Περίεργο πρόβλημα (πάλι) με το USB

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.454
Αντιδράσεις
6.123
Είχα πάρει ένα card reader (internal) από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ΙΤ, και αποδείχθηκε άκρως προβληματικό, γιατί βραχυκύκλωσε και μια δούλευε μια όχι. Τέλος πάντων παίρνω καινούριο από γνωστό online κατάστημα, πολύ καλύτερο, μεταλλικό σασί, 4 βίδες, bluetooth κλπ. Και βάζω το SD της μηχανής μου. Δεν το βλέπει, και μου λέει ότι θέλει φορμάτ. Βάζω το SD της βιντεοκάμερας μου, μια χαρά. Βάζω της μηχανής στο slot του εκτυπωτή μου. Μια χαρά. Βάζω micro SD στον card reader. Μια χαρά. Λεπτομέρεια, το στικάκι της μηχανής μου είναι απλό SD και το έχω κολλήσει με κόλλα στιγμής αλλά δεν έχει πρόβλημα στην μηχανή μου! Ελπίζω να μην χρειάζομαι ξεμάτιασμα! Δεν έχω πρόβλημα, προς το παρόν κάνω κανονικά την δουλειά μου. Α! Κοίταξα το BIOS και βλέπει τον card reader κανονικά, τον έκανα "τράμπα" σε άλλη θέση της μητρικής κλπ. το bluetooth το δείχνει κανονικά κλπ.
 
Γιατί δε δοκιμάζεις να συνδέσεις μέσω USB τη φωτογραφική στο pc? Εγώ κουμπώνω την Olympus με USB (μιας και παίρνει CF card) και κάνω μεταφορά από το menu της μηχανής.

Πάντως, να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα ακριβώς τη φύση του προβλήματος! :) Έτσι όπως το λες, μου έδωσες να καταλάβω ότι το πρόβλημα είναι στη συγκεκριμένη κάρτα και όχι στο card reader. (Να υποθέσω το usb στον τίτλο είναι εκ παραδρομής?)
 
Δοκίμασα φυσικά Μαριάνα αλλά (φυσικά) δεν δούλεψε γιατί η μηχανή μου είναι πανάρχαια (8 χρόνων και-τον πήρα όταν δούλευα στην εταιρεία με τα βατράχια) δεν την αναγνώριζαν ούτε τα 7άρια πόσο μάλλον τα 10άρια που έχω τώρα. Όχι, δεν είναι εκ παραδρομής γιατί έχω κάτι περίεργα προβλήματα με το USB από τότε που βραχυκύκλωσε το card reader, δεν μου βλέπει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο παρά μετά από πολλές προσπάθειες, ενώ τον έχω δοκιμάσει σε πάμπολους άλλους υπολογιστές. Επίσης δεν βλέπει το MP3 της μάνας μου, αλλά επειδή έχει κάρτα, ουδέν πρόβλημα.
 
Με μπέρδεψες! :D Τελικά, το πρόβλημα είναι στο card reader ή στο usb?

Αν είναι στο card reader (που δε νομίζω, γιατί τότε δε θα σου διάβαζε και τις υπόλοιπες κάρτες), τότε αν μπορείς, δανείσου από κάποιο φίλο σου ένα card reader και δοκίμασε να διαβάσεις την εν λόγω κάρτα.

Αν είναι στο USB, τότε μια PCI κάρτα με μερικές USB θύρες μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα των βραχυκυκλωμένων USB.
 
Μα κι εγώ μπερδεμένος είμαι Μαριάνα :p Το card reader είναι καινούριο άρα δεν φταίει αυτό (σωστά); Η κάρτα αυτή (η παλιά) δουλεύει αν την βάλω στο card reader του εκτυπωτή καθώς και στην μηχανή αλλά όχι στο (καινούριο) card reader. αν βάλω άλλη κάρτα στο (καινούριο) card reader την διαβάζει κανονικά. Πιστεύω ότι ίσως έχει βραχυκυκλώσει και το πληκτρολόγιο γιατί έχει κάτι ψιλοπροβληματάκια. Έχω παραγγείλει καινούριο αλλά είναι στο δρόμο (λόγω της απεργίας των πλοίων). Η θύρα USB δουλεύει κανονικότατα με όλα εκτός από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος όμως δουλεύει άψογα σε άλλα κομπιούτερ.
 
Πίσω
Μπλουζα