Πρόβλημα με κάρτες μνήμης.

asemnos

RetroActive
Joined
11 Ιαν 2010
Μηνύματα
394
Αντιδράσεις
3
Έχω ενα πρόβλημα με το γέρικο PS μου. Δεν μου αναγνωρίζει καμία απο τις κάρτες μνήμης, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω save. Έχω 3 κάρτες, 2 official και 1 3rd party. Αξιοσημείωτο είναι οτι οτι με την μια απο τις δύο official (μαύρη), δεν μου αναγνωρίζει καν το χειριστήριο. Με τις υπόλοιπες συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχουν. Το έλυσα να ρίξω μια ματιά αλλά δεν κατάλαβα κάτι. Έχεις κανείς καμιά ιδέα?

p.s.: θέλω να παίξω Ronin Blade.. Το game είναι αριστούργημα.
 
Και στις 2 θύρες, τα ίδια προβλήματα σου παρουσιάζει;
 
Ναι, και έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με χειριστήρια - μνήμες..
 
Αν θυμάμαι καλά η πλακέτα με τις υποδοχές για τα χειριστήρια και για τις κάρτες μνήμης είναι ξεχωριστή απο το υπόλοιπο motherboard. Προσπάθησε να τη βγάλεις και κοίτα προσεκτικά κάτω απο αρκετό φως μήπως κάποια κόλληση απο τις υποδοχές έχει χαλαρώσει απο τον καιρό (βασικά απο το βάλε-βγάλε). Επίσης κοίτα για ραγίσματα στην πλακέτα γύρω απο τις υποδοχές.
 
Σε εμενα, ειχανε βρωμισει τα pins απο τις καρτες μνημης και δεν τις διαβαζε το ps1 σωστα. Βαλτες σε αλλο ps1/ps2 να δεις αν ειναι 100% ενταξει.

Υγ. Μην εμπιστευεσε τις 3rd παρτυ μνημες! Απειροελαχιστες ηταν καλες, οι περισσοτερες τα εφτυναν ξαφνικα και απροειδοποιητα!
 
Συμφωνο με τον Getta Robo. Μπατονέτα και οινοπνευμα και καλο τριψιμο στις επαφες από τις καρτες μνήμης και του PSΧ (Eσωτερικα)
 
Προς το παρόν βολεύτηκα και έπαιξα το παιχνίδι στο PS3 αλλά -καταλαβαίνετε-, άλλη αίσθηση να παίζεις στην "κανονική'' κονσόλα. Σήμερα θα ασχοληθώ περισσότερο, θα το ξαναανοίξω και θα καθαρίσω και τις επαφές.
 
Κοιταξε επισης μηπως δεν "καθονται" καλα οι μνημες μεσα στο ps1 και δεν κανουν καλη επαφη. Ειχα ξεβιδωσει και ξαναβιδωσει μια μνημη και ετσι εστρωσε.
 
Fail, δεν έγινε τίποτα δυστυχώς. Πάμε για άμεση αντικατάσταση.
 
Πίσω
Μπλουζα