Πρόβλημα ανάγνωσης δίσκων σε PS2 slim!

eMoRdreD

RetroN00b
Joined
3 Ιουλ 2010
Μηνύματα
16
Αντιδράσεις
0
Γειά χαρά, διαθέτω ένα modded ps2 slim SCPH70004 το οποίο παρουσιάζει πρόβλημα στην ανάγνωση δίσκων (τόσο στα original όσο και στα backup τους). Πότε μπορεί να λειτουργεί κανονικά και πότε να δυσκολεύεται να διαβάσει τους δίσκους (με αποτέλεσμα να κολλάει).

Αποφάσισα να αντικαταστήσω το laser και έτσι αγόρασα ένα full block με το laser PVR-802W. Αφού εγκατέστησα το block και άνοιξα το PS2, παρατηρώ πως δεν τροφοδοτείται το μάτι του laser (με αποτέλεσμα να μη διαβάζει κανένα δίσκο). Το ένα μοτέρ μεταφέρει το στο κέντρο του δίσκου, το μάτι κινείται μεν πάνω κάτω ΑΛΛΑ δεν γίνεται ποτέ κόκκινο (=υποθέτω πως ή δε δίνεται η σωστή τάση ώστε να λειτουργήσει, ή είναι ελαττωματικό) με αποτέλεσμα να μη δοθεί εντολή να ξεκινήσει το μοτέρ που περιστρέφει τον δίσκο.

Είμαι τεχνικός υπολογιστών και πήρα τις σχετικές προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση του laser block, ώστε να μην προξενήσω ζημιά στο ανταλλακτικό. Θέλω να πώ πως ήξερα τι έκανα, αλλιώς δεν θα το επιχειρούσα.

Να σημειώσω πως ούτε η mobo έχει πρόβλημα, ούτε τα ribbons των συνδέσεων. Το δικό του block λειτουργεί και δίνεται τάση το ματάκι (...ανάβει κόκκινο :D ). Επίσης είχα καθαρίσει το original lens και λειτούργησε με επιτυχία για λίγες ώρες, προτού κρίνω αναγκαία την αντικατάστασή του.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1)Το ανταλλακτικό που αγόρασα (ήταν νέο) είναι ελαττωματικό?

2)Το ανταλλακτικό είναι ΟΚ αλλά χρειάζεται να ρυθμίσω το voltage του laser?

Αν ξέρει κάποιος κάτι επι του θέματος ας μιλήσει! Μην στείλω πίσω τσάμπα το ανταλλακτικό δίχως να υπάρχει λόγος.
 
Χμ....μετά από συνομιλία με φίλο ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό, από ότι φαίνεται για να λειτουργήσει το laser χρειάζεται να αφαιρεθεί η αντιστατική ένωση όπως φαίνεται και στην εικόνα.

PSTwo802Laser_Antistatic_point.jpg
PSTwo802Laser_Antistatic_point.jpg

Αύριο θα γίνει η αφαίρεση και επανεγκατάσταση και...ίδωμεν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν δε βγάλεις άκρη και μένεις στην Αττική, έχω γνωστό ηλεκτρονικό που έχει εμπειρία στις επισκευές οπτικών οδηγών.
 
Thanks dr_slump, τελικά αυτό ήταν, έπρεπε να αφαιρεθεί η κόλληση/αντιστατική ένωση. Τώρα διαβάζει σαν καινούργιο αθόρυβα και απρόσκοπτα :D

Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, θα πάρω και ένα 2ο block να υπάρχει στην άκρη για το μέλλον!
 
μια 2η κεφαλή είναι πάντα καλή επένδυση, έχω πάρει και εγώ μια backup για τα fat μου αν και δεν έχουν πρόβλημα... καλύτερα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
 
eMoRdreD είπε:
Thanks dr_slump, τελικά αυτό ήταν, έπρεπε να αφαιρεθεί η κόλληση/αντιστατική ένωση. Τώρα διαβάζει σαν καινούργιο αθόρυβα και απρόσκοπτα :D Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, θα πάρω και ένα 2ο block να υπάρχει στην άκρη για το μέλλον!
Μια χαρά ! :cool:
 
Είχα φάει και εγώ κόλλημα όταν αντικατέστησα στο δικό μου FAT την κεφαλή! Με αρκετό googling βρήκα οτι έπρεπε να αφαιρεθεί η κόλληση. Απο τότε άλλαξα άλλες 2 φορές το laser. Γενικώς τα backups φθείρουν την κεφαλή περισσότερο απο το κανονικό, ανάλογα και με το media brand.
 
το πρόβλημα είναι ότι οι κεφαλές του εμπορίου 90% είναι μαϊμούδες και όχι αυθεντικές... έτσι κρατάνε ακόμα λιγότερο από την αρχική...
 
Έχεις απόλυτο δίκιο keropi. Ευτυχώς μετά την τελευταία αλλαγή, κατέληξα στη λύση του δίσκου με network adapter. Εκ τοτε καμία αλλαγή χεχε.
 
Πήγα σήμερα να δοκιμάσω ένα CD-R audio στο PS2 και μετά από μερικά περίεργα γρατζουνίσματα κατά την ανάγνωση, το CD απλά δεν έπαιζε. Από περιέργεια το δοκίμασα στα MultiMega και Saturn και μια χαρά.

Έχει κάποιο θέμα το PS2 με τα αντεγραμμένα audio;
 
Πίσω
Μπλουζα