Πιο κοντα τα Λαπτοπια στο real gaming......

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.877
Αντιδράσεις
3.845
Ωραιο εργαλειο το παρακατω......

Εξωτερικη καρτα γραφικων για φορητο. :xm:

Απο την Fujitsu Siemens.

Tρεχει και το Crysis.

Στο 1.31' εχει και τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καρτας,λεει "Up to 470% more graphic power."

Fujitsu Siemens' Graphic Booster



fujitsu_siemens_graphic_booster_1.jpg


Θυμαμαι πριν απο κανα 5νταρι χρονια ειχα παει στον Γερμανο να του ζητησω εξωτερικη καρτα γραφικων για το pentium laptop μου .

-Δεν υπαρχει κυριε μου τετοιο πραγμα.

Νααααα ο Aardvark τωρα δικαιωνεται,παντα μπροστα απο την εποχη του........ :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Hype. Marchitecture mess. Πες το όπως θες, αλλά το όλο εγχείρημα είναι απλά "για τα μάτια του κόσμου."

470% παραπάνω επεξεργαστική ισχύς για κάρτα γραφικών, σχετικά με τι; Μα συγκριτικά με μια κάρτα γραφικών μη αυτόνομη.

Και πάλι θεωρητικά. Γιατί η διασύνδεση υπολογιστή και εξωτερικού κουτιού κάρτας γραφικών γίνεται με ταχύτητα PCI-E 1X. Οπότε μάπα το καρπούζι.

Ο υπολογιστής που το υποστηρίζει κάνει 1200 και βάλε ευρώ. Χωρίς το εξωτερικό κουτί το οποίο θα κάνει καμιά 500άρα.

Και φυσικά δεν μπορείς να επιλλέξεις πιά κάρτα γραφικών θα κοτσάρεις στο λαπτόπι σου. Μάλλον πρόκειται για την ATI 3870 ή 3850 και οι δύο εξαιρετικά αργές για τα σημερινά δεδομένα. Crysis τρέχει, αλλά πως το τρέχει.

Σήμερα ένα καλό λαπτόπι με 9600GT κοστίζει ακόμα και 800 ευρώ. Ποιός ο λόγος να τα σκάσεις χοντρά για ένα τέτοιο κατασκεύασμα;

Με τα ίδια λ7 πάρε ένα καλό desktop και ένα απλό λαπτόπι για όλες τις άλλες εργασίες εκτός από παιχνίδια. Λες και με το κουτί αυτό θα μπορέσεις να έχει φορητότητα.......

Καλή ιδέα, αλλά ήρθε σε μια εποχή που και δεν έχει κανένα νόημα και είναι εξαιρετικά ακριβή και είναι και αργή σε σχέση με άλλες λύσεις.

-------------------------EDIT-----------------------

Ξέχασα να αναφέρω ότι θέλει εξωτερική οθόνη, η εσωτερική του φορητού δεν μπορεί να συνεργαστεί με το κουτί.

Επίσης ΓΙΑΤΙ, ρωτάω ΓΙΑΤΙ όποιος θέλει να μας πείσει ότι οι μάπες που μας πασσάρει παίζουν το Crysis στις παρουσιάσεις της κακιάς ώρας που μας δείχνουν δείχνουν το εισαγωγικό video από το παιχνίδι και όχι πραγματικό in game video;

AVOID.........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και άμα χώσεις όλα αυτά τα έξτρα επάνω, παύει να είναι φορητός πλέον.

Οπότε γιατί να μην αγοράσεις από την αρχή ένα desktop και να σου κοστίσει και το 1/3 των χρημάτων; :D
 
Οποτε τα laptop συνεχιζουν να μην ειναι για gaming.Απο τη μια οι lite αναιμικες καρτες και απο την αλλη εχουμε ως προσφερομενη λυση PCi-E 1.0!!

Ελπιζω το ATI XGP να λυσει το προβλημα...
 
Μακάρι, αλλά η λύση που έπρεπε να ακολουθηθεί εδώ και καιρό είναι η δυνατότητα αλλαγής κάρτας γραφικών. Γίνεται; Φυσικά και γίνεται, πως νομίζετε ότι η κάθε built to order εταιρεία που διαθέτει φορητά μπορεί και δίνει το ίδιο φορητό με διαφορετικές κάρτες γραφικών;

Φυσικά, για να πουλάνε κομμάτια, κάτι τέτοιο δεν θα το κάνουν ποτέ.
 
Παντως,φαντασου Γιωργο καποιος να μην ειναι τοσο ψειρας οπως ησουν εσυ με την αναλυση των specs αυτης της λυσης,να δει το 470% και να πεταξει ενα σκασμο λεφτα...
 
Εννοειται οτι ουτε καν σκεφτομαι να ξοδεψω τοσα λεφτα για την αγορα του....... :D

Σαν ειδηση ειναι εντυπωσιακη,αλλη φαση να εχεις το κουκλι στο γραφειο σου συνδεδεμενο με εξωτερικο 1τερα σκληρο,εξωτερικο blu-ray recorder-kαι καρτα γραφικων και αλλη ενα χοντροκομενο case . :shake:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Παντως,φαντασου Γιωργο καποιος να μην ειναι τοσο ψειρας οπως ησουν εσυ με την αναλυση των specs αυτης της λυσης,να δει το 470% και να πεταξει ενα σκασμο λεφτα...
Πάνο δεν είναι και πολλοί που θα το κάνουν αυτό. Εγώ επιλέγω να έχω gaming laptop όχι γιατί το χρειάζομαι, αλλά γιατί έχω τρελλό κόλλημα με τους υπολογιστές. Δεν συμφωνώ με τη λύση του all-in-one.

Επαναλαμβάνω ότι gaming laptop = χαμένα λεφτά. Το παίρνουν μόνο οι τρελλά καμμένοι σαν και μένα και φυσικά μεγάλη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει οικονομικό πρόβλημα.

Οι κάρτες γραφικών είναι χαμηλότερα χρονισμένες για εξοικονόμιση ενέργειας και για αποφυγή υπερθέρμανσης, αλλά οι αναλύσεις 1280 Χ 800 δεν είναι και τόσο απαιτητικές σε επιδόσεις οπότε τραβάνε καλά.

Η παραπάνω λύση θα ήταν καλή σαν ιδέα, αν μπορούσες να είχες την οθόνη του φορητού σου και όχι εξωτερική. Επίσης θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει κάρτα γραφικών για το φορητό του με μορφή module που θα κλείδωνε κάτω από το μηχάνημα, όπως η μπαταρία, και θα είχε δικό της ανεμιστήρα, ενώ παράλληλα θα αποτελούσε ενσωματωμένο κομμάτι του μηχανήματος.. Εκεί μάλιστα. Με μια απλή κίνηση θα μπορούσες να αλλάξεις τη κάρτα γραφικών, ή να την βάλεις στην άκρη όταν δεν τη χρειαζόσουν.

Αλλά τι λέμε τώρα ε;
 
Συμφωνώ στο ότι τα laptops δέν είναι για (next-gen) gaming. Για emulation όμως σε συνδιασμό πάντα με την TV είναι πολύ βολικό, ιδιαίτερα άν έχει και HDMI για γρήγορο στήσιμο.
 
Έχω δοκιμάσει το δικό μου στην HDTV μέσω HDMI και τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα.

Για emulation, όποιοι μπορεί να τρέξουν κάτω από Vista, είναι αρκετά καλό. Φυσικά καλύτερο είναι το HTPC μου με το ασύρματο πληκτρολόγιο.

Για gaming στην native ανάλυση της tv δεν πάει καλά. Πράγμα αναμενόμενο άλλωστε μια και πολλά θα ζήταγα από μια 9600GT έτσι και αλλοιώς. Στην native ανάλυση του φορητού πάντως το Fallout III πάει σφαίρα.

Για ταινιάκια είναι ιδανικό. Εξαιρετικά αθόρυβο και εξαιρετικά διακριτικό στην παρουσία του στο σαλόνι. Και μόλις τελειώσεις το βουτάς και το πας αλλού αν δεν θες να το έχεις φάτσα - κάρτα όλη μέρα στα μούτρα σου.

Όταν αντικατασταθεί με νέο θα αντικαταστήσει με τη σειρά του το HTPC μου.
 
Aardvark είπε:
Ωραιο εργαλειο το παρακατω......Εξωτερικη καρτα γραφικων για φορητο. :xm:

Απο την Fujitsu Siemens.

Tρεχει και το Crysis.

Στο 1.31' εχει και τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καρτας,λεει "Up to 470% more graphic power."

Fujitsu Siemens' Graphic Booster


Ανάλογο "εργαλείο" έχει βγάλει και η Asus (δεν βρήκα το Link για να το βάλω).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρεις φωτο απο την εξωτερικη καρτα.

Κουκλι ειναι. :xm:

7rv03o2agi4rg7lq6oo8.jpg


nxx8tvflthc3c4bx66k9.jpg


8urv61tzwu3pj81c64ht.jpg
 
http://www.mxm-upgrade.com/

Εξαιρετικό site με απίθανες πληροφορίες για όποιον έχει κυριολεκτικά "καεί"!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα