Περιοδικό Αντί (Ψηφιοποιημένο ολόκληρο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.377
Αντιδράσεις
930
Με το αντίτιμο των 20 δραχμών, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1972, το τεύχος 1 του, προερχόμενου από το χώρο της αριστεράς, πολιτικού περιοδικού Αντί. Το πρώτο τεύχος ανοίγει, με κείμενα των Μποστ, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γεωργίου Μαγκάκη και άλλων, για να κλείσει άμεσα από το τότε καθεστώς και να επιστρέψει σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, με το δεύτερο τεύχος του. Έκλεισε οριστικά το 2008 και πλέον διαφυλάσσεται με την ψηφιοποίησή του, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.



Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους - Απρίλιος 2008

Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης, ενώ ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης ανέλαβε τη διεύθυνση με την επιστροφή του περιοδικού, το 1974. Στο Αντί έγραψαν κατά καιρούς πολλοί σημαντικοί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και στοχαστές της μεταπολίτευσης, όπως οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Στέλιος Κούλογλου, Γιάννης Κακουλίδης, Σπύρος Λιναρδάτος για να αναφέρουμε μερικούς από αυτούς.

Το άρθρο στην Βικιπαιδεία, για περαιτέρω πληροφορίες

Το αρχείο τευχών, μπορούμε να κατεβάσουμε για μελέτη σε μορφή pdf, από εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια πολύ καλή ευκαιρία για ψαχούλεμα!

Το Αντί σαν περιοδικό δεν το ήξερα ως παιδί και ως έφηβος. Το έμαθα στη σχολή, μιας και ένας καθηγητής μας ήταν φανατικός αναγνώστης του Αντί, και γενικά κείμενα και αφιερώματα του Αντί πετύχαινα ορισμένες φορές στις σημειώσεις των μαθημάτων που μας μοίραζαν οι καθηγητές ή που κατεβάζαμε από το διαδίκτυο. Άσχετα από την πολιτική του τοποθέτηση, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την όποια κριτική ματιά για την εποχή και τις παραμέτρους της, από την πολιτική στον πολιτισμό. Ειδικά αυτό το δεύτερο έχει μεγάλο ενδιαφέρον!
 
Περιεχει και πολλες ρετρο διαφημισεις μεσα.
 
Πάντως λέγεται ότι δεν είναι όλα τα τεύχη. Είναι όμως η πλειονότητα.
 
Πίσω
Μπλουζα