Που μπορώ να βρώ μια Amiga 500 ;

Spartan_X

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
514
Αντιδράσεις
169
Γεία σας ... Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενώς Amstrad 6128 ( το οποίο ήταν το πρώτο μου computer πριν 22 χρόνια ).. και αποφάσισα να βρώ και το δεύτερο computer που είχα ( και δεν έχω πλέων... :( ), μία Amiga 500. Θα ήθελα όσο το δυνατών να αποφύγω το e-bay.. έχετε κάτι να προτείνετε ;
 
Απο καιρο σε καιρο, τοσο στις Αγγελιες εδω περα οσο και σε αλλα fora (πχ στο AmigaHellas.gr) εμαφανιζονται Amiga προς πωληση.
 
Καλή ερώτηση...

Αν δε θες ebay λοιπόν,είτε θα πρέπει να περιμένεις να μπει καμιά αγγελία εδώ μέσα (κι εγώ έτσι απέκτησα τις 2 δικές μου) είτε θα ψαχτείς σε κάνα άλλο site,είτε θα βρεις από τίποτα αγγελίες καμία,ώστε σε κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές,να μπορείς να την τσεκάρεις και κατά την παραλαβή της.

Εντάξει,είναι λίγο δύσκολο να βρεις από Ελλάδα πλέον,μια κι όσοι έχουν δεν τις δίνουν εύκολα,πόσο μάλλον να τη βρεις και σε καλή τιμή.

Πάντως στο ebay ομολογουμένως γίνεται χαμός,με τιμές συχνά-πυκνά εξαιρετικές !

(προ ολίγου καιρού είδα A500 να κλείνει στις 17 λίρες !!! )
 
Με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις, οσες φορές έχω δει να πωλείται Α500 στην Ελλάδα (είτε εδώ είτε σε άλλα sites), σχεδόν πάντοτε είναι γυμνή (μονο τροφοδοτικό και ποντίκι, χωρίς παιχνίδια και joystick) και το κόστος της είναι περίπου στα 60-70 ευρώ, ποσό "φεύγα" κατ'εμέ. Θα σου πρότεινα να έχεις το νου σου στο ΕΒΑΥ και στον πωλητή airey36 ο οποίος είναι πολύ αξιοπιστος και πάντοτε τις δίνει με μεγάλη προίκα (χειριστήριο και πολλά παιχνίδια, κάποια από αυτά boxed), άλλες φορές boxed στο ορίτζιναλ κουτί της, και σε τιμούλα Buy Now γύρω στις 30-35 λίρες + άλλες 35 μεταφορικά, σύνολο περίπου 75 ευρώ και είσαι έτοιμος να παίξεις. Πάντως εάν βρεις Α500 είτε εδώ είτε στο εξωτερικό, οπωσδήποτε ρώτα τον πωλητή τί revision είναι η μητρική. Καλό είναι να είναι rev 6a, ώστε με μικροπατέντα να έχεις 1ΜΒ chip ram χωρίς προσθήκη μνήμης στο trapdoor.
 
@ rygar: αυτο το "να εχεις 1ΜΒ τσιπ ραμ" σηκωνει τεραστια συζυτηση.

1) ειναι καλυτερο να εχει 1ΜΒ τσιπ, παρα 0,5 τσιπ και 0,5 φαστ? στα παιχνιδια που θελουν φαστ, τι γινεται?

2) Γιατι να κανει μικροπατεντα αφου υπαρχει επεκταση μνημης +0,5 στην trapdoor που την βλεπει ως τσιπ?

3) Αν κανει την πατεντα και βαλει το +0,5 πανω στην mo-bo, παλι δεν ελευθερωνει την trapdoor, γαιτι μετα οτι αλλο βαλεις στην trapdoor, ΔΕΝ το βλεπει.

4)ειναι πιο ευκολο να βρεις τα τσιπακια της μνημης, να βαλεις socket πανω στην πλακετα, να κολησεις τα τσιπακια, και να ρυθμισεις τα jumpers, ή απλα να βαλεις την μνημη στο trapdoor?

Υ.Γ. Εχω αμιγκα με 1ΜΒ onboard και ειναι μια χαρα, απλα δεν το προτεινω σε αρχαριους οπως ο φιλος που ψαχνει Α500.

Υ.Γ.2 Μηπως υπαρχει τροπος να δει περισσοτερη μνημη η Α500, με διαφορετικη ρυθμιση στα jumper JP7A , JP7B?

Υ.Γ.3 βαζοντας στην τραπντορ μιας απλης Α500 (ρεβ 6Α)με 0,5ΜΒ, μια μνημη +1ΜΒ απο Α500+, την βλεπει +0,5ΜΒ αντι για +1ΜΒ. Αυτο ρυθμιζεται?
 
Πίσω
Μπλουζα