Πολυscart για rgb?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας theoritikos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

theoritikos

RetroMasteR
Αντιδράσεις
128
Η απορία μου έχει ως εξής :

Έχω μια crt τηλεόραση που έχει δυο scart υποδοχές. Η μια από αυτές δέχεται RGB σήμα, και έχω δυο rgb καλώδια (snes, wii). Για να μην τα βάζω-βγάζω συνέχεια, υπάρχει πολυscart στο εμπόριο που να δέχεται rgb σήμα ή μπορώ να κάνω την δουλειά μου με ένα απλό που μπορώ να βρω παντού?

Ειναι trial and error. Μπορει να σου κατσει, μπορει και οχι...

Εμπειρικα θα σου πω οτι με πανω απο 4 υποδοχες δεν ειναι συνηθως πληρως καλωδιωμενο (οχι RGB δηλαδη).

Επισης αν το πολυσκαρτ διαθετει και composite εξοδο συνηθως δεν ειναι RGB...

Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις κάποια συσκευή που να έχει και ενισχυτή σήματος (με πρίζα και όλα τα σχετικά). Είχα θυμάμαι ένα τριπλό πολυscart απλό (δεν θυμάμαι αν υποστήριζε RGB, νομίζω ναι αφού σύνδεσα το PS2 μου επάνω) και όποια κονσόλα έβαζα επάνω μου έδιχνε τα γραφικά πιο μουντά και σκοτεινά.

Οπότε το πέταξα και αγόρασα ένα μηχανηματάκι που έχει 4-5 composite θύρες και μερικές S-video αλλά όχι scart (δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ να συνδέσω RGB) και βρήκα την υγειά μου. Λογικά θα υπάρχει κάτι παρόμοιο και με scart/RGB θύρες.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η hama βγαζει rgb splitter box το οποιο ειναι αξιολογο για τα χρηματα του. Το εχω δει Ελλαδα σε αρκετα καταστηματα, βρισκεται σχετικα ευκολα. Το προβλημα παντως ειναι να παρεις καποιο γενικευμενο scart box, πιθανοτατα δεν θα βγαζει rgb.

Χμμ, όπως το περίμενα.... Αυτό που ψάχνω είναι δύσκολο.

Αν πάρω κάποιο απλό πολυscart η εικόνα που θα βλέπω θα είναι υποδεέστερη?

Το rgb splitter της hama πόσο κοστίζει, και που μπορώ να το βρω? Αν πάω πχ στο ράδιο κατουμά θα το έχουν, ή πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο μαγαζί με καλώδια?

Με μια πολύ γρήγορη ματιά στο ebay για rgb splitter μου βγάζει αυτά τα αποτελέσματα http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=rgb+splitter&_sacat=See-All-Categories . Μου κάνει κάποιο από αυτά?

Εγω θα σου προτεινα αυτο. Εχω ιδιο εδω και 10+ χρονια και ειναι εξαιρετικο.

Αν θες καινουριο, ψαξε για scart rgb switch box στο ebay, εχει μερικα.

Eγω εχω δοκιμασει αρκετα. Το σημαντικο προβλημα ειναι οτι σε περιπτωση που δεν εχουν διακοπτακια επανω και εχεις συνεχεια συνδεμενα σε ολες τις θυρες μηχανηματα, τοτε τα signal βραχυκυκλωνουν. Δηλαδη εαν ολες οι θυρες σκαρτ (με RGB μεσα) εχουν και απο μια συσκευη επανω, η μια συσκευη "γεφυρωνεται" με την αλλη και εχεις διαφορες παρενεργειες.

Τελικα βρηκα ενα με 5 θυρες κι χρησιμοποιω, φυσικα με διακοπτη επιλογης ενεργοποιησης/απενεργοποιησης για καθε θυρα.

δεν χρειαζεται να τα ψαχνετε στο εξωτερικο σας διαβεβαιω οτι κυκλοφορουν και ελλαδα σε καταστηματα ηλεκτρονικων

Πίσω
Μπλουζα