Προβλημα με NullDC

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Είπα - έστω και με καθυστέρηση αρκετών χρόνων :D - να ασχοληθώ λίγο με το Dreamcast [EDITED] . Τα αρχεία που έχω είναι με επέκταση CDI . Τα "καβάλησα" με το Deamon tools , αλλά το Chankast alpha 0.25 που χρησιμοποίησα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα στο συγκεκριμένο drive ούτε μπορώ να επιλέξω κατευθείαν τα αρχεία CDI ... Από την άλλη το NullDC 1.0.4 μπορεί και βλέπει κατευθείαν τα αρχεία CDI , αλλά μόλις επιλέξω κάποιο για να το τρέξω, κολάει ... Δεν ξέρω αν έχει σημασία , αλλά έχω WinXP Pro SP3 . Επίσης , έχω αντιγράψει το bios και στους δύο προσομειωτές .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πρώτον, τι ακριβώς εννοείς με το "κολλάει"; Κρασάρει ο εξομοιωτής; Κάτι άλλο, πχ σταματάει χωρίς να κάνει τίποτα;

Ας δούμε πρώτα αν έχεις στήσει στοιχειωδώς σωστά τον NullDC (ο οποίος κατηγορηματικά δουλεύει με το Shenmue). Τον Chankast πέταξε τον στα σκουπίδια, έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Αν θέλεις 2ο emulator, η λύση είναι ο Demul 0.57. Υπάρχει και ο Makaron αλλά απευθύνεται σε εμπειρότερους χρήστες.

Τρέξε λοιπόν τον NullDC, επέλεξε System->Start->No Disk

Πρέπει να εκκινήσει κανονικά το emulation της κονσόλας και να σε βγάλει στο κεντρικό της μενού. Συμβαίνει αυτό;

Επίσης αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς emulator, καλύτερα να ψάξεις για τα .gdi αρχεία που είναι εγγυημένα ακριβή αντίγραφα των GD-ROM και όχι τα .cdi που γενικά είναι "σφαγμένα" και κάποιες φορές έχουν και απρόσμενες ασυμβατότητες. Αυτά...
 
- Κολάει το πρόγραμμα και εμφανίζεται το αξιαγάπητο μύνημα των Windows που ρωτάει αν θέλω να στείλω μύνημα με τις λεπτομέρειες για να βρει η Microsoft τι συμβαίνει . Βέβαια η αλήθεια είναι πως από πίσω η κονσόλα συνεχίζει να τρέχει , αλλά με το που κλείσω το παράθυρο των Windows , κλείνει και αυτή .

- Δοκίμασα και το System->Start->No Disk , αλλά και πάλι κολάει :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι παλιά μου έβγαζε και εμένα ο NullDC το ίδιο μήνημα αλλά κάτι είχα κάνει και έφτιαξε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι τι ακριβώς ήταν.

DirectX και τελευταίοι drivers είναι εγκατεστημένοι;
 
Για να προλαβω καποια τυχον "παρεκτροπη" να θυμησω οτι δεν επιτρεπεται να μιλησουμε για παρανομα isos κτλ

Αν ο NullDC σου κολλαει, ο συγγραφεας του εχει καποια tips στην homepage του emulator στη Google
 
Πίσω
Μπλουζα