Πρόβλημα με Walkman

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.207
Έφερα τις προάλλες όλος χαρά ένα από τα walkman της συζύγου για να ακούσω κάτι κασετούλες που έχω από τα εφηβικά μου χρόνια αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Η κασέτα παίζει μεν αλλά πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι αλλοιωμένος ο ήχος. Κατέφυγα στην πιο αρχαία λύση με ελαφρά κτυπήματα και σε κάποια σημεία κατάφερα το μοτεράκι να γυρίζει κανονικά και το τραγούδι να ακούγεται κανονικά. Το walkman έχει play,ffwd,stop. Χωρίς κασέτα παρατήρησα ότι είτε πατώντας το play είτε το ffwd το μοτεράκι γυρίζει το ίδιο. Με κασέτα όμως το ffwd όντως γυρίζει γρηγορότερα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω τις στροφές στο μοτεράκι;

Επιπλέον όταν το volume είναι στο ελάχιστο ξαφνικά η μουσική είναι στη διαπασών. Εκεί πιστεύω ότι ένα καθάρισμα του ποτενσιομέτρου είναι αρκετό.

Πρεπει να το ανοιξεις γιατι καποιος ιμαντας μαλλον θελει αλλαγη..το μοτερ δεν εχει κατι για να πειραξεις

Ότι θα το ανοίξω είναι σίγουρο. Άρα λοιπόν λες ότι ο ιμάντας δεν έχει καλό κράτημα και δεν υπάρχει αρκετή αντίσταση,ε;

Πιθανως....ανοιξε το ομως και μας λες :)

Συνήθως τα περισσότερα μοτέρ dc μονής ταχύτητας όπως είναι και στα walkman έχουν απο την πίσω πλευρά τους μία οπή η οποία λειτουργεί σαν οδηγός για το εσωτερικό τους τρίμερ το οποίο και ρυθμίζει τις στροφές. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι εκεί τότε σίγουρα θα υπάρχει κάποιο τρίμερ πάνω στην κεντρική πλακέτα τού walkman. Ο ιμάντας είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αλλαγή μετά απο τα χρόνια που θα έχει στην πλάτη του αλλά το πρόβλημα δεν νομίζω να βρίσκεται αποκλειστικά εκεί. Επίσης πρέπει να προσέξεις αν το pinch roller κάθεται σωστά πάνω στο capstan(το αξονάκι δηλαδή πάνω στο οποίο κάθεται το roller και πιέζει την ταινία) και δεν κομπλάρει κάπου με αποτέλεσμα να μήν υπάρχει ουσιαστικά αντίσταση στην κίνηση του μοτέρ.

Να ξέρεις πάντως ότι τα τριμερ ανοιχτού τύπου με τον καιρό μαζεύουν διάφορα και υπάρχει περίπτωση με το που απλά να το ακουμπίσεις να αλλάξουν οι στροφές,έτσι καλό θα είναι να το γυρίσεις δεξιά-αριστερά για να καθαρίσει λίγο.

Τώρα για την ταχύτητα μάλλον η ρύθμιση θα γίνει απ'ότι καταλαβαίνω με το αυτί, θέλει λιγάκι προσοχή για να πετύχεις τουλάχιστον στο περίπου τις σωστές στροφές,δυστυχώς οι κασέτες για την ρύθμιση στροφών και αζιμουθίου έχουν σχετικά υψηλό κόστος.

Σήμερα άνοιξα το walkman. Οι ιμάντες είναι μια χαρά. Πάνω στην πλακέτα υπάρχει ένα τριμμεράκι. Έπαιξα λίγο με το κατσαβίδι και ταυτόχρονα είχα τα ακουστικά στα αυτιά μου. Όπως το υποψιάστηκα, ήταν ένα τρίμμερ που άλλαζε την ταχύτητα του κινητήρα που κινούνται οι ιμάντες. Επίσης το πίεσα λίγο προς τα κάτω και ήρθε στα ίσια του. Το συμπέρασμα δείχνει ότι ήταν εκεί το πρόβλημα.

Το walkman χωρίς το περίβλημά του.

walkman.jpg

Το τρίμμερ που φαίνεται στο μέσο της φωτογραφίας.

walkman (1).jpg

Πίσω
Μπλουζα