Προβληματισμοι γυρω απο το Βιντεο...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Stratulator
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Stratulator

ΠαρταΟλας
Αντιδράσεις
1.706
Τις Βιντεοταινιες τις αγαπαμε γι'αυτο που ειναι,οχι γι'αυτο που θα ηταν. Αναρωτιεμαι ομως... Πως θα ηταν,αν ειχαν προσεξει λιγο παραπανω το Σεναριο η' την Σκηνοθεσια;; Αν ειχαν περισσοτερο "Budget" και χρονο;;(Θα μου πειτε οτι δεν θα ηταν βιντεοταινια τοτε...) Δεν θα κοιτουσαν στα "Ισα" τις "Κανονικες" και τους κατηγορους τους;;(που πολλες το κανουν...). Ολα αυτα σε συγκριση με τον τοτε και σημερινο Κινηματογραφο,που ειναι χαλια την τελευταια κυριως Δεκαετια οπως και την Τηλεοραση... Εχετε σκεφτει κατι παρομοιο για μια Βιντεοταινια;;...

Δεν καταλαβένω τι θέλεις να πείς. Μάλλον (αν κατάλαβα καλά) θέλεις να πεις πως θα ειταν η βιντεοταινία εαν ειχε εξελιχθεί σήμερα ,και αν ειχε φροντιστεί περισσότερο με το περασμα των χρονων.

Να σου θυμύσω κατι που μπορει να μην το ξέρεις, το καινουργιο ''Ροδα τσαντα και κοπάνα'' ειναι βιντεοπαραγωγή.Το αποτέλεσμα?

Δυφορούμενο. Για μένα μια ταινία σταθμός , για πολλούς άλλους αλλη μια πατάτα και κακή προσθήκη-συνέχεια (οπως θές πέστο).

Η γνώμη μου ειναι (και αναλογος πώς θα παει εισπρακτικά αυτή η 1η προσπαθεια) να αρχισουν ξανα οι βιντεοπαραγωγές, οπως το ενοεις εσύ ,έχω την αισθηση οτι κερδίζουν νέους φίλους.Αν κρίνω απο τα site και τα blogs που έχουν δημιουργηθει για αυτο το σκοπο, ποιοι σκοπό ?? Τη διαιόνιση του ελληνικού video στους φιλους του είδους.

Η βιντεοταινία αποτελει μια αντι-συμβατική μορφή ταινίας (του ελληνικού συνεμά) και αυτή η διαφορετικότιτα πηστεύω κεντρίζει ενα μεγάλο μερος του συμερινου κοινού.

Μέχρι χθες ήταν τον Stratulator που δεν τον καταλάβαινα , τώρα γίνατε δύο που δεν σας καταλαβαίνω με αυτά που γράφετε :P .

μερικες ταινιες ειχαν δυνατα σεναρια και μπορουσαν να γινουν πολυ καλυτερες απλα εγιναν βιαστικα φαντασου οτι σε 5 μερες γυρναγαν ταινια ομως ειλικρινα οι βιντεοκασετες του τοτε ειναι τα καλυτερα σηριαλ του σημερα οπως ειπε και ο τσακωνας σε μια συνεντευξη κοιτα ας πουμε αυτο το Trailer

ειναι απο τον μαχητη με τον σφετα πιστευω οτι αν το προσεχαν θα γινοταν πολυ καλη ταινια το σεναριο ηταν πολυ καλο αυτο ισχυει και για πολλες αλλες ταινιες απλα υπηρξε η λογικη να βγαλουμε οσο πιο πολλες οσο πιο γρηγορα τωρα που υπαρχει ζητηση επισης πιστευω οτι αν δεν εβγαιναν τα ιδιωτικα καναλια οι βιντεοκασετες θα κυριαρχουσαν ακομα για καποια χρονια

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θανο,αυτο εννοω,οτι και καλους Ηθοποιους ειχαν και εξυπνες ιδεες... Ομως οι περισσοτεροι τις εκριναν κακοπροαιρετα για την "προχειροτητα" τους, κατι που δεν συνεβαινε τοσο με κακες ταινιες του Κινηματογραφου...(γιατι ειχαν απο πισω επιδοτησεις και το Ε.Κ.Κ.). Ο Video80 ειπε κατι που μ'αρεσε για τις Βιντεοπαραγωγες... Τωρα που δεν υπαρχει Ελληνικη τηλεοραση, σηριαλ και οι ηθοποιοι ειναι ανεργοι,θα ηταν ευκαιρια ,εστω, μικρες εταιρειες παραγωγης να δοκιμαζαν κατι "διαφορετικο" απ'τα παλια...

και εμενα θα μου αρεσε να γινει αυτο αλλα ειναι δυσκολο απλα σκεψου οτι τωρα η ταινια θα μπει στο ιντερνετ πριν καν βγει καπου τοτε δεν γινοταν αυτο και ετσι δεν προκειται να βγαλει τα λεφτα της οποτε δεν θα μπει καποιος στον κοπο να επενδυσει σε αυτο

Εγω ειχα διαβασει σε ενα κουτσομπολίστικο περιοδικο κάπου το 2002, οτι ο Στάθης Ψάλτης ετοίμαζε μια νεα ταινια που θα έβγαινε μονο σε dvd με τιτλο "Άντρας το πρωι, gay το βράδυ" και θυμαμαι οτι στο συγκεκριμενο άρθρο έλεγαν οτι υπάρχει πιθανότητα ο,τι εκαναν με τις βιντεοκασσετες στα 80's να γινει με το dvd στην εποχη μας.. το ολο εγχείρημα παντως δεν υλοποιήθηκε ποτε.. γενικα η δικη μου γνωμη για τις βιντεοκασσετες ειναι οτι τις συμπαθω μονο και μονο επειδη αποτυπωνουν την Ελλαδα της δεκαετιας του 80 ως προς τη μοδα, το στυλ, τις ατάκες οπως το "έτσι και βασικά" και τη γενικοτερη αθωώτητα της εποχης.. απο κει και περα δε συμπαθω κατι παραπανω.. ουτε τους ηθοποιους που έπαιζαν σωρηδόν.. κατι "ηθοποιοι" που εμενα οι φατσες τους μου προκαλουν αποστροφη.... δε θελω να αναφερθω σε ονοματα.. ελαχιστες βιντεοκασσετες συμπαθω χωρις να σημαινει οτι μου αρεσουν 100%.. το παρακμιακο κλιμα που εκπεμπουν αρκετες βιντεοπαραγωγες νιωθω οτι με πνιγει.. και πιστευω πως αυτη ειναι και η κυριάρχουσα γνώμη...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω αν ειναι η κυριαρχουσα γνωμη, αλλα περιγραφει με ακριβη λογια και τα δικα μου συναισθηματα ως προς τις βιντεοταινιες, τα οποια ειναι κυριως αρνητικα :)

Πίσω
Μπλουζα