Περίεργη επανεκκίνηση ...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
224
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα στον υπλογιστή μου . Εχτές τον άνοιξα για να τον καθαρίσω από σκόνη και μετά πού τον ξαναέκλεισα , έχει περίεργη συμπεριφορά ... Κάθε φορά που τον ανοίγω παιρνάει τα άσπρα γράμματα με το μαύρο φόντο (δεν φτάνει φυσικά στα Windows) και στο τέλος από κάτω γράφει : Recovering lost DRAM size . Αφού περάσουν περίπου δύο δεπτερόλεπτα , κάνει επανεκκίνηση από μόνο του ! Αυτό το σκηνικό το κάνει πάντα 3 φορές ! Μετά από την 3η επανεκίνηση , συνεχίζει κανονικά . Τι περίεργο πράγμα είναι τούτο ; Να προσθέσω εδώ πως δεν έκανα κάποια αλλαγή στο BIOS . Το μόνο που έκανα ο μαύρος ήταν να τον καθαρίσω από τη σκόνη . Α , κάτα τη διάρκεια του ξεσκονίσματος , αφαίρεσα την κάρτα γραφικών , τις RAM και μία κάρτα της ίδιας της μητρικής (για εξωτερικούς SATA) . Αφότου τελείωσα το ξεσκόνησα τα ξαναέβαλα στη θέση τους και φυσικά ξανασύνδεσα τα δύο καλώδια για την τροφοδοσία της κάρτας γραφικών . Το μόνο άλλο που έκανα ήταν να ξεβιδώσω και έναν ανεμιστήρα για να μπορέσω να τον καθαρίσω με μεγαλύτερη άνεση .

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ;

Λοιπον απο οτι φαινεται μαλλον κατι κουνησες..συμφωνα με εδω http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=902106 εχεις μαλλον κουνησει τον επεξεργαστη.Πριν ομως τον πειραξεις ασε πανω στον υπολογιστη μονο την καρτα γραφικων και την μια μνημη (αν λειτουργει ετσι το pc σου) και δες τι γινεται.Ο ανεμιστήρας που ξεβιδωσες που ηταν?

Το πρόβλημα μάλλον είναι στις μνήμες, και για αρχή κάνε το πιο πιο απλό, άνοιξε τον υπολογιστή, και τσέκαρε - σπρώξε όλες τις συνδέσεις και κάρτες.

Υ.Γ.: Όταν μπει στα Windows, δες αν σου βλέπει όλη την μνήμη..

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν θελετε να καθαρίσετε το πισί σας από σκόνη, ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δε χρειάζεται. Το πατε σε βενζινάδικο και παίρνετε ενα από τα πιστόλια αέρα και φυσάτε το εσωτερικό από μακριά (π.χ. από το 1 μετρο) και τους ανεμιστήρες από κοντά. Η αλλη λύση ειναι ενα blower με περίπου 30 ευρώ.

Για να πω κι εγώ τη σοφία μου πανω στο πρόβλημα του φίλου, κατα πασα πιθανότητα οι μνήμες δεν εχουν πατηθεί σωστά ή μπορεί καποια σκονίτσα να εχει μπει σε καποιο από τα πινς και να εμποδίζει την επαφή με αυτά, με αποτέλεσμα να μην την έχει δει σωστά ή ολόκληρη.

Τελικά έβγαλα και ξανατοποθέτησα τη μία από τις μνήμες και τώρα εντάξει . Περίεργο , όμως , διότι και πριν καλά μου φαινόντουσαν να είχαν κάτσει . Τέλος πάντων , σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες υποδείξεις σας !

Πίσω
Μπλουζα