Προς Συλλέκτες Vectrex...Έρευνα για δημιουργία reproduction Overlays

Plink

RetroMasteR
Joined
26 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
12
Μαζί με διάφορους άλλους συλλέκτες στο rec.games.vectrex συζητάμε εδώ και καιρό τη δυνατότητα δημιουργίας κάποιων overlays, τουλάχιστον των πιο σπάνιων, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να απολαύσουν τα αγαπημένα μας παιχνίδια όπως τους αρμόζει.

Το όλο εγχείρημα έχει βασική προϋπόθεση το να μην υπάρξει κερδοσκοπία, ότι γίνει θα γίνει με σκοπό να βοηθήσει τους συλλέκτες και η τιμή των overlay θα καλύπτει μόνο το κόστος δημιουργίας/αποστολής τους...δεν θα βγει κέρδος για κανέναν!!

Μετά από μια μικρή έρευνα που έγινε σε συνεργασία με τον Kristof Tuts, ο οποίος έχει δημιουργήσει εξαιρετικής ποιότητας overlays για τα παιχνίδια του, καταλήξαμε ότι μάλλον, τουλάχιστον για αρχή, είναι εφικτό να κατασκευαστούν μόνο 4 overlays.

Αναφορικά με το κόστος, ο στόχος μας είναι να μην ξεπεράσει η τελική τιμή ανά overlay τα 7-8 ευρώ, ωστόσο λάβετε υπόψην ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κόστος, απλώς σας δίνω μία εκ των έσω εκτίμηση για να ξέρετε που περίπου βαδίζουμε.

Τώρα, ήρθε η στιγμή να δούμε το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους φίλους του Vectrex. Το πρώτο βήμα είναι η ψηφοφορία για να καταλήξουμε στο ποια θα είναι αυτά τα 4 overlays και παράλληλα να δούμε πόσα περίπου άτομα θα αγόραζαν αυτά τα overlays, ώστε να αποφασίσουμε αν έχει νόημα να γίνει η όλη επιχείρηση (δεν θα έχει νόημα αν μας μείνουν αμανάτι τα μισά overlays).

Όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά σας παρακαλώ αφιερώστε 2 λεπτάκια από το χρόνο σας και στείλτε στην παρακάτω διεύθυνση ένα email

survey(at)vectrex.co.uk

αντικαταστήστε το (at) με @

με μια απάντηση στην παρακάτω ερώτηση:

(1) Αναφέρετε έως τέσσερα παιχνίδια του Vectrex για τα οποία θα θέλατε να δημιουργηθούν καινούργια overlay (οι επιλογές σας μπορεί να είναι από τα officially released παιχνίδια ή από homebrew που δεν κυκλοφορούν πια). Οι επιλογές σας θα πρέπει να είναι με σειρά προτεραιότητας.


Οι απαντήσεις θα πρέπει να αποσταλλούν έως τις 6 Ιουνίου το αργότερο.





(φυσικά το μήνυμα που θα στείλετε να είναι στα αγγλικά :p )

όσοι θέλουν να δουν τα overlays ..εδώ υπάρχει ένα ωραίο flashaki

http://www.vectrex.biz/Overlays.swf

Αν πάλι δεν θέλετε για κάποιο λόγο να στείλετε email, στείλτε ενα πμ σε εμένα ή απαντήστε εδώ και θα μεταφέρω εγώ τις προτιμήσεις σας ;)

ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, τα νέα έρχονται γρήγορα...

φαίνεται ότι τελικά ίσως είναι εφικτό να γίνει μια παραγωγή για 8 overlays..περιμένουμε κάτι προσφορές από ένα εξειδικευμένο print shop...

Επομένως, όσοι θέλετε να συμμετέχετε στην "έρευνα" μπορείτε να επιλέξετε από 4 έως 8 overlays

Υ.Γ. παρακαλώ τους mods να μην ενσωματώσουν αυτό το ποστ με το προηγούμενο. Το έκανα σκόπιμα ξεχωριστά για να το διαβάσουν και όσοι ήδη διάβασαν το θέμα ;)

ευχαριστώ
 
Καταπληκτική ιδέα ! It was about time !

Λοιπόν η wish list μου έχει ως εξής :

- Star Castle

- Mine Storm

- Flipper Pinball

- Fortress of Narzod

- Star Hawk
 
Μιας και τα έγραψα στο amigahellas τα κάνω copy&paste και εδώ, καθώς νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να δείτε τη διαδικασία που σχεδιάζουμε να ακολουθήσουμε για τη δημιουργία των overlays...

Το θέμα είναι εδώ...

http://www.amigahellas.gr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=2515&post_id=32714#forumpost32714


Πρόκειται για προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν αρκετοί από τους γνωστούς developers στο χώρο του vectrex και η ποιότητα θα είναι άκρως επαγγελματική, και προσωπικά το αποτέλεσμα που θα πάρουμε το θεωρώ καλύτερο από τα original overlays.



Δεν ξέρω αν έχει τύχει να δεις κάπου το Vectrexians του Kristof tuts και το overlay που έφτιαξε, αλλά είναι εντυπωσικότατο.


 


Η διαδικασία που σχεδιάζουμε να ακολουθήσουμε είναι η παρακάτω:


 


Scanarisma των αυθεντικών overlays (αυτό είναι το κομμάτι που έχω αναλάβει εγώ μιας και έχω ολοκληρωμένη την πλήρη σειρά των παιχνιδιών!)



Vectorization των εικόνων, δηλαδή μετατροπή των σκαναρισμένων εικόνων σε αρχεία vector με πολλαπλά layers (4 ή 5).



Στη συνέχεια θα γίνουν 4 ή 5 εκτυπώσεις, κάθε χρωματικό layer ξεχωριστά. (αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα, καθώς στα αυθεντικά overlays δεν είναι όλα τα σημεία απόλυτα διαφανή)



Τέλος, τα layers ενοποιούνται και κόβονται.


 

 


Όπως είπες Τάκη, το Minestorm είναι σίγουρα ένα από αυτά που θα γίνουν, όπως λογικά και τα Star Castle και Pole Position που είναι τα πιο σπάνια/ακριβά από τα officially released παιχνίδια.



Όσο για τα homebrew, αυτό προσπαθούμε τώρα να κανονίσουμε.



Προτού προχωρήσουμε σε τέτοια κίνηση, θα πρέπει να έχουμε τη συγκατάθεση των δημιουργών αυτών των παιχνιδιών.


 

 


αυτά προς το παρών
;)

 


ελπίζω σύντομα να έχουμε εξελίξεις..
 
Πίσω
Μπλουζα