Περί..συλλεκτικού "πολιτισμού"

Dimitrios

RetroWannaBe
Joined
11 Σεπ 2009
Μηνύματα
94
Αντιδράσεις
7
Γενικά είμαι κατά των "συλλογών" με την έννοια που αυτές περιλαμβάνουν τα πάντα που μπορεί να προσφέρει η κάθε συλλογή. Είμαι σε κάποιο βαθμό και εγώ συλλέκτης, αλλά συλλέγω αυτά τα οποία πραγματικά με ξετρελένουν (ή όταν θεωρώ πως κάτι είναι "τούμπανο" και αξίζει να αποκτηθεί)

Τις προάλλες λοιπόν πηγαίνοντας μια βόλτα στα μετρόπολις, μπάνισε το μάτι μου την collector edition του Civilization V. Τονίζω πως ουδέποτε έχω ασχοληθεί με παιχνίδια στρατηγικής. Επειδή όμως νομίζω πως έχω "μεγαλώσει" για να ασχολούμαι με action games (θαρρώ πως αυτά προσανατολίζονται σε καθαρά εφηβικό κοινό) σκέφτομαι να στραφώ προς σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι λοιπόν ύστερα απο καιρό, αγοράζω originall game (τώρα τελευταία δεν μπορώ να παίζω παιχνίδια-δύσκολοι οι καιροί) και έτσι τσιμπάω την συλλεκτική του έκδοση με τη σκέψη ότι αγόρασα κάτι "δυνατό" και όντως συλλεκτικό.

Όταν την άνοιξα σπίτι να πω την αλήθεια μου δεν τρελάθηκα. Βασικά εδώ που τα λέμε δεν είχε και τίποτα άξιο συλλογής. Το DVD case ήταν τελείως πλαστικό (η απλή έκδοση εχει έστω χάρτινο περιτύλιγμα), τα soundtrack σε απλά φακελάκια και όχι σε jewels όπως εγώ πίστευα και με ένα καρα-αδιάφορο DVD behind the scenes. (ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να θέλει τα behind the scenes).

Βέβαια υπήρχε και το art book (που στην ουσία είναι το μοναδικό που καθιστά "συλλεκτικό" το παιχνίδι) καθώς και οι επισης αδιάφορες μεταλικές φιγούρες (έχω περάσει τα 12). Το art book πραγματικά ήταν απογοήτευση. Όμορφα σχεδιασμενο μπλα μπλα μπλα, αλλά δεν βρήκα καμία ουσία. Ούτε κούκου ρε αδελφέ πόσο μάλλον για να την χαρακτηρίσω...συλλεκτική! Οκ θα μου πείτε "ρε φίλε πίσω έδειχνε τι περιλαμβάνει αλλά ειλικρινά τόσο φτωχό δεν το περίμενα.

Και μη ξεχάσω να πώ και το εξής: Δεν έχει manual. Πραγματικά με τα manuals, άς μη τα διαβάσω και ποτέ, έχω τρέλα. Θυμάται κανείς το manual του Civ IV; Πραγματικό "τερατάκι". Πρίν πόσα χρόνια άραγε βλέπαμε τέτοια εγχειρίδια; Χωρίς υπερβολή αντάλασσα στο χαλαρό το λεγόμενο "βιβλίο τέχνης" με ένα manual-τούμπανο.

Συν τοις άλλοις έχω ακούσει και άσχημα λόγια για το καθεαυτό game. Καινότομο μέν αλλά μάλλον όχι τόσο καλό όσο τα προηγούμενα (και δη του civ IV), αλλά πάνω σε αυτό νομίζω πως με την έλευση κάποιοων patches, θα αλλάξουν πολλά. Αλλά δεν σας το κρύβω πως απογοητεύτηκα και ξενέρωσα πολύ! Έχω μετανιώσει πραγματικά που την αγόρασα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dimitrios είπε:
[...]
Επειδή όμως νομίζω πως έχω "μεγαλώσει" για να ασχολούμαι με action games (θαρρώ πως αυτά προσανατολίζονται σε καθαρά εφηβικό κοινό) σκέφτομαι να στραφώ προς σε αυτόν τον τομέα.

[...]
εγώ θα σταθώ μόνο σε αυτό... τί λογική είναι αυτή; :p ΟΛΑ μα όλα είναι παιχνίδια, το στρατηγικής δεν είναι πιο αξιοσέβαστο από ένα action... το ότι μεγάλωσες δεν λέει τίποτα, είναι όλα θέμα γούστου... αν σε δεί ένας μπάρμπας είτε strategy είτε sonic να παίζεις τα ίδια θα πεί ΛΟΛ ακριβώς γιατί είναι όλα παιχνίδια....
 
Πίσω
Μπλουζα