Πολυ αργο το WinUAE σε 3d παιχνιδια

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.731
Ενω ειμαι ψιλοικανοποιημενος οταν παιζω με το WinUAE ακομα και παιχνιδια CD32, τα εχω βρει σκουρα με το Alien Breed 3d. Ειναι πολυ αργο και εφτασα σε ενα σημειο οπου λογω της ταχτυτητας ειναι τελειως unplayable. Μου φαινεται καπως παραξενο να εχω ενα προσφατο υπολογιστη που εν ετει 2023 δεν μπορει να σηκωσει την επεξεργαστικη δυναμη αυτου του παιχνιδιου, και φανταζομαι κατι κανω εγω λαθος. Κοιταξα λιγο σε αγγλοφωνα φορουμ αλλα ειχε κατι τεχνικες πληροφοριες και επιλογες με τα οποια δεν εχω ασχοληθει και απο τα οποια δεν καταλαβα τιποτα. Για παραδειγμα ενα ποστ ελεγε για vsync αλλα πουθενα δεν ειδα κατι τετοιο στις επιλογες. Καπου αλλου ελεγε να επιλεξουμε JIT αλλα αυτη η επιλογη ειναι ανενεργη. Αν μπορει ενας καλος ανθρωπος και πατριωτης να μου δωσει καποιες κατευθυνσεις??
 
Έχω το WinUAE 4.4.0, 64 bit.
Οι ρυθμίσεις μου:

WinUAE03.jpg

WinUAE02.jpg
Και:
WinUAE01.jpg

Και τρέχω το Alien Breed 3d μια χαρά. Α, και 8 MB Z2 Fast 2 MB Chip.
 
Δηλαδή πόσα fps περίπου?


τρέχω το Alien Breed 3d μια χαρά.
Δηλαδή πόσα fps περίπου?


Παίζει να το τρέχετε στα ίδια fps και απλά να έχετε διαφορετικά standards :icon_lol:

Γενικά τα First Person games στις Amiga τύπου Fears, Gloom, Alien Breed 3D, κλπ, είναι απελπισία και σε πραγματικό hardware αν μιλάμε για stock. Δηλαδή αν τα παίξεις σε μία stock Amiga 1200 ή CD32 θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή (κατα τα δικά μου standards). Μιλάμε για 10-15fps average σε low res. Oπότε αν κάνεις emulate ένα τέτοιο μηχάνημα, αυτό το frame rate θα δεις, ότι PC και να έχεις.

Δώσε στον emulator να κάνει emulate καλύτερο επεξεργαστή (68030 τουλάχιστον) ή δώσε του κατευθείαν να κάνει emulate το preset της Amiga 4000, ή κάτι τέτοιο. H 1200 stock δεν τραβάει.
 
Δοκίμασε τα παρακάτω:

---- στο CPU Emulation Speed -->Fastest Possible

---- στο Chipset --> Untick Cycle - Exact (και τα δύο).
 
Πίσω
Μπλουζα