Πρόβλημα ήχου σε φλίπερ (Eight Ball Deluxe-Bally 1981)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tzef13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tzef13

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Έχω εγγραφεί κάμποσο καιρό στο forum και διασκεδάζω τον ελεύθερο μου χρόνο ταξιδεύοντας :o ,σε μερικά απο τα projects ανακατασκευών ή κατασκευών απο την αρχή, των μελών. Θα ήθελα να παραθέσω και εγώ το πρόβλημα μου ,επισυνάπτοντας μερικές φωτογραφίες από τα "μηχανάκια" μου. Το πρόβλημα που έχω είναι ο ήχος. Στην αρχή όταν το πήρα (Φλεβάρης του '15) ο ήχος ήταν βραχνός αλλά διακριτός και εφόσον δεν με κάλυπτε, το σκάλισα και εν τέλει δεν ακούγεται τίποτα. Έπειτα από πολύ διάβασμα και εδώ και στα αμερικανάκια, αποφάσισα να μην το ξαναπαλέψω και να ζητήσω βοήθεια απο κάποιον που γνωρίζει και εχει βαλει χέρι με επιτυχία σε τόσο παλιό μηχάνημα. ;) Να έρθει, να το εκτιμήσει, και να κάνουμε αν και ότι γίνεται. Λοιπόν το φλίπερ όπως λέει και ο τίτλος είναι το eight ball deluxe του 1981 (έχει από τις πιο ωραίες βιτρίνες πιστευω το συγκεκριμένο :coolglasses: ) και τα νανάκια δίπλα είναι ένα Pacman, ένα Tetris και το ακριανό είναι ηλεκτρονικό φλίπερ που δεν μου αρέσει και ψάχνω κάθετο παιχνίδι.

Προβολή συνημμένου 143968 Προβολή συνημμένου 143969 Προβολή συνημμένου 143967

Στο προβλημα σου δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα δεν γινετε να μην ποσταρω βλεποντας της φωτογραφιες που ανεβασες:dribble: Πρωτον αν αυτος ο χωρος ειναι δεικος σου για την παρτη σου δηλαδη να αραζεις και να γουσταρεις μονος η με φιλους εισαι πολυ τυχερος και να σαι γερος να τον χαιρεσαι φιλαρακι και δευτερων χιλια μπραβο που εχεις το Pacman το κορυφαιο παχνιδια ολων των εποχων δηλαδη και επισης χιλια μπραβο που εχει και Darts στον τοιχο που πραγματικα τα εχω μεγαλη τρελα και ασχολουμαι καθημερινα.Αμερικανικο μπιλιαρδο δεν γουσταρω αλλα παιζω φανατικα γαλλικο οποτε αν μεσα σαυτον τον χωρο υπαρχει και γαλλικο μπιλιαρδο δεν με νοιαζη που εισαι αλλα θα ρθω θα σε κλεψω το κλειδι θα βαλω και ενα ραντζο να κοιμαμαι και θα ξεχειμωνιασω εκει μεσα :D :P Μπραβο και παλι :thumb:

Δεν έχω ιδέα από φλίπερ αλλά από όσο γνωρίζω έχουν πλακέτα για τον ήχο. Αυτή σκάλισες;

Oταν λες "σκαλισες" τι εννοεις?τι ακριβως πειραξες στην πλακετα?φωτο μπορεις να βαλεις?

Ένας φίλος από fb ασχολείται με κατασκευές και επισκευές τέτοιων μηχανημάτων. Επικοινώνησε μαζί του για να το φτιάξετε και να το χαίρεσαι πάλι!!!

https://www.facebook.com/vassilios.tzivelekis

Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα σχόλια. Όταν λέω σκάλισα..άνοιξα, κούνησα βύσματα και γενικά δεν ξήλωσα τίποτα. Είναι ήδη σε κατάσταση δύσκολη και ηλικιωμένο..ένας άσχετος του λείπει να το αποτελειώσει. Όταν κατέβασα και το manual και το εκτύπωσα έκατσα και διάβασα..πείραξα και τις ρυθμίσεις από ένα κουμπι ελέγχου που έχει, οι οποίες αν και αμερικανιά δεν είναι εύκολες, εκεί κατάλαβα οτι πρέπει να σταματήσω και να απευθυνθώ σε κάποιο γνώστη. Σας παραθέτω φωτογραφίες με τη "βιτρίνα" του ανοιχτή και το playfield σηκωμένο. (Η πλακέτα που είναι μόνη της είναι του ήχου) 12170215_10153636442325270_1058962823_n.jpg

12166391_10153636441610270_1545635347_n.jpg

12167801_10153636442350270_1907539641_n.jpg

12167854_10153636441660270_260334320_n.jpg

Για πες απο που κατεβασες το manual και τι πειραξες ακριβως...πανω στην πλακετα του ηχου υπαρχει ενα test button-το πατησες?το προβλημα σου ειναι μαλλον χαλασμενοι πυκνωτες...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και αυτο είχα πατήσει..και τα βύσματα που καταλήγουν οι πλεξούδες.δεν ακούγεται τίποτα,αλλά το ηχείο δουλεύει..ακούγεται αυτός ο ήχος που κάνει ένα αναμμένο ηχείο στη διαπασόν χωρίς να παίζει κατι..

Πίσω
Μπλουζα