Προβλημα σε οθονη Dell Inspiron

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
H κοινως: Αν εχεις τυχη διαβαινε.. :(

Σημερα διαπιστωσα οτι το DELL Inspiron 1545 ειχε την διαθεση να παιξει το arcade παιχνιδι Scramble. Η τουλαχιστον ετσι δειχνει αν δωσετε βαση στα βουναλακια που εχουν δημιουργηθει στο κατω μερος της οθονης. Απο την μια μερα στην αλλη, και χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο τα εμφανισε, λες και ειχε φαει κοπανημα η οθονη χωρις κατι τετοιο να εχει συμβει. Το Dell ειναι το μηχανημα που δεν εχει δουλεψει σχεδον καθολου σε σχεση με την αρμαδα των Acer που εχω, και ειναι παντα καρφωμενο στο σαλονι μηδενιζοντας το ποσοστο κακομεταχειρισης απο συνεχη μεταφορες. Ετσι με αφησε αφωνο σημερα το πρωι οταν διαπιστωσα οτι εχει μονιμους "λεκεδες" στην οθονη.

picture.php


Μετα απο ολα αυτα το μονο που εχω να πω ειναι οτι τα ηθελα και τα επαθα επιλεγοντας το συγκεκριμενο, μιας και ενω η λειτουργια του ειναι εντελως νορμαλ και οχι στα επιπεδα κανιβαλισμου που υποκεινται ολα τα Acer καθημερινως, αυτο σημειωσε προβλημα. Ετσι στο θεμα ποιοτητας με αφηνει ουσιαστικα απογοητευμενο και σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναποκτησω Dell στον αιωνα τον απαντα. Θα το εχω υπο παρακολουθηση αν και πιστευω οτι λιγα ψωμια εχει η οθονη πλεον. Και θα σκεφτω πολυ για το αν αξιζει η αντικατασταση της οθονης μιας και απο μια ματια που εριξα παει κανενα 100αρι $ για μια καινουρια.

Ξερω οτι δεν ειναι κατι δραματικο μιας και σιγουρα πολλοι θα εχουν ζησει μεγαλυτερες και πιο πολυεξοδες βλαβες, αλλα απλα σε συγκριση με την μηδαμινη του χρηση και σε οτι με εχουν συνηθισει τα τερατα της Acer το θεωρω απαραδεκτο, και μετανιωσα που το επελεξα ως εναλακτικη λυση. Οποτε για μενα πλεον.. Dell sucks bigtime..

P.S. Αυτος ο μηνας δεν με παει με την καμια. Ενα νεκρο Acer Extensa απο δικια μου βλακεια, και ενα προβληματικο Inspiron απο κατασκευαστικη και ποιοτικη αστοχια της Dell. Και ειμαι ακομα στα μισα του μηνα! :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το εχω παθει αυτο με δυο διαφορετικες περιπτωσεις. Χτυπημα στην οθονη, και εισοδος υγρων μετα απο καθαρισμο. Στα καλα καθουμενα το επαθες; Υπαρχει περιπτωση να ειναι γνωστοποιημενο προβλημα της σειρας. Μιλα με το τεχνικο τμημα της Dell για περισσοτερες πληροφοριες.
 
Φίλιππε δεν είναι στην εγγύηση? Και αν δεν είναι, δεν μπορείς να το κυνηγήσεις με κάποιο τρόπο?
 
Δεν ειναι απο καθαρισμο μιας και συνηθως βαζω πανι απο γυαλια και με ενα ιχνος απο azax επανω τους. Και αυτο εγινε τουλαχιστον μια εβδομαδα πριν. Απο την μια μερα στην αλλη ετσι ξαφνικα απλα τα εμφανισε.

Για εγγυηση Shock, μιας και το εχω φερει απο Αμερικη δεν ξερω τι ισχυει και τι παιζει με τα εδω δρωμενα. Δεν ειμαι fan των εγγυησεων και εχω την ταση να τους βγαζω τα ματια εγω παρα καποιος αλλος που ισως δεν ξερει και την τυφλα του. Μιας και ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα κοιταξουν να ριξουν την ευθυνη σε κακη χρηση (οποτε και σε μη καλυψη εγγυησης) δεν με εμπνεει και πολυ να ριξω κυνηγι για να το φτιαξουν.

Πιθανοτατα θα το αφησω να δω που θα παει (αν μεινει εκει, η φτιαξει, η γινει χειροτερο), και αν γινει το χειροτερο, ισως να σκεφτω να αλαξω την οθονη (που σε αυτη την περιπτωση περισσοτερο ψηνομαι για να δωσω κατι παραπανω και να παρω ενα αλλο Acer, παρα να τα πεταξω στο Dell).
 
Philvr αυτό που έχει πάθει η οθόνη σου στο λαπτοπ το έχω πάθει και εγώ (ακριβώς όπως στην φώτο σου) σε flat τηλεόραση άλλα και σε laptop παλιότερα.

Μπορεί να μην φταίει η Dell λόγω κακής ποιότητάς του λαπτοπ άλλα το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο δεν έχει καλή τάση και το λέω αυτό γιατί το έψαξα λίγο μετά απο τις δυο συσκευές που είχα και χάλασαν με το ίδιο πράγμα και τελικά μου είπαν όλοι (οι γνωστοί μου που ρώτησα οι οποίοι είναι ηλεκτρονικοί και τεχνικοί υπολογιστών) το ίδιο πράγμα ότι δλδ αυτή η απότομη αλλαγή της τάσης του ρεύματος δημιουργεί αυτές τις κηλίδες οπού σίγα σίγα εξαπλώνντε στην οθόνη και είναι καμμένα pixel.

Όταν το άκουσα αυτό είπα ότι ξέρω ότι τα καμμένα pixel είναι σαν τελιτσες και όχι έτσι σαν σκιές και μου είπαν ότι αυτές είναι άλλου τύπου καμμένα pixel απο απότομη τάση ρεύματος που δημιουργεί υπερβολική θερμότητά στις οθόνες και μου είπαν να βάλω ειδικά πολυμπριζα οπού έχω συσκευές H/Y η' ΤV τα οποία να έχουν προστασία κατά της τάσης του ρεύματος.
 
Phil η εγγύηση πρέπει να ισχύει κανονικά. Λογικά δεν χρειάζεσαι καν την απόδειξη, το βρίσκουν από το serial number.

Κάλεσε και πες μας. Δεν χάνεις τίποτε.

BTW μια γνώμη σαν και τη δικιά σου έχω με τα "Ελληνικά" φορητά. Αλλά τελικά είναι στο κομμάτι που θα πέσεις. Παράλληλα το πρώτο μου Fujitsu συνεχίζει ακάθεκτο στον 4ο χρόνο της ζωής του ενώ πίστευα ότι δεν θα βγάλει μήνα έπειτα από το τέλος της εγγύησης (είχε ένα χρόνο).

Τι να πεις; Εύχομαι η γκαντεμιά σου να σταματήσει εδώ.....
 
εμενα εχει παρει η κοπελα μου ενα dell σε ροζ (χααχα καλο) 1 χρονο τωρα και ειναι πολυ ευχαριστημένη σε σχεση με κατι αλλα που ειχε πριν .. δες για εγγύηση φίλε μου..κρίμα είναι να είναι έτσι
 
Ο δικός μου 1545άρης ουδέποτε μου παρουσίασε τέτοιου είδους προβλήματα. Μια χαρά μηχάνημα είναι.

Προφανώς πέσατε και οι δυό σας σε ελαττωματικά laptops.

Άλλωστε εγώ ελάχιστα χρησιμοποιώ την εσωτερική LCD. Με βολεύει περισσότερο να δουλεύω το laptop με μια εξωτερική οθόνη TFT.
 
Ναι Phil, τελικά τι έγινε με το μηχάνημα;
 
Πίσω
Μπλουζα