Ποτέ Δεν Είναι Αργά - 1968

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.383
Αντιδράσεις
49.489
* Αποκλειστικά για τη retrofan που το ζήτησε... :)

Κοινωνικό δράμα του 1968 , σε παραγωγή και σκηνοθεσία Σπύρου Ζιάγκου και σενάριο Γιώργου Ολύμπιου. Πρωταγωνιστούν ο Βύρων Πάλλης , η Αφροδίτη Γρηγοριάδου , η Μιράντα Μυράτ , ο Λαυρέντης Διανέλλος κ.α. Η ταινία έκοψε 81.592 εισιτήρια και ήρθε 67η ανάμεσα στις 108 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Η γυναίκα ενός άσωτου δικηγόρου αποφασίζει να τον φέρει στον ίσιο δρόμο...

 

168759_1725578186729_1456643246_1810311_5952975_n.%20%20jpg


http://youtu.be/y0Nb3c885oE

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και πάλι :thanx2: :thanx2:

Μια ιστορία βγαλμένη από τα γαλλικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα :)

Ο άσωτος νέος που κατασπαταλά την οικογενειακή περιουσία στην πρωτεύουσα (πάνω από τους μισούς ήρωες του Μπαλζάκ ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία :) ) και η σοφή ηλικιωμένη γιαγιά (ενίοτε και θεία) που από τα βάθη της επαρχίας της αποφασίζει να τον φέρει στον ίσιο δρόμο υποχρεώνοντάς τον να παντρευτεί την καλή, όμορφη και συνεσταλμένη βαφτιστήρα - προστατευομένη - demoiselle de compagnie, η οποία πάντοτε ξερογλειφόταν στα κρυφά για το γοητευτικό, πρωτευουσιάνικο ρεμάλι :cool:

Η μεταφορά στην ελληνική ύπαιθρο ψιλοξενίζει γιατί, σ' αντίθεση με τους πύργους και τα οικόσημα της γαλλικής εξοχής, η Ελλαδίτσα μας δεν μπορεί να καυχηθεί για καμία κουλτούρα αριστοκρατίας στα βουνά και στους λόγγους της, εκτός αν μιλάμε για τα Επτάνησα.

Ωστόσο η ιστοριούλα δένει μια χαρά, ο Πάλλης δείχνει αρκούντως σκληρός και περιφρονητικός, η Γρηγοριάδου στα νερά της ως η φτυσμένη σύζυγος που αποφασίζει να μεταμορφωθεί σε κοσμική γόησσα για να κερδίσει τον ίδιο της τον άντρα και κοντολογίς η ταινία μου είχε κάνει ένα κλικ όταν την είχα δει (πάλι μόνο μια φορά :( )
 
Η παραγωγη της ταινιας πρεπει να ειχε μεγαλη οικονομικη στενοτητα, αν κρινω απο την πολυ κακη φωτογραφια και ηχοληψια.

Ο  σκηνοθετης Σπυρος Ζιαγκος (που ειναι επισης και ο φτωχος παραγωγος) πιθανον να διεπρεπε σε καποιο αλλο επαγγελμα αν το αποφασιζε (αυτο του περιπτερα, ας πουμε) αλλα στην σκηνοθεσια δεν υπηρχε περιπτωση να συμβει κατι τετοιο.

Παρ' ολα αυτα.....την ταινια την εχω δει πολλες φορες και παντα την απολαμβανω!

Υπεροχο δεσιμο αναμεσα στο πρωταγωνιστικο ζευγος Παλλη - Γρηγοριαδου και αρκετα πρωτοτυπο σεναριο για την εποχη. Παντα λατρευα τις ταινιες οπου η πρωταγωνιστρια αλλαζει στο τελος εμφανιση η χαρακτηρα. Με εξιταρει φοβερα κατι τετοιο. Στην προκειμενη περιπτωση μαλστα, η ηρωιδα τα αλλαζει και τα δυο προκειμενου να κερδισει τον αδιαφορο αντρα της.

Συμβαινει πολλες φορες λοιπον, μια ταινια που αντικειμενικα εχει πολλα τεχνικα και καλλιτεχνικα προβληματα να καταφερνει να μας κερδισει.

Εγω ας πουμε, αυτο το εχω παθει και με ολες τις ταινιες του Νικου Ξανθοπουλου. :)
 
Πίσω
Μπλουζα