Πες το όπως θες - Say Anything... (1989)

zxspec83

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2009
Μηνύματα
226
Αντιδράσεις
21
http://www.imdb.com/title/tt0098258/

Αν και νομίζω ότι μπαίνω σε ξένα χωράφια (σχεδόν όλα τα θέματα εδώ τα έχουν ξεκινήσει τα κορίτσια του φόρουμ!), όταν είδα την ταινία, συγκινήθηκα τόσο που αισθάνθηκα ότι πρέπει να τη διαφημίσω λίγο...

Είναι το Say Anything... του 1989, με πρωταγωνιστές τον John Cusack και την Ione Skye (τι όνομα κι αυτό!).

Είναι εκ πρώτης όψεως μια συνηθισμένη teen movie με θέμα τη ρομαντική σχέση μεταξύ ενός μαθητή και μιας μαθήτριας που τελειώνουν το σχολείο και ετοιμάζονται να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους.

Η κοπέλα (μια πανέμορφη και γλυκύτατη Ione Skye) έχει περάσει όλα τα χρόνια του σχολείου μελετώντας σκληρά, καθοδηγούμενη από τον πατέρα της, ο οποίος ονειρεύεται να δει την κόρη του να πετυχαίνει ακαδημαϊκά και επαγγελματικά στη ζωή της. Έχει αμελήσει όμως την προσωπική της ζωή και είναι απομονωμένη από τους άλλους συμμαθητές της.

Ο John Cusack παίζει τον καλόκαρδο, αλλά αφελή μέτριο μαθητή, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον του. Είναι ερωτευμένος με την Ione και τώρα που τελειώνει το σχολείο, είναι αποφασισμένος να την προσεγγίσει.

Οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών διακρίνονται για την απόλυτη φυσικότητά τους. Η σχέση τους εξελίσσεται σταδιακά, χωρίς μεγάλες εξάρσεις, αλλά διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μας μέχρι το τέλος.

Έχω την εντύπωση ότι η ταινία δεν ήρθε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Στο imdb φαίνεται ότι στη χώρα μας βγήκε σε DVD 19 χρόνια αργότερα, μόλις το 2008!

Η ταινία, πέρα από την όμορφη ιστορία, αποπνέει 80s και μας θυμίζει και μερικά πολύ όμορφα τραγούδια της εποχής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι αυτή την ταινία. Δεν την είχα/έχω δει αλλά το trailer ήταν σε πολλές βιντεοκασέτες στα τέλη του '80 και είχα μάθει τις σκηνές (του trailer) απ'έξω. ::)

Νομίζω ότι είχε κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτα τότε γιατί θυμάμαι και το εξώφυλλο και την αφίσα στο βιντεοκλαμπ, τον Κιούζακ όρθιο να κρατάει ένα κασετόφωνο πάνω από το κεφάλι του (και φυσικά το trailer στις κασέτες). Εάν δεν κάνω λάθος, ο επίσημος τίτλος ήταν "Πες κάτι".
 
Τότε μάλλον δεν θα είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά σινεμά.

Δεν ξέρω και κατά πόσο είναι καλά ενημερωμένο το IMDB για τις πρεμιέρες στις διάφορες χώρες.
 
Μάλλον έχεις δίκιο, 'ίσως να είχε κυκλοφορήσει μόνο σε βίντεο. Τα trailer εξάλλου αφορούσαν βιντεοκασέτες.

(Τι ωραίο feature και αυτό τότε... :) )
 
Πίσω
Μπλουζα