Πρόβλημα με 6128..

michpan

Retro Member
Joined
15 Μάρ 2009
Μηνύματα
183
Αντιδράσεις
20
Καλησπέρα παιδιά, σαν πιο ειδήμονες στο θέμα, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι.. Πήρα πρόσφατα έναν 6128 φθηνό από γαλλία (μόνο τον computer). Εχω ήδη έναν άλλον με έγχρωμη οθόνη αλλά ήθελα να τον συνδέσω με το modulator που έχω στην οθόνη στο σαλόνι. Δυστυχώς ενώ ανάβει, στην τηλεόραση φαίνεται μόνο μία άσπρη εικόνα ενώ και στην οθόνη του amstrad που τον σύνδεσα δείχνει παράσιτα και η εικόνα τρεμοπαίζει..

Πάει για πέταμα όπως είναι; Τι λέτε; Υπάρχει ελπίδα;

Μιχάλης
 
Βάλε μια φωτό της οθόνης. Επίσης, πάρε ειδικό καθαριστικό για επαφές (contact clean θα το ζητήσεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων) και ρίξε στα βύσματα. Βάλε - βγάλε μερικές φορές και δοκίμασε και πάλι.

Έπειτα, λύσε το μηχάνημα και κοίτα μήπως στα βύσματα υπάρχει κάποιο χαλαρό, εάν έχει ψυχρή κόλληση και εδώ είμαστε.
 
Σαν λειτουργικό το αγόρασες από ebay ή σαν "sold as seen" ?
 
Κάνε και μια καλή μπουγάδα με οινόπνευμα και βαμβάκι τα expansion ports (εάν είναι edge connectors) μήπως και βραχυκυκλώνει τίποτα απο την πολύ βρωμιά...
 
Αντίστοιχο πρόβλημα που είχα ήταν στην είσοδο 12V του amstrad. Είχε μαζέψει μπίχλα στο βύσμα (στη μεριά του πληκτρολογίου). Αν ισχύει αυτό, τότε επειδή παίρνει τα 12V από το modulator, το συνεχόμενο βραχυκυλωμα - αποβραχυκύκλωμα στο βύσμα, σου προκαλεί τα προβλήματα στην tv, όπως το ίδιο και στην οθόνη του amstrad σου αφού σε αυτή την περίπτωση τα παίρνει από την οθονούλα. Όλα τα παραπάνω δοκιμασμένα σε cpc6128 και όχι σε plus.
 
Οχι δεν είναι plus, κανονικός 6128 είναι.. Τον πήρα σαν "sold as seen, not tested" αλλά η τιμή ήταν ξεφτύλα οπότε λέω είτε θα τον κάνω να δουλέψει, είτε θα έχω ανταλλακτικά μελλοντικά για τον καλό 6128 που έχω! :) Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα τα δοκιμάσω όλα και θα επανέλθω!

Μιχάλης
 
Επανέρχομαι, το μηχάνημα δεν φαίνεται να συνέρχεται με τίποτα.. Ορίστε η άσπρη οθόνη που μου εμφανίζει όταν τον συνδέω στο monitor:

DSC00458.jpg


Προς ποια μεριά να κοιτάξω; Να ψάξω τι γίνεται με τις τάσεις; Εχετε καμμία ιδέα πως μπορώ να βρω που ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Μιχάλης
 
Δες από την κάτω μεριά της πλακέτας του amstrad αν όλα τα pins του εξαπολικού βύσματος είναι κολλημένα καλά και δεν βραχυκυκλώνουν μεταξύ τους με βρωμιές από σκόνη. Ειδικά τα 1,2,3 (rgb)

Για δοκιμή της τάσης των 12V, απλά βάλε μια δισκέτα μέσα γράψε cat + enter (δεν χρειάζεται να το βλέπεις στην οθόνη) και αν κάνει προσπάθεια να διαβάσει, σημαίνει ότι τα 12V φτάνουν κανονικά στο drive (οπότε δεν έχεις πρόβλημα στην πλακέτα).

Επίσης μπορείς να βγάλεις το καλωδιάκι (12V) από τον πρώτο amstrad που λειτουργεί και να το βάλεις στον δεύτερο για δοκιμή. Ένα κλιπάκι είναι.

Έτσι θα ξέρεις αν υπάρχει πρόβλημα με το jack που καταλήγει στο monitor από το οποίο παίρνει τα 12V.

Επίσης τσέκαρε και το βυσματάκι των 5V για καλή κόλληση.
 
Πίσω
Μπλουζα