν παράξενο θόρυβο και γίνονταν ενοχλητικό.Όταν το πλάνο ήταν σκούρο σταματούσε το ανεβοκατέβασμα  της εικόνας σταματούσε και ο θόρυβος.Αυτό γιατί συνέβαινε,άγνωστο αλλά ήταν πολύ παράξενο..Σας είχε συμβεί ποτέ και εσάς κάτι ανάλογο;
 
αυτό συνέβαινε πιο πολύ στις παλιές ασπρόμαυρες γιατί αυτές είχαν μια απλή δίοδο για την ανόρθωση της υψηλής τάσης (το γνωστό τσιγάρο) αλλά επειδή το ρεύμα της υψηλής τάσης μεταβάλλεται ανάλογα με την φωτεινότητα της σκηνής (αν είναι όλο λευκό τραβάει πιο πολύ ρεύμα παρά αν είναι μαύρο) με αποτέλεσμα να μεταβάλετε και η τάση και το μέγεθος της εικόνας. στις έγχρωμες η υψηλή τάση είναι σταθεροποιημένη μιας και λόγω του aperture grill αν έπαιζε η τάση θα άλλαζαν και τα χρώματα μιας και θα μεταβαλλόταν το μέγεθος της εικόνας. γι αυτό ή έγχρωμη τηλεόραση ήταν μεγάλο επίτευγμα στα '80ς-μιλάμε για τάση 25-30 χιλιάδες βολτ.
 
Μάλλον έχει μπει ο Σατανάς στις τηλεοράσεις σας. :headbang: Φτύστε τις να ξεστραβωθουν. :shake:
 
Πίσω
Μπλουζα