Πράγματα σε αγαπημένες κωμωδίες που μας κουράζουν

tsimisde

RetroN00b
Joined
10 Ιουλ 2014
Μηνύματα
193
Αντιδράσεις
286
Είναι γεγονός ότι πολλές από τις κλασικές πλέον κωμωδίες της Ελληνικής τηλεόρασης, τις έχουμε δει ότι ολίγες φορές, έχοντας αφομοιώσει πλήρως τους διαλόγους, τις ατάκες, τις πλοκες των σεναρίων κτλ. Όταν όμως, έχουμε δει αναρίθμητες φορές τα ίδια επεισόδια, τους ίδιους χαρακτήρες, αρχίζουν να πέφτουν στην αντίληψη μας πράγματα τα οποία δεν βλέπαμε εξ' αρχής, πιθανόν προκύπτει από την ανάγκη να βρούμε κάτι καινούριο σε κάτι κατά τα λοιπά ίδιο, με αποτέλεσμα να αποκτούμε πιο κριτική ματιά.

Επομένως, αρχίζουν να φαίνονται και κάποια προβλήματα εκ των οποίων, κάποια θέλω να θίξω, σε αγαπημένες κατά τα λοιπά Ελληνικές κωμικές σειρές.

Πρώτο και βασικό, στην αγαπημένη σειρά "Της Ελλάδος Τα Παιδιά", μπορεί να είναι από τις σειρές οι οποίες με διασκεδάζουν σχεδόν πάντα όποτε την παρακολουθήσω, λέω όμως σχεδόν πάντα, για τον εξής έναν λόγο. Χωρίς να έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συμπαθή και πλέον αξιοσέβαστη αυτή ηθοποιό, πραγματικά μου φαίνονται ανυπόφορες κάποιες από τις σκηνές στις οποίες εμφανίζεται και ο χαρακτήρας Μπουμπού. Είναι το υφάκι, είναι ο τρόπος που μιλάει με εκείνη τη διαπεραστική φωνή, πραγματικά είναι από τα σημεία για τα οποία με ξενίζουν. Με άλλα λόγια, μπορεί να λέμε ότι ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων δεν ήταν ισάξιος με τον πρώτο, πολύ φοβάμαι όμως ότι τελικά, ούτε ο πρώτος ήταν τέλειος.

Σε ένα άλλο κλασικό και αγαπημένο σίριαλ θα πάω, αυτό είναι τα "Εγκλήματα". Πραγματικά, πολλές φορές, τις σκηνές που είχαν ως επίκεντρο την Κορίνα, δεν θα τις χαρακτήριζα απαραίτητα ευρηματικές και σπαρταριστές, πολλές φορές, έχω την εντύπωση ότι διαρκούν περισσότερο απ' όσο πρέπει, φορές φαίνεται ότι είναι αυτοσχεδιαστικές. Για παράδειγμα, δυο σκηνές που μου έρχονται κατά νου, είναι η σκηνή όπου η Κορίνα ανταμώνει με τον Αχιλλέα και εκείνη, τραγουδάει ένα παραδοσιακό κομμάτι, ο Αχιλλέας έχει πλαντάξει στο κλάμα, με καλεσμένες διάφορες φιλενάδες της, θαρρώ ότι ως σκηνή, δεν είχε κάτι να προσφέρει, μπορεί να βασίστηκε πάνω της αλλά, δεν ξέρω κατά πόσο βγήκε. Επίσης, η σκηνή όπου παριστάνει τη δασκάλα, διήρκησε περισσότερο απ' όσο έπρεπε, χωρίς να προσφέρει και παρά πολλά κατ' εμέ.

Εσείς, ποια θεωρείτε ως ελαττώματα σε αγαπημένες κατά τα λοιπά κωμωδίες;
 
Πίσω
Μπλουζα