"Πιάσε κόκκινο"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας caprice
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

caprice

RetroMasteR
Αντιδράσεις
205
Ήταν κάποτε δύο κοριτσάκια που ήταν πολύ καλές φίλες. Μία μέρα είπαν ταυτόχρονα την ίδια λέξη και για να μην τσακωθούν και χαλάσει η φιλία τους, αναφώνησαν: «πιάσε κόκκινο».

Έψαξαν λοιπόν και βρήκαν το κόκκινο χρώμα: η μία στην κασετίνα της και η άλλη στο κοκαλάκι με τις φραουλίτσες που είχε στα μαλλιά της. Μετά συμφώνησαν να κάνουν από μέσα τους μία ευχή.

Έτσι, έπιασαν η μία το μικρό δάχτυλο της άλλης και είπαν: «ένα, δύο, τρία φλοκ». Και δεν τσακώθηκαν ποτέ. Αν όμως η μία έλεγε φλικ και η άλλη φλοκ, αυτό σήμαινε 2 πράγματα: ή δεν θα γινόταν πραγματικότητα η ευχή τους ποτέ ή θα τσακωνόντουσαν.

Με τον άκρατο λυρισμό που με διακρίνει φέρνοντας στο νου και στην ψυχή τέτοιες αναμνήσεις, αφιερώνω το «πιάσε κόκκινο» σε όλες όσες χάσαμε ή κερδίσαμε μία φίλη, σε όσες κλάψαμε ή γελάσαμε μαζί της, σε όλες όσες καταφέραμε να διασώσουμε μέσα μας την «αγνή φιλία» καθώς και σε όλες όσες είδαμε οι ευχές μας να γίνονται πραγματικότητα ή το παλέψαμε εν πάση περιπτώσει.

Αν και δεν άπτεται της φιλίας, αλλά του έρωτα – που δεν μας χαλάει καθόλου – αφιερώνω αυτό της Βίκυς:

«Πιάσε κόκκινο και μη ρωτάς, έρχομαι μαζί σου όπου πας …»

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τωρα οποτε λεμε κατι ιδιο ταυτοχρονα λεμε πιασε κοκκινο.δεν ηξερα ποτε γιατι αλλα μου ελυσες την απορια

ευχαριστω caprice

Τώρα μη γελάσετε αλλά εγώ πιάνω ακόμα κοκκινο και έχω συμφωνήσει με όλους να λέμε πάντα ᾽φλικ᾽ ενώ πλέκουμε τα δακτυλάκια ωστε να βγαίνει πάντα η ευχή!

Μου εμεινε και μενα η φράση "πιάσε κοκκινο" και παντα πιανω κατι σε κοκκινο οταν την πω :)

Το παρακάτω δεν το ήξερα παντως..

Domenica είπε:
Τώρα μη γελάσετε αλλά εγώ πιάνω ακόμα κοκκινο και έχω συμφωνήσει με όλους να λέμε πάντα ᾽φλικ᾽ ενώ πλέκουμε τα δακτυλάκια ωστε να βγαίνει πάντα η ευχή!
εγω το κανω ακομα με την κοπελα μου οταν λεμε κατι ταυτοχρονα

και μετα ευχη

Το λέμε και σημερα αν και έχει καιρό να μου συμβεί να πω κάτι ταυτόχρονα με κάποιον.

Πίσω
Μπλουζα