Περιοδικό Μικρή Λουλού

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας BETTY BOOP
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Αντιδράσεις
7.618
Θυμάμαι κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90 και συγκεκριμένα καλοκαίρι του 1994 είχε κυκλοφορήσει το παιδικό περιοδικό ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ με τις ιστορίες της αγαπημένης μας πρωταγωνίστριας από τα κινούμενα σχέδια. Το περιοδικό εκδόθηκε από MODERN TIMES, δεν είχε κυκλοφορήσει για πολύ, αν θυμάμαι καλά...Ίσως και να ήταν λίγο ακριβό...Αμυδρά θυμάμαι ότι είχα αγοράσει το πρώτο τεύχος αλλά δεν με είχε ενθουσιάσει...

Το θυμάται κανείς αυτό το περιοδικό;

Αυτή την (επαν)έκδοση όχι, αλλά είχε κυκλοφορήσει πολύ παλιά, όταν ήμουν παιδί ακόμη, άρα υπήρχε στη δεκαετία του 60. Μου άρεσε και τότε και τώρα :)

Η Μικρή Λουλού, εμφανίστηκε ως έντυπο, πρώτα στο περιοδικό "Γέλιο και Χαρά" των εκδόσεων Πεχλιβανίδη, τη δεκαετία του '50...

Ακολούθησε μια έκδοση τη δεκαετία του '80.

Έπειτα η Modern Times, ανέλαβε όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις που ακολούθησαν...

Ακολουθούν 3 τεύχη από τη συλλογή μου "Γέλιο και χαρά" με τη Μικρή Λουλού και το πρώτο τεύχος από την έκδοση του '87:

attachment.php

Πηγή πληροφοριών: GreekComics

Λοιπόν από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο Greek comics υπήρξε μια σειρά με καμιά εικοσαριά τεύχη του 1987-8 που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ατλαντίς. Αφού η Μπέτυ στο πρώτο ποστ μιλάει για την σειρά της Modern Times, αυτή εκδιδόταν στα τέλη της δεκαετία του 1990 (όταν η εταιρεία είχε κάνει ένα μεγάλο αλλά βραχύβιο άνοιγμα στα κόμιξ) συγκεκριμένα το 1997 ξεκίνησε η σειρά στιςα 400 δρχ. από το 1998 η σειρά μετονομάστηκε σε μίνι άλμπουμ Η μικρή Λουλού (αλλά η τιμή έγινε μάξι αφού πήγε στα 600). Η έκδοση συνεχίστηκε για 24 τεύχη ως το 2000.

Δεν το θυμάμαι και πολύ, μάλλον επειδή ήταν πιο πολύ για κορίτσια.

Πίσω
Μπλουζα