Περιοδικά για το σπίτι

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.289
Αντιδράσεις
6.172
Κυκλοφόρησαν πολλά περιοδικά στο παρελθόν και κυκλοφορούν και στις μέρες μας με θέμα το σπίτι. Είχαν φωτογραφίες από διάφορα έπιπλα, διάφορους χώρους του σπιτιού καθώς και παιδικά/εφηβικά δωμάτια, έδιναν λύσεις για καλύτερη οργάνωση του χώρου, ιδανικό για όσους άνοιγαν το δικό τους σπίτι. Ένα από αυτά τα περιοδικά είναι το περιοδικό ''Ιδανικό σπίτι'', ένα τεύχος είχα ανακαλύψει σε...ανασκαφή στο υπόγειο, ήταν το τεύχος Σεπτεμβρίου 1991, τιμή 600 δρχ και περιεχόμενο 300+ σελίδες (!).

Αλλο περιοδικό για το σπίτι είναι το ''Ιδέες και λύσεις για το σπίτι'', δεν θυμάμαι πότε κυκλοφόρησε...Πάντως όταν ξεφύλλιζα τέτοια περιοδικά μου άρεσε να κοιτάζω τη στήλη με τα παιδικά/εφηβικά δωμάτια.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
περιοδικό ''Ιδανικό σπίτι'', τεύχος Σεπτεμβρίου 1991, τιμή 600 δρχ

image7.JPG
 
Το "Ιδέες και λύσεις για το σπίτι" ήταν ίσως η "ναυαρχίδα" και το μακροβιότερο ( ; ). Υπήρχε το πιο εξειδικευμένο τεχνικά "Κτίριο", το "Οικία και διακόσμηση", αργότερα τα πιο εξειδικευμένα "Μαστορέματα" που ίσως να υπάρχουν ακόμα, και πολλά άλλα.

Έχω αρκετά μεγάλο αρχείο, αν δε βαρεθώ μπορεί να φωτογραφήσω κανένα μπουκέτο από τέτοια.

Πάντως το "Ιδέες και λύσεις για το σπίτι" καθώς και τα υπόλοιπα διακοσμητικά, ήταν ... φάτε μάτια ψάρια, με πανάκριβα πράγματα στις σελίδες τους, αλλά και απλησίαστα σπίτια.

Δεν πρέπει να λησμονούμε όμως ότι όλα αυτά τα περιοδικά, που τότε έδειχναν σπάνια σπίτια, συνέβαλαν ώστε και το μέσο σπίτι πλέον να έχει αποκτήσει μια κάποια καλή αισθητική...
 
Πίσω
Μπλουζα