Ποιας κονσόλας cartridge παίζει απροβλημάτιστα στο πέρασμα του χρόνου;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Ποιας κονσόλας το cartridge (κασσέτα) σας έχει κρατήσει στο πέρασμα του χρόνου και έπειτα από τόσα χρόνια δεν το βάζει κάτω και παίζει, είναι σκυλί που λέμε και λαϊκά;

Από την προσωπική μου εμπειρία πρέπει να πω ότι οι κασσέτες του Game Boy ήταν και είναι πραγματικά οι πιο ανθεκτικές στο χρόνο. Ποτέ δεν μου έκαναν "νερά" και αν κάτι πήγε στραβά με ένα φυσηματάκι έφτιαχνάν όλα.

Στη 2η θέση θα πω τις κασσέτες του Game Gear. Κάποιες παρουσίασαν προβλήματα και οξείδωση και το απλό φύσημα δεν ήταν αρκετό. Μπατονέτα, οινόπνευμα και πάμε για καθαρισμό.

Στην 3η θέση οι κασσέτες του Mega Drive και τέλος στην 4η θέση αυτές του SNES όπου με πολύ κόπο και βάσανα θα παίξουν.

Oχι μόνο οι παλιές κασέτες του Game Boy που έχω παίζουν όλες μια χαρά, αλλά και το Metroid 2 έχει τα saves μου ακόμα ανέγγιχτα. Μιλάμε για saves που γίνανε το 91-92.

Σαν δεύτερες θα έβαζα του N64, αν και είναι λίγο πιο πρόσφατες. Ωστόσο παίζουν όλες χωρίς φύσημα.

Και εγω Gameboy θα ελεγα ως πιο ανθεκτικες.Πραγματικα δεν νιωθουν τιποτα!! Εχω αλλαξει μπαταριες βεβαια σε καποιες αφου τα ειχαν φτυσει.

Βεβαια και οι Snes μια χαρα δουλευουν ολες μεχρι και σημερα δεν εχω κανενα προβλημα λειτουργιας και οσες ζοριζονταν με ενα καθαρισμα εγιναν αψογες και αυτες. Μονο μια εχει κλωτσημενες βιδες αλλα δουλευει , απλα εινα λιγο χαλαρη στο πιασιμο.

Αυτες που με απογοητευσαν ηταν οι κασσετες του Master system, και οι λιγες που μου ειχανε μεινει χαλασανε(ξεκολησαν οι επαφες μονες τους).

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά οι κασσέτες του N64 είναι φοβερές..

Μόνο αν κάποιος πραγματικά τις κακομεταχειριστεί και τις παρατήσει σε βρωμιά και υγρασία θα αποκτήσουν προβλήματα..

Επίσης αν δεν κάνω λάθος έχουν flash memory όσες κάνουν save στο cartridge..σωστά? Εννοώ δεν υπάρχει μπαταρία μέσα που θα τελειώσει και θα θέλει αλλαγή όπως πχ οι Snes..

Πίσω
Μπλουζα