Περιοδικό για Videogames ''Play''. To θυμάται κανείς;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Σημερα μετα απο κατι ανασκαφες που εκανα σαν αλλος ιντιανα τζοουνς βρηκα καποια τευχη του περιοδικου για Videogames Play.Το συγκεκριμενο περιοδικο κυκλοφορησε τον oκτωβριο του 2000 κοστιζε 1500 δραχμες και ειχε μεσα και δωρο CD με Videos,Demos,συνεντευξεις και κατι σαν μικρη εκπομπη.Ειχε θεματα και για κονσολες και για pc και ειχε πολλυ καλες συνεντευξεις οπως μια αποκλειστικη με τον Miyamoto στο πρωτο τευχος που τον ειχαν βρει στην ECTS 2000.H για καποια παιχνιδια στιβου πχ ειχαν για συνεντευξη κλπ ανθρωπους του στιβου οπως τους κεντερη,ταμπακο,παπαδια,χειμωνετο.Αλλα ειχαν και ωραιες ιδεες οπως να ντυσουν για της αναγκες του εξωφυλου και της συντευξης ανθρωπους της show biz οπως την ναταλια δραγουμη που την εντυσαν Ulala απο το space channel 5 η ισαβελλα δαρα που την εντυσαν lara croft η την ματθιλδη μαγγιρα που την εντυσαν Οni.Γενικα ειχε πολυ ωραιο στησιμο το περιοδικο με παρα πολλες συνεντευξεις και απο ξενους καλιτεχνες αλλα και πολυ καλες παρουσιασεις τον παιχνιδιων.Δυστηχως μετα απο λιγα τευχη και ενω ηταν πολυ καλο περιοδικο σταματησε η κυκλοφορια του.Συγκεκριμενα εχω τα τευχη 1,2,3,4,5 και μετα απο αυτα δεν μπορεσα να βρω αλλο οποτε υποθετω οτι σταματησε στα 5.Αν ξερει κανεις οτι κυκλοφορησαν καποια ακομα ας το πει να βγω απο την απορια.

Προβολή συνημμένου 76187

Προβολή συνημμένου 76188

Προβολή συνημμένου 76189

Προβολή συνημμένου 76190

Προβολή συνημμένου 76191
 
Sorry, Big Bill.

Εκτός χρονολογικών ορίων! :)

Locked.
 
Ειχα παρει λιγα τευχη αλλα δυστηχως δεν το συνεχισα. Περιλαμβανε μεσα πολυ ωραια αρθρα, γραμμενα απο Ελληνες καθως και κατατοπιζοταν και με ενδιαφεροντα εγχωρια ζητηματα. Το cd του επισης πολυ προσεγμενο με πλουσιο υλικο, θυμιζε πολυ στο περιεχομενο το pc master. Δυστηχως σε εκεινη την εποχη, επικρατησε ο (κακος κατεμε) ανταγωνισμος του.

Μπορεις να δεις στις πρωτες σελιδες ποια ηταν/ειναι η εκδοτικη του, καθως και εαν υπηρχε καποια ιστοσελιδα του περιοδικου η της εκδοτικης;
 
Μόνο δύο ή τρία τεύχη να είχα αγοράσει από αυτό θυμάμαι, εκείνη την περίοδο (τέλη 2000) έμπαινα στρατό. Πρέπει να μου έχουν μείνει τα CD που έδιναν δώρο. Δεν το ήξερα ότι κράτησε τόσο λίγο... Παίζει να είναι και από τα τελευταία περιοδικά που αγόρασα (εκτός του PC Master το οποίο συνέχισα να αγοράζω μέχρι και το 2006) αφού πλέον χρησιμοποιούσα το internet για την ενημέρωσή μου σχετικά με games.
 
Getta Robo είπε:
Ειχα παρει λιγα τευχη αλλα δυστηχως δεν το συνεχισα. Περιλαμβανε μεσα πολυ ωραια αρθρα, γραμμενα απο Ελληνες καθως και κατατοπιζοταν και με ενδιαφεροντα εγχωρια ζητηματα. Το cd του επισης πολυ προσεγμενο με πλουσιο υλικο, θυμιζε πολυ στο περιεχομενο το pc master. Δυστηχως σε εκεινη την εποχη, επικρατησε ο (κακος κατεμε) ανταγωνισμος του. Μπορεις να δεις στις πρωτες σελιδες ποια ηταν/ειναι η εκδοτικη του, καθως και εαν υπηρχε καποια ιστοσελιδα του περιοδικου η της εκδοτικης;
Φιλε Getta θα δω το βραδυ που θα τελειωσω την δουλεια και θα το ποσταρω.
 
Πραγματικά δεν θυμάμαι καθόλου αυτό το περιοδικό και μαλλον το ακούω πρώτη φορά. Νιώθω εντελώς γκάου τώρα!!!

Πάντως έχω να σχολιάσω ένα διαφορετικό χαρακτήρα και αισθητική lifestyle, πρωτότυπο για περιοδικό του χώρου αλλά συμβατό με την εποχή που κυκλοφόρησε. Τα εξώφυλλα μου θυμίζουν ΚΛΙΚ :)
 
Καλά, εγώ ότι δεν το ήξερα, ήταν προφανές....

Χωρίς καν να το γνωρίζω, μου άρεσε το "στήσιμο" των εξωφύλλων με τις διάφορες personas του καλλιτεχνικού / αθλητικού χώρου, να υποδύονται γνωστούς game heros!

(Thumbs up στη Δάρα - ωραία υλοποίηση της Lara! ;) )
 
Το συγκεκριμενο να πω την αληθεια δεν το γνωριζα Η' μαλλον το ειχα "τρακαρει" στο περιπτερο

αλλα ποτε δεν το πηρα. :(

Φαινεται "ψαγμενο" παντως. :)

Ωραιος ρε Μπιλαρα!!! :thumbup:

D@redevil είπε:
(Thumbs up στη Δάρα - ωραία υλοποίηση της Lara! ;) )
Κρατα την Λαρα,

δωσε μας την Δαρα.... :diablotin: :diablotin:
 
Η Ματθίλδη Μαγγίρα ήταν η πρώτη cosplayer στην Ελλάδα!
 
Λοιπον οι συντελεστες του περιοδικου ηταν οι εξης:

Iδιοκτησια: Moυσικοεκδοτικη Α.Β.Ε.Ε

Eκδοτες: Γιωργος κουρτης,Αλεκος Γκιτερσος

Διευθηντης: Βασιλης Δουβιτσας

Aρχισυντακτης: Στεφανος Παπιλιδης

Yπευθηνος Συνταξης: Πανος Μπομπολας

Συντακτικη ομαδα: Νικος ελευθεριανος,Νικος κυριαζανος,Σπηλιος Λαμπροπουλος,Κωνσταντινος Μειντανης,Δημητρης Παλλας,Κωστης Παπαδημητριου,Μαιρη παρασκευοπουλου,Ηλιας Πιπινος,Γιωργος Φλωρακης.

Eχει ενα site που φυσικα δεν λειτουργη το http://WWW.Playmag.gr και το mail: play@hol.gr

Aν θελετε και αλλους συντελεστες οπως φωτογραφους,art director κλπ τους γραφω και αυτους.
 
Την ιδια εποχη περιπου και η ηθοποιός Αφροδιτη Αλ-Σαλεχ ειχε κανει μια φωτογραφιση στυλ Λάρα, για άλλο περιοδικό εννοείται.
 
Rakeesh είπε:
Πραγματικά δεν θυμάμαι καθόλου αυτό το περιοδικό και μαλλον το ακούω πρώτη φορά. Νιώθω εντελώς γκάου τώρα!!!
Κι εγώ το ίδιο...
 
Αν και κυκλοφόρησε κάπου 2-3 χρόνια πριν ξεκινήσω να εργάζομαι κι εγώ στον χώρο, το θυμάμαι ως αναγνώστης. Μάλιστα τα είχα αγοράσει όλα τα τεύχη και πρέπει να τα έχω ακόμα κάπου καταχωνιασμένα στο σπίτι μου στην Ελλάδα.

Θυμάμαι πως αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν πως είχαν ρίξει μεγάλο βάρος στις συνεντεύξεις γνωστών προσωπικοτήτων, κάτι που ο ειδικός Τύπος -ειδικά τότε- δεν συνήθιζε. Πόσω μάλλον προσωπικοτήτων που δεν είχαν σχέση με το gaming (αθλητές, ηθοποιοί, μοντέλα κ.λπ.), κάτι που ναι μεν παρέπεμπε σε πιο... lifestyle-ίστικες καταστάσεις (και μην ξεχνάτε, τότε στην Ελλάδα το gaming ήταν πολύ-πολύ λιγότερο mainstream από ό,τι σήμερα), αλλά από την άλλη το έβρισκα ενδιαφέρον να δω τις απόψεις Ελλήνων που ΔΕΝ είναι gamers.

Κατά τ'άλλα, αν και φαινόταν να έχει υψηλά στάνταρ παραγωγής, μάλλον πρέπει να πέρασε σχετικά απαρατήρητο, αφού όσες φορές έχει τύχει να αναφερθεί, ακόμα και άτομα που ασχολούνται με τον χώρο, δεν το έχουν καν ακουστά. Αλλά θα μου πεις, εδώ ακόμα και το PlayOn! που είχαμε βγάλει όταν ήμουν στην Compupress δεν έπιασε...

//Διαβάζοντας πάντως τα ονόματα των συντελεστών, παρατηρώ ότι ορισμένοι ακόμα ασχολούνται με τον χώρο, είτε παραμένοντας με τη δημοσιογραφική ιδιότητα είτε αλλάζοντας πόστο (π.χ. υπεύθυνοι Τύπου ή δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες εισαγωγής κ.λπ.).
 
Οπως και πιστευα, το περιοδικο ειχε μαζεψει την τοτε "αφροκρεμα" του εγχωριου τυπου και προσπαθησε να απευθυνθει στις "μαζες", κοσμο εξω απο τον ευρυτερο χωρο, πραγμα ομως που δεν επιασε.

Φαινεται πως επενδυσανε πολλα και απο τα ονοματα που μαζεψανε, απο το περιεχομενο και την υλη γενικοτερα, αλλα και την ποιοτητα της εκτυπωσης. Ακομα και η σελιδα τους για αρχες του 2000 ειναι εντυπωσιακη, απο την bitebyte απο οτι βλεπω εδω.

Olorin είπε:
Αλλά θα μου πεις, εδώ ακόμα και το PlayOn! που είχαμε βγάλει όταν ήμουν στην Compupress δεν έπιασε...
Ολα πηγαινανε καλα με το περιοδικο, αυτο δυστηχως αλλαξε μολις εγινε ο ακατανομαστος και το υποχειριο του, μελη της συνταξης.
 
Ένα τεύχος πρόλαβα και είδα στα περίπτερα. Μετά εξαφανιζόλ! Καλό περιοδικάκι πάντως.
 
Πίσω
Μπλουζα